Mulți oameni suferă de dureri de spate, iar uneori acestea sunt suficient de severe încât interferează cu orice altceva. Boala comună de numită lumbago poate fi rezultatul unei problemă temporare sau poate persista de-a lungul anilor sau chiar pe tot parcursul vieții. Există un număr de tratamente recomandate pentru durerile de spate, cum ar fi terapie fizică, exercitii corecte, un regim alimentar echilibrat și, în unele cazuri, medicamentația. 

Din fericire, există o mulțime de exercitii de spate care pot ajuta la reducerea simptomelor și în cele din urmă ajuta la reducerea durerii. Iată câteva dintre cele mai bune exercitii pentru spate recomandate pentru a ameliora durerea și disconfortul cauzat de lumbago.

I. Flexiunile laterale

Flexiunile laterale sunt unul dintre cele mai bune exercitii pentru spate din punctul de vedere al managementului durerii. Dacă vă lăsați în jos pe sol și stați cu spatele drept, puteți face aceste flexiuni laterale care ajută la extinderea spatelui și a abdominalelor. Pentru a face acest lucru, puneți mâinile la cap și asigurați-vă că obrajii se află pe genunchii. Apoi, coborâți corpul lateral, astfel încât să se aplice o presiune la nivelul spatelui și al abdomenului. Reveniți în poziția de start și faceți câteva repetări.

II. Bicicleta isometrică

Bicicleta isometrică este un alt bun exercitiu pentru spatele inferioar și superior, care consta în ținerea unor poziții isometrice de ore de durată. Acest exercitiu concentrează mai mult întărirea mușchilor din spate și ajută la ameliorarea simptomelor durerii reluate. Pentru a face bicicleta isometrică, puneți mâinile la nivelul umerilor și înclinați-vă înainte până când spinarea este în linie dreaptă cu șoldurile. Atingeți partea inferioară a spatelui de sol și mențineți această poziție timp de 60-90 de secunde.

III. Glutarul marcha

Glutarul marcha este unul dintre cele mai eficiente și eficace exercitii pentru spate, care poate fi făcut în mod special pentru a ajuta la ameliorarea durerilor din partea inferioară a spatelui. Glutarul marcha se face în picioare și începe cu apăsarea unei parti a ciștii drepte contra unei suprafețe plane, cum ar fi peretele sau un taburet. Atingeți umerii, ridicați puțin spatele de la sol și ridicați brațele. Nu uitați să inhalați și să întindeți spatele în sus și în jos pentru a simți o senzație de întărire a mușchilor.

IV. Lunges posterioare

Lunges posterioare sunt unul dintre cele mai eficiente exercitii de spate, deoarece acestea sunt menite să se concentrează pe exercițiile segmentare și să ofere o mai mare flexibilitate. Pentru a face lunges posterioare, stați dreapt și înclinați-vă înainte cu brațele ridicate în sus. Ridicați șoldul în direcția de sus și trageți genunchii către coaste. Reveniți în poziția de start și efectuați acest exercițiu în mod regulat pentru a avea un spate puternic.

V. Squate de întindere

Squatele de întindere ajuta la îmbunătățirea circulației în zonele dorsale ale spatelui și, de asemenea, la creșterea flexibilității mușchilor. Squatele de întindere sunt, de asemenea, excelente pentru ameliorarea durerii de spate. Pentru a efectua această curlă, îndoiți-vă genunchii, stați drept și mențineți spatele drept. Apoi, lasați mâinile libere și îndoiți-vă înainte, lăsând corpul să se îndrepte folosind propriul vostru greutate. Acest lucru îți va permite să-ți întinzi spatele și să ajute la reducerea durerii.

VI. Flexiuni

Flexiunile sunt un alt exercitiu excelent pentru a reduce durerea la nivelul spatelui fără a face mai mult rău decât bine. Flexiunile se fac ducându-vă în jos pe sol cu spatele drept și ținându-vă palmele pe podea mai departe decât umerii. Îndoiți-vă genunchii și ridicați corpul astfel încât pieptul să se apropie de podea. Țineți această poziție în timp ce vă concentrați asupra întinderii mușchilor spatelui și reveniți lent înapoi.

VII. Înotul

Înotul este unul dintre cele mai bune exercitii fizice și poate fi, de asemenea, utilizat pentru a trata și ameliora durerile de spate.