Atunci cand vine vorba de stil ul vestimentar, cravata poate fi un element ce pune in valoare o tinuta. Acest obiect este extrem de popular atat in domeniul business cat si cel nonbusiness, fiind o piesa vestimentara esentiala pentru alegerile tale vestimentare. In plus, un nod corect la cravata arata si mai bine, adaugand o finete si o nota speciala tinutei.

Dar, facand un nod la cravata poate fi intimidant pentru multi dintre noi. Daca te numeri printre cei care au aceasta nesiguranta, ai ajuns in locul potrivit.

In acest articol, vom dezbate toate aspectele legate de cum se face un nod la cravata, de la cele mai simple pana la technicile de architectura cravata. Citeste mai departe pentru a descoperi cum sa-ti imbunatatesti look ul vestimentar si sa arati profesional!

Pasul 1: Alege Cravata Corecta

Inceputul pregatirii noii tale tinute ar trebui sa inceapa in dulapul tau. Conteaza foarte mult modelul si materialul cravatei pe care o selectezi.

Materialul cravatei este foarte important. Unele cravate se cravateaza mai bine decat altele. Daca vrei un look impecabil, cauta cravate din tesaturi fine precum matase naturala sau inlocuitori, cum ar fi bumbacul sau poliesterul.

In ce priveste modelul, exista doua tipuri de cravate: netede si imprimate. Cravatele netede sunt mai potrivite pentru un mediu de business in timp ce imprimatele arata mai bine in cadrul evenimentelor formale.

Pasul 2: Pregateste Materialele

Inainte de a incepe sa faci nod, pune-ti cravata corect. Cand selectezi aceasta piesa vestimentara, asigura-te ca nasturele de jos al camasii este incheiat si cravata este intinsa pe toata lungimea pieptului.

Pe masura ce incepi sa-ti pregatesti cravata, trage usor cravata incat sa-ti ajunga peste buric. Apoi, ridica partea din partea de sus a cravatei deasupra partii de jos.

Pasul 3: Facand Un Nod Koraal

Koraalul este una dintre cele mai simple si mai intalnite noduri cravata. Poate fi folosit ca la practic orice eveniment,de la o oferire la o intalnire business.

Iata cum se face un nod koraal:

  1. Ridica gulerul camasii si prinde-l in partea stanga a cravatei.

  2. Asaza partea din partea de sus a cravatei peste partea de jos.

  3. Aseaza centrul cravatei langa buric.

  4. Rola cravata patratul din stanga pe deasupra patratului din dreapta.

  5. Introdu partea de sus a cravatei in dreptul partii din mijloc.

  6. Ajusteaza corespunzator cravata pentru a obtine un nod perfect.

Pasul 4: Centrare Perfecta

Centrarea este unul din cele mai importante factori de luat in considerare cand iti faci nod la cravata. Asa ca este esential ca acest pas sa fie facut corect.

Centrarea poate face sau sa strice un nod, asa ca treci cu mare atentie la aceasta parte. Pentru a-ti asigura ca centrul este corect, centreaza cu atentie nodul de centrala ai buricului. Linia median a nodului ar trebui sa fie in linie cu centrele cravatei si al camasii.

Apasa liniile cravatei la baza centrului nodului si trage cravata in sus pentru a fixa nodul. Dupa aceea, poti ajusta lungimea cravatei.

Pasul 5: Alte Noduri

Koraalul poate fi utilizat la aproape toate evenimentele, fie business, fie informal. Cu toate acestea, atunci cand participi la evenimente speciale, vei avea nevoie sa inveti si alte noduri cravata. Iata cateva noduri ridicate care arata impresionant:

• Prinderea Nodului – Aceasta presupune ca obiectul este stramtut pe partea de sus a partii de jos si asezat in partea de jos, asa incat sa apara o forma ovala este o prespalare interesanta si moderna.

• NODUL ALHPTON – Acest stil presupune ca prima fata se aseaza peste gulerul camasii si apoi se aseaza in centrul si mai jos a partii de jos. Este, de asemenea, cunoscut si sub numele de nodul semi-implicat.

• Nodul Trifois – Acest stil arata foarte bine atat la evenimente business, cat si nonbusiness. Acesta oarece o forma in trei parti, format din trei sectiuni: in centrul nodului, se aseaza partea de sus si jos.

• Nodul OOTP – Acest stil este mai complex, presupunand ca prima parte cravata se aseaza deasupra gulerului camasii si se rulleaza pe deasupra celei de-a cincea. Cand este rulata, se intinde din nou pe ambele parti si se prinde in montura din mijloc. Acest nod arata foarte bine la evenimente formale.

Acestea sunt principalele moduri in care sa faci un nod la cravata. Gama de optiuni de noduri cravata nu se limiteaza la acestea, ci exista o serie intreaga de stiluri interesante si creative.

Gandeste-te la cravata ca la o platforma prin care sa exprimi personalitatea ta. Experimenteaza si incearca noi stiluri si texture. De exemplu, daca vrei sa arati mai atragator la oferirea de lucru, poti purta cea mai neagra cravata pe care o ai.

Cu toata informatia acumulata despre nodul cravata, esti pregatit sa faci un look fantastic si sa atragi cu siguranta privirile tuturor. Tot ce iti ramane de facut este sa incepi sa experimentezi!