Keratina este un ingredient natural întâlnit în mod obișnuit in produsele de îngrijire a părului și în tratamentele profesionale. Aceasta are multe caracteristici benefice și poate fi folosită pentru remediarea tuturor tipurilor de păr. Keratina oferă firului de păr rezistență și protecție, elasticitate, strălucire și pentru a-i reduce riscul de deteriorare. În acest articol, vom explora mai detaliat care sunt beneficiile keratinei pentru par și cum se poate folosi în mod eficient.

Ce este keratina?

Keratina este un tip de proteina naturala care se găsește în firul de păr și în alte țesuturi ale corpului. Acesta este esențial pentru sănătatea și aspectul părului, deoarece creează strălucire și elasticitate. Keratina poate fi deteriorată de factorii externi cum ar fi stresul, expunerea la razele soarelui, poluarea și folosirea prea desă a produselor de styling.

De ce este Necesara Keratina?

Keratina are foarte multe avantaje pentru sănătatea și aspectul părului. Mulți oameni utilizează produse speciale care conțin keratină pentru a le oferi părului un aspect excelent. Iată cele mai importante beneficii ale keratinei:

  1. Hidratare si Regenerare

Keratina curata și hidrateaza profund parul. Acest lucru împiedica uscarea, degradarea si îmbunatateste aspectul, rezistența și volumul firului de păr. De asemenea, keratina este bună pentru a preveni despicarea și ruperea firelor de păr.

  1. Reducerea frizzului

Keratina poate reduce frizzul și îl poate face mai usor pentru parul tau sa se recalaseasca. Aceasta se datoreaza faptului ca keratina se leaga de structura firului de par, suplinind o parte din sebumul natural care hidrateaza și protejeaza parul de deteriorari.

  1. Prevenirea pierderii naturala a parului

Keratina ofera parului firului o mai mare rezistenta si elasticitate, ceea ce îl face menții în stare bună și previne caderea parului natural.

  1. Reducerea timpului petrecut în întreaga rutina de îngrijire a parului

Produsele de styling care conțin keratina pot face ca părul tău să arate bine mai mult timp. Acest lucru poate reduce drastic rutina ta de coafat, pentru că părul va fi mai rezistent la culoare, căderea grăsimii și deteriorarea induc ă de agentii externi.

Cum se foloseste Keratina?

Keratina poate fi folosită sub forma unui tratament profesional sau poate fi folosită lân produse de styling.

Tratamentele profesionale cu keratina sunt cele mai eficiente și pot fi realizate în saloane specializate. Aceste tratamente se pot aplica pe orice tip de păr pentru a-l face mai rezistent și mai puternic. Pentru a obține cele mai bune rezultate, insistenta terapeutului va fi esentiala.

De asemenea, Keratina se poate adauga produselor de styling pentru a asigura o protectie mai buna si un aspect mai bun. Aceste produse consta in produse pentru par cum ar fi: sampoane, balsamuri, masca de par, spuma de par, proteine pentru par, produse pentru ondulare si produse pentru fixare.

Dezavantajele Keratinei

Chiar daca keratina poate fi benefică pentru sănătatea și aspectul părului, există câteva dezavantaje de luat în considerare înainte de a folosi acesta.

  1. Costul

Tratamentele profesionale cu keratina sunt destul de scumpe și pot costa pana la 1000 lei, in functie de lungimea parului. De asemenea, produsele precum sampoanele și balsamurile care conțin keratina pot fi mai scumpe decât alte produse de styling.

  1. Compatibilitate

Keratina nu este recomandata pentru anumite tipuri de par, cum ar fi parul șaten sau cârlionțat. Tratamentul poate face ca parul sa pară prea încărcat sau ca parul să devină prea aspru.

  1. Timpul

Tratamentele profesionale cu keratină sunt mai intense decât multe alte tratamente de îngrijire a părului și pot dura până la doua ore sau mai mult pentru parul lung.

Cum se incheie tratamentele cu Keratina?

Pentru a mentine efectele beneficii ale keratinei pe par, tratamentul se va incheia prin clatirea parului cu o solutie de sampon si apa. După aceea, parul se va usca cu un uscător de păr, astfel incat elementele active sa se fixeze în firul de par. Uscarea are un efect important in obtinerea rezultatelor dorite.

Inainte de a încerca un tratament profesional cu keratina, este important să citiți informațiile și recomandările făcute de terapeut. Produsul folosit pentru tratament poate fi diferit în funcție de tipul și sezonul părului, astfel încât să se obțină rezultate optime.

Keratina este o proteina naturala prezenta in structura firului de par care poate fi folosita pentru a-l face mai rezistent si mai puternic. Acesta se poate folosi în produsele de styling pentru a-i oferi parului rezistență și pentru a se bucura de alte beneficii.