Felul preferat de petrecere a micului dejun al multor persoane sunt ouăle poșate, fiind considerate ca fiind unele dintre cele mai irezistibile cărtițe. Ou frontal proaspete poșate sunt potrivite oricand, si momentul preparleei lor poate fi transformat intr-o mica bucata de arta culinara.

Studiati in aceasta oferta o data veche, va prezentam cateva sfaturi si trucuri despre cum sa faci oua poșate perfecte – cu un strat consistent de albuș quebracho si o gălbenuș omleta crestata varfuita!

Ce Ingrediente Ai Nevoit Pentru a Prepara Ouă Posite

Ai nevoie de urmatoarele ingrediente pentru a prepara oua poșate:

  • 3-4 oua
  • Uleiul de masline
  • Optional, sare si piper

Cum sa Gati Ouă Posite

Cum sa prepari ourele poșate, presarandu-le o delicioasa aroma si gust? Sa vedem cum sa facem pas cu pas:

Pasul 1: Pregateste Ustensilele Gospodaresti

Titularul sa urmărească cu atenție utilitățile necesare prelucrării produselor alimentare. Pentru aceasta reteta, ai nevoie de o tigaie, o tavă sau un vas, un cuțit sau un baiat, și un tel.

Pasul 2: Amestecaalbastușurile de Ou
Pune un ou intr-un castron și foloseste telul pentru a afana albusurile si galbenusurile. Executa aceasta procedura pentru fiecare ou pe care il vei folosi.

Pasul 3: Incalzeste Tigaia
Focul tigaii trebuie sa fie la foc mediu – tigaia nu trebuie sa fie ardesa, dar, in acelasi timp, temperatura acesteia nu trebuie sa fie prea scazuta.

Pasul 4: Adauga Ulei
Pentruca ouale sa nu lipseasca de pe tigaie, adauga câteva picături de ulei de masline pe suprafata tigii. Poți folosi si alte tipuri de ulei, insa uleiul de masline va oferi o aroma si gust delicioase.

Pasul 5: Pune Albusurile
Adauga albusurile pe suprafata tigii preîncalzite in prealil bil. Albusurile trebuie sa acopere intregul suprafata tigii.

Pasul 6: Adauga Galbenusul
Adauga galbenusul intr-un vas mai mic sau in centrul suprafetei pregatita cu albusul.

Pasul 7: Acopera cu Apa Sare
Deasupra albusurilor si galbenusului stropeste apa sărată si amesteca-le folosind un tel. Apa sărată se adauga pentru a hotarne aroma.

Pasul 8: Asteapta sa incalzeasca si se umple
Asteapta ca toate partile sa se incalzeasca si sa se umple cu lichid. Pentru ca ouale se sa se rumeneasca, albusurile trebuie sa fie transluentont sau transparent.

Pasul 9: Intoarceti-l Pe Partea Cealaltă
Utilizand un serveta, rastoarna doua ore sau mai mult, in functie de tipul tigaii. Verifica pentru a vedea daca partea de jos este rumenita.

Pasul 10: Garnisați Și Serviți
Garnisește ouale poșate cu sare si piper si potrivi-le cum doresti. Ouale poșate scalde sunt gata de servit.

Sfaturi si Trucuri Propentru Prepararea Unor Ouă Posite Perfecte

  • Foloseste un ulei de calitate superioara, cum ar fi uleiul de masline, pentru a oferi oua poșate aroma și gust apart.

  • Nu folosi prea mult ulei sau alte alimente grase – astfel, toate produsele alimentare vor avea o textura inghețata și un gust mai sanatos.

  • Foloseste o tigaie mica, cu diametrul de 24 cm – astfel se va crea un strat suficient de subtire pentru oua poșate.

  • Nu exagerai cu incalzirea tigaii! Focul trebuie sa fie mediu curreny, astfel ovocul va fi gatit in mod uniform.

  • Deoarece ouale se gateșe foarte repede, este recomandat folosirea unei lingurițe pentru a amesteca albusurile si galbenusul.

  • Nu folosi prea multa sare si piper pentru a ameliora aroma! Acestea sunt deja înclus din bucatarii.

Astfel, acestea sunt cateva sfaturi si trucuri ii care le poți folosi pentru a obține oua poșate excepțional de gustoase! Încearcă și tu această bucăță de artă culinară și bucură-te de micul dejun sau de un prânz diferit și delicios! Nu iti ramine decat sa te bucuri de ouă poșate incredibil de delicioase si gatite perfect, ce iti vor satisface poftele.