Ce se intampla cand adaugam drama, suspansul si incordarea la elementele de dezgustare si panica? Cu o istorie scurta dar stralucitoare, filmele de groaza au excelat cand vine vorba sa creeze si sa reaminteasca un sentiment de teama si spaima. Fie ca sunt inspirate din fapte reale sau din joaca magica a imaginatiei, aceste filme iti fac parul sa se zbarceasca. Iata, mai jos, cele mai infricosatoare filme de groaza din toate timpurile.

De mai bine de un secol, filmele de groaza au fost inima si sufletul cinematografiei artistice. De-a lungul anilor, aceasta gen a captat atentia sufletului intunecat al publicului printr-o varietate de subgenuri, de la horrorul clasic la filme de copilare si de la filme cu fantome la drame paranormale, toate avand un lucru in comun: sa suprima sentimentul de frica din partea audientei.

Conceptul de horror

Genul horror se bazeaza de obicei pe terrifiantul element de teama si suspiciune a necunoscutului. Atat publicul care asista la aceste filme, cat si personajele pe care le urmaresc trec prin momente emotionale intense si porcatesti ingrozitoare. Cele mai multe filme de groaza folosesc scenarii banale si medii obisnuite pentru a invoca moduri uneori intunecate si adesea infricosatoare de a spune povesti importante prin subtext.

Cele mai infricosatoare filme de groaza

Iata, mai jos, cele mai infricosatoare filme de groaza din toate timpurile:

  1. Psiho (1960)

Unul dintre producerea cele mai celebre ale lui Alfred Hitchcock, Psiho ramane o istorie clasica aproape zece decenii mai tarziu. Cu o distributie incredibila si o evocare simpla si intensa a uneia dintre cele mai infricosatoare figuri de filme de horror de toate timpurile –Norman Bates – Psiho ramane printre cele mai memorabile filme de groaza destinate publicului larg.

  1. Exorcistul (1973)

Exorcistul a originalizat conceptul clasic de posesiune demonica intr-un film groaza ce a remanat in memoria publicului. Este unul dintre filmele de groaza care decoreaza horrorul cu puterea unui thriller psihologic si a cucerit rapid audienta datorita memorabilelor scene de violenta, a suspansului si a momentelor de mare drama.

  1. The Shining (1980)

Adaptarea lui Stanley Kubrick din romanul lui Stephen King, The Shining, este considerat un titluhorror clasic. Acesta mischioneaza doctorina, paranormalul si unul dintre cele mai infricosatoare spirite vazute vreodata pe o ecran mare – Jack Torrance, interpretat magistral de Jack Nicholson, intoarce un palat luxos in cosmar.

  1. The Exorcism of Emily Rose (2005)

O poveste inspirata din gaunerul caz de exorcizare si demonizare din anii 70, The Exorcism of Emily Rose este unul dintre scenele de ecran ale spectatorului. Aceasta combinatie intre un film horror si drama, fundamentata pe cercetarea atenta si procesul ficatizat al cazului real foloseste principii bazate pe religia unui film pentru a-i speria pe spectatori.

  1. The Conjuring (2013)

O scotiana indrazneata si o tema clasica de posedare demonica fac filmele Conjuring sa fie unul dintre cele mai infricosatoare filme de groaza din zilele noastre. Combinata cu un spectacol psihologic puternic si scene de suspans puternic, atmosfera claustrofobica si citatele greu de uitat ale parintilor Lorraine si Ed Warren fac parte din cei mai intunecati personaji ai horrorului.

  1. It Follows (2014)

It Follows a creat un formula noua de horror prin introducerea unei amenintari permanente si neelaborate ce planeaza asupra tanarului harnic, Jay. Aceasta prezinta un inamic necunoscut si indiferent, ce urmareste victima mereu si care prezinta o oportunitate neobisnuita si un suspans demential.

  1. Sinister (2012)

Un adevarat clasic modern, Sinister combina teama crezand ca viata ta este conditionata de un spirit malefic si pe spaima cronica ce se face simtita prin observatie atenta. Acest film ne va lasa mereu cu inima cazand si frica provocata de minionul invizibil, ramanand un exemplu memorabil de a crea un film de groaza grozav.

Filmele de groaza mai sus mentionate sunt alltimele bine cotate si pur si simplu intangibile, genul de story-telling, care ramane in memoria audientei mult timp dupa ce filmul s-a terminat. Cu un mix paranormal incredibil si nesperat de bine abordat, dar si emotii si sentimente atat pozitive, cat si negative printr-o experienta cinematografica extrema, acestea sunt cele mai infricosatoare filme de groaza din toate timpurile.