Decorarea unei bucatarii moderne mici presupune o abordare speciala asupra combinarii culorilor, elementelor si materialelor astfel incat sa obtinem maximul in ceea ce priveste functionalitatea si spațiul disponibil. In acest articol vom vorbi despre cum putem decorama bucatariile mici astfel incat sa fi convent, dar si sa ofere un spatiu modern si placut.

1. Incepeti cu culoarea tavanului

Tavanul joaca un rol esential in a defini spatiul bucatariei, – de aceea este indicat sa te axezi pe o culoare luminoasa, care sa reflecte lumina si sa amplifice senzatia de spatiu. De asemenea, nu este indicat sa folosesti aceeasi culoare pentru pereti si tavan, pentru ca bucataria va arata si va fi, de asemenea, luata in considerare ca un spațiu deschis si aerisit.

Culorile calde, cum ar fi galbenul deschis, crema si chiar verdele deschisurilor, creeaza un sentiment de relaxare si ofera expresivitate bucatariei in cazul contrastului cu picurile violet sau albastrui inchis. Ideal ar fi sa optezi pentru o culoare pastelata care sa se potriveasca cu restul camerelor.

2. Alegeti culorile peretilor

Un truc excelent pentru a profita la maximum de cativa centimetri castigati este sa vopsim peretii cu o culoare deschisa. Acest duce la crearea sensatiei de spatiu mai generos. Exista numeroase nuante neutral ca si albul sau griul deschis care permit sa creezi un design modern și hrănitor.

De asemenea, acestea va confera bucatariei un aer modern si simplu, fara exagerari. De aceea, poti opta pentru texturi mai deschise, care sa confere coeficientul necesar luminii in cadrul bucatariei. Te poti juca si cu vopsele cromatel pentru a adauga cateva accente subtile de culoare. Daca esti adeptul tendintelor deschise, atunci opteaza pentru albastru, gri sau violet mediu si pasteluri imprastiate prin design.

3. Adaugati materiale marmorate

Chiar daca bucatariile moderne sunt mai mult orientate spre functionalitate, creazarea unor materiale marmorate poate sa-ti umple bucataria de rafinament si decisive, iar spatiul poate fi transportat catre era moderna.

Marmura este considerata adesea ca fiind simbolul luxului si, cand este adaugata la suprafetele drepte, are un impact semnificativ asupra stilului tau de amenajare. Accentuarea suprafetelor de marmura creaza, de asemenea, un efect de luminozitate exceptional.

4. Adaugati obiecte decorative

Bucatariile moderne mici ofera extrem de usor cadrul pentru adaugarea materialelor decorative, fara sa supra incarce sau sa reduca spatiul. Un factor important atunci cand vine vorba de a adauga obiecte decorative in bucatariile mici este sa optezi pentru o piesa care sa faca o declaratie. Array de gatit, servire sau pahare, precum si decoratiuni precum vase cu flori, buchete si putina flotura pot transforma bucataria intr-o oaza de ospitalitate si prospetime.

5. Adaugati mobilier

Cand vine vorba de mobilierul de bucatarie, opteaza pentru piese cu structuri subtiri si design sistematic, care nu creeaza iluzia unui spatiu aglomerat. De regula, bucatariile mici nu au prea mult spatiu sa ofere pentru un mobilier prea mult dar se pot adauga prin locuri care nu adauga impresie de maximizare vizuala.

O idee de mobilier care poate fi adaugat in bucatariile moderne mici sunt mesele rotunde. Acestea ofera o oglinda viziunii si permit optimizarea perimetrelui de lucru. De asemenea, se poate adauga un tablou mobil, care are cele mai mici dimensiuni, oferind maximul din functionalitate si cuprinzand unui numar mic de articole pe care le puteti folosi.

6. Adaugati accente de lumina

Lumina poate juca un rol crucial in transformarea unei simple bucatarii intr-una moderna, caci adauga o pata de gratie si unicitate. Lumina va poate oferi un plus de luminozitate si adancime, chiar si atunci cand nu sunt mai multe lucruri care sa umple peretii.

Lumina indirecta, cum ar fi cea sub forma de veioze sau appliques, poate fi pozitionata in mod corespunzator și poate sugera o atmosfera placuta peste tot. De asemenea, se pot adauga luminile de sub șifoniere sau cele potrivite pentru suprafata de contra simetrica.

7. Adaugati covoare

Un alt aspect important al unei bucatarii moderne mici este adaugarea covoarelor. Acestea contribuie la aspectul estetic al bucatariei, cu influenta asupra senzatiei de spatiu cald si primitor. Un covor poate fi ales, ales pentru a se potrivi decorului, sau constituie punctul cheie al stilului, precum si o sursa de culoare si textura.

Exista o varietate de forme, culori si modele astfel incat sa se potriveasca oricarei bucatarii. Pentru o zona mai mica, dimensiunile covoarelor ideale se incadreaza la aproximativ 1,5 metri pana la 2 metri. Oricum, credem ca este vital sa oferiti bucatariei marca distincta prin adaugarea unor covoare frumoase si colorate.

8. Adaugati decoratiuni

Pentru a crea un aer modern in bucataria dvs., optati pentru decoratiuni minimaliste si geamuri transparente. Acestea permit lumina sa patrunda prin interior si sa creeze efectul de naturala si de spatiu radiant.

De asemenea, puteti adauga plante, tabureti colorati, rama foto si galerii de arta pentru a adauga un plus de culoare la bucataria dvs. Unele genti groase și poate chiar o masa suspendata poate scoate foarte mult in evidenta stilul bucatariei.

9. Realizati armonii de culori moderne

In ultimele decenii, stilul contemporan a devenit o este o alegere obisnuita pentru a decora bucatariile moderne mici. Creati o platforma armonioasa prin adaugarea unor tonuri corespunzatoare deschise si inchise.

Acest lucru va oferi frumusete si modernitate, cu accente decorative personalizate adaugate in intregul spatiu, dar care va ofera totodata si uniformitate.