Exercitiile abdominale reprezinta unul dintre cele mai cunoscute si cele mai eficiente moduri de tonifiere si de intarire a muschilor burtii si ai abdomenului. Exercitiile abdominale sunt, de asemenea, unite cu imbunatatirea posturii si mentinerea corpului intreg intr-o stare optima.

Daca doriti sa va lucrati abdomenul si sa obtineti rezultate durabile, trebuie sa va concentrati asupra eficientei exercitiilor pe care intentionati sa le faceti.

Iata cateva dintre cele mai eficiente exercitii abdominale pe care le puteti include in programul dumneavoastra zilnic:

1. Plank-ul

Plank-ul, in mod traditional, este considerat a fi unul dintre cele mai eficiente exercitii abdominale deoarece exercitiul presupune mentinerea corpului in pozitia de plan cu muschii corpului intinsi, rezultand in lucrarea principalilor muschi abdominali si ai spatelui inferior. Acest exercitiu poate fi efectuat acasa sau in cadrul unei sesiuni de exercitii in sala de sport.

2. Push-up-ul cu bicicleta

Acesta este un exercitiu combinat care implica un push-up si un rotation. Acest exercitiu lucreaza la fiecare muschi in parte si vizeaza, de asemenea, promovarea unui abdomen perfect. Acest exercitiu se poate face si la sala sau acasa.

3. Crunch-ul

Crunch-ul este unul dintre cele mai vechi exercitii pentru abdomen, insa se mentine pe lista ca si exercitiu activ si eficient tocmai din cauza pozitiilor si modificarilor pe care le poate suporta. Acest exercitiu mareste in mod eficient si rapid forta muschilor abdominali si intareste burta.

4. Ridicarea genunchilor la piept

Ridicarea genunchilor la piept capteaza muschii abdominali laterali si zona pelvisului, oferind o viata sanatoasa si usoara circulatiei sangelui. Acest exercitiu se potriveste tuturor si poate fi efectuat cu usurinta.

5. Sariturile de cord

Sariturile de cord reprezinta un exercitiu esential in intarirea musculara abdominala, oferind rezultate instante si eficiente. Acest exercitiu poate fi efectuat complet acasa, ceea ce face din el unul dintre cele mai eficiente exercitii abdominale.

6. Impinsul genunchiului

Impinsul genunchiului este unul dintre cele mai cunoscute exercitii pentru zona abdomenului si ocupa o pozitie importanta in antrenamentul programelor. Acest exercitiu lucreaza muschii abdominali sarcinandu-i si adaugand flexibilitate abdomenului.

7. Rotația trunchiului

Acest exercitiu de influnetare lucreaza muschii abdominali transversali si laterali, extinzandu-i si oferind o usoara intindere. Acest exercitiu se poate efectua in aproape orice tip de mediu.

8. Fluturele

Fluturele lucreaza direct muschii abdominali ai spatelui inferior si oblici, fiind, de asemenea, unul dintre cele mai cunoscute exercitii de abdominali.

Acest exercitiu este, in mod traditional, inclus in majoritatea programelor de medicina si construire a muschiului si se concentreaza pe intarirea muschilor principali aferenti abdomenului.

9. Raza zumbală

Raza zumbală este bazata pe miscari circulare si se concentreaza pe intarirea musculaturii abdominale laterale si inferioare.

10. Exercitiul crunchy lateral

Exercitiul crunchy lateral reprezinta unul dintre cele mai eficiente exercitii abdominale si concentreaza zona laterala a abdomenului. Acest exercitiu se poate efectua acasa sau la sala si necesita lucrarea corpului intreg pentru a obtine rezultate maxime.

11. Sarind coarda

Sarind coarda, in mod traditional, se considera a fi unul dintre cele mai bune exercitii pentru abdomen. Acest exercitiu invinge lenea si promoveaza activitatea sportiva si, de asemenea, intareste muschii abdomenului. Sarind coarda in mod regulat, obtineti mai multa energie si, prin urmare, mai multa forta.

12. Flexibilitatea antrenamentului

Antrenamentul flexibilitatii, impreuna cu exercitiile abdominale si intregul corp, ofera o mai buna accelerare a exercitiilor si construirea mai rapida a masei musculare abdonimale.

13. Statul pe vârfuri

Acest exercitiu are la baza musculatura burtii si spatelui inferior si necesita efort fizic substantial, oferind reclama masei musculare abdominale si a muschilor bolangui.

14. Prinde-ti genunchii

Acesta este unul dintre ultimele exercitii pentru abdomen si se focuseaza pe cresterea masei musculare prin esentializarea trunchiului. Acest exercitiu poate fi initial dificil si poate necesita multa antrenare.

Toate exercitiile de mai sus sunt importante pentru a-ti intari abdomenul si sunt esentiale pentru a obtine un corp echilibrat si tonifiat. Daca urmati aceste exercitii abdominale in mod personalizat pe programul dumneavoastra, veti vedea rezultatele intr-un timp mult mai scurt decat aveti nevoie sa urmati altceva. Este esential sa aveti grija la modul in care faceti aceste exercitii si sa tineti cont de recomandarile medicale si de siguranta.