Yoga este o practica veche de aproximativ 5.000 de ani, care a fost si este folosita in puternicul sau spirit de vindecare si de curatare a sufletului. Aceasta metoda terapeutica traditionala consta in miscari regulate, respiratie profunda si meditatie. Dar pozitiile de yoga sunt, fara indoiala, un element important daca vrei sa intelegi mai bine cum ar trebui sa faci yoga. Asa ca citeste acest articol pentru a afla care sunt cele mai bune pozitii de yoga din cauza unei persoane de nivel intermediar.

Ce sunt pozitiile de yoga?

Pozitiile de yoga sunt diverse posturi si pozitii fizice pe care le faci in timpul practicii yoga. Acestea urmaresc sa iti relaxeze muschii si sa iti deschida articulatiile, in scopul prevenirii si tratarii durerii.

De ce yoga?

Exista multe beneficii ale practicarii yoga, cum ar fi calmarea pasarilor tale interioare, invatarea sa te conectezi cu corpul tau si intentia ta, ridicarea stimei de sine, precum si imbunatatirea bunei dispozitii si a echilibrului emotional. In plus, yoga ofera avantaje medicale clare, precum flexibilitatea articulatiilor, reducerea nivelului de colesterol si imbunatatirea functionarii inimii.

Ce pozitii de yoga poti face intr-o singura persoana?

Iata cateva dintre cele mai bune pozitii de yoga ce pot fi facute intr-o singura persoana:

• Salutul Soarelui

Salutul Soarelui face parte dintre cele mai bune pozitii de yoga si este indicata persoanelor de nivel intermediar. Acest lucru se realizeaza stand cu picioarele usor departate, intinzand mainile in sus si inapoi, si clatinandup capul. Acest lucru iti intinde partea inferioara a spatelui, iti imbunatateste circulatia si iti intareste muschii abdomenului.

• Fandul

Fandul este o pozitie de yoga pentru nivel intermediar, care are ca obiectiv relaxarea si exercitii de respirație profundă. Pentru a practica aceasta pozitie, trebuie sa stai cu picioarele departate si sa inclini pelvisul inainte, lucru care iti va oferi un pic de întindere fizica.

• Pas Lanț

Pasul Lanț este o pozitie de yoga pentru nivel intermediar, care are ca scop tonifierea muschilor. Pentru aceasta, te vei aseza in dreptul infasurarii fundului, cu genunchii indoiti si usor lipiti zona abdominala. Pasul Lanț se demonstreaza apoi prin umărul intins.

• Hasta Cadere

Hasta Cadere este o pozitie de yoga recomandata nivelului intermediar. Acesta se realizeaza prin flexionarea umerilor, indepartarea palate pentru a commence, incheieturilor mainilor pentru flexibilitate si cu introducerea picioarelor si calcaielor. Tot ce trebuie sa faci este sa tii aceasta pozitie timp de cateva secunde.

• Starul

Starul este o pozitie de yoga recomandata persoanelor cu experienta intermediara. Aceasta se realizeaza stand cu picioarele departate, angrenand muschii posteriori si abdominali si incepand sa cobori in jos, in pozitia Star.

• Detasarea Mainilor

Detasarea mainilor este, de asemenea, o pozitie de yoga pentru nivelul intermediar. Acesta se intampla prin indoirea coloanei vertebrale, prin sprijinirea corpului pe palme, prin apropierea suprafetelor laterale ale corpului si prin apropierea palmelor de podea.

• Salutul Mesei

Salutul mesei este o pozitie de yoga intermediate care consta in flexia soldurilor, tonifierea muschilor din jurul coloanei vertebrale, intinderea posturii spatelui si improspatarea nervilor din zona spatelui si a abdomenului.

• Starea de Masura

Starea de Masura este, de asemenea, o pozitie de yoga pentru nivelul intermediar. Acesta se realizeaza prin asezarea corpului in pozitia de masura, prin intinderea bratelor pe lateral si prin intinderea spatelui. Este benefic sa se faca aceasta pozitie de asezare pe o perna.

• Locul padurii

Locul padurii este o pozitie de yoga recomandata persoanelor de nivel intermediar. Acesta se face stand la distanta, cu picioarele departate si bratele intinse. Apoi, picioarele se pot invarti pentru a facilita flexibilitatea articulatiilor, iar mainile se vor uni cu mainile inainte. Obtinuti acest lucru, se poate prelungi trunchiul pentru a simti intinderea si relaxarea corespunzatoare.

• Salutul Crescent

Salutul crescent este o pozitie de yoga recomandata intermediary, care se intampla prin stans detasarea picioarelor pe laturile corpului, prin aducerea bratelor de-a lungul trunchiului si prin intinderea spatelui. Acest lucru iti va intari partea superioara a corpului si, de asemenea, va revitaliza intregul corp.

Exista multe pozitii de yoga pentru nivelul intermediar pe care le poti incerca. Unele dintre pozitiile de mai sus sunt Salutul soarelui, Fandul, Pasul Lanț, Hasta Cadere, Starul, Detasarea Mainilor, Salutul Mesei, Starea de Masura, Locul Padurii si Salutul Crescent. Acestea iti ofera avantaje medicale, cum ar fi flexibilitatea articulatiilor, reducerea nivelului de colesterol si imbunatatirea functionarii inimii.

In concluzie, yoga este o practica veche, recomandata de atunci si pana acum pentru a te conecta la corpul si mintea ta. Pozitiile de yoga intinde musculatura si articulatiile, promovand circulatia si buna dispozitie. Acestea sunt doar cateva dintre cele mai bune pozitii de yoga de nivel intermediar care te pot ajuta sa obtii avantajele yoga. Incerca-le si observa cum iti imbunatateste corpul si spiritul!