Yoga este una dintre cele mai populare forme de fitness in ziua de astazi pentru multi oameni. Aceasta se concentreaza pe construirea puterii, a flexibilitatii si a starii generale de sanatate. Cu toate acestea, multi oameni incearca sa practice acasa, alegand cele mai bune pozitii de yoga pentru doi.

Iata care sunt cele mai bune pozitii de yoga pentru doi si cum puteti sa le lipsiti la maxim va fi de discutat in acest articol:

  1. Pozitia cotului:

Pozitia cotului este cea mai buna pentru cei care doresc sa se relaxeze si sa permita corpului sa se elibereze din tensiunea cotidiana. Pentru aceasta, fiecare persoana se aseaza pe spate, pe pat sau pe un covoras de joaca, in acelasi plan. Fiecare persoana trage genunchiul drept spre piept, prinde mainile in spatele capului si il trage usor in o parte si in cealalta, apropiind la loc. Apoi, fiecare din cei doi se roteeste usor si se reuneste in cotul opus, permitandu-le corpului sa se simta minunat.

  1. Pozitia gradinii:

Pozitia gradinii este cea mai buna pozitie de yoga pentru doi care necesita eforturi fizice minime si placere emotionala maximizata. Pentru aceasta, cei doi se aseaza back-to-back, astfel incat intregul corp se sprijina unul de celalalt, permitandu-le sa se relaxeze si sa se binedispuna. Tarile pe care le primiti sunt adesea impresionante si incredibil de reconfortante, de aceea aceasta pozitie este preferata de multi studioul de yoga.

  1. Pozitia mainii peste maine:

Pozitia mainii peste maine este o pozitie excelenta pentru cei care doresc sa se conecteze unul cu celalalt. Aceasta pozitie permite ca cei doi parteneri sa se aseze unul langa celalalt, sa se bucure de prezenta sa si sa se primeasca reciproc cu o gentilete blanda, conectandu-se sufleteste intre ei. Cei doi se aseaza cele lai rotite, se intalnesc mainile sau palmele si se satureaza.

  1. Pozitia pasare:

Pozitia pasare este, probabil cea mai dezirabila pozitie de yoga, care se bazeaza pe conectarea emotionala si fizica a celor doi parteneri in acelasi timp. Daca va simtiti emboldened si insuficienta eliberati, pozitia pasarii poate aduce anticipare si formarea unui sprijin. Pentru aceasta, cei doi parteneri se aseaza lateral si rotesc corpul spre dreapta, fiecare rotindu-se catre inima celuilalt – se satureaza si sprijina cu mainile pe spate si, in functie de mobilitatea sa, fiecare partener se indoaie inaintea celuilalt.

  1. Pozitia copacului:

Pozitia copacului permite celor doi parteneri sa se indrepte prin concentrarea interiorului si relaxarea manifestata in exterior. Pozitia copacului imbunatateste echilibrul si ajuta la dezvoltarea rezistentei in jurul genunchilor, permitandu-va sa patrundeti intr-o stare de concentrare si bucurie. Aceasta se realizeaza prin sutinerea propriilor maini, unul peste celalalt, suspendarea propriilor picioare unul intr-altul si extinderea si intinderea celor doi colectiv.

  1. Pozitia amana:

Pozitia amana sau pozitia vulturului este una dintre cele mai bune pozitii de yoga pentru doua persoane. Aceasta necesita echilibru, flexibilitate si antrenament astfel incat fiecare partener sa poata sa se ridice pe un picior si sa produca aceeasi linie intre mijloc si genunchi. Pentru aceasta, fiecare partener se ridica in picioare, se intalnesc mainile creand acelasi echilibru si conectare intre cei doi si se ridica usor in picioare, femeia tinandu-se de umerii barbatului si barbatul tarand femeia usor in sus si sus corporal.

  1. Pozitia butucului:

Pozitia butucului este preferata de multi cei care doresc sa profite de placutul moment de conectare al pozitiei de yoga pentru doi. Aceasta se realizeaza prin asezarea unui partener pe spate, urmand ca celalalt sa se aseze pe coapsele sale, tinandu-se de partea lui laterala a taliei. Apoi, partenerul din spate se ridica usor, prin sustinerea partenerului aflat deasupra, permitandu-le sa-si dezvolte echilibrul si sa produca o stare generala de stabilitate.

  1. Pozitia culcat pe spate:

Pozitia culcat pe spate este acea pozitie de yoga care le permite partenerilor sa inceapa ceva pe care nu l-au incercat inainte. Aceasta se realizeaza prin asezarea partenerilor pe spate, astfel incat sa-si ofere reciproc sustinere, sa se conecteze si sa se simta impacati unul cu celalalt. Prin modul in care cele doua trupuri se ating si se conecteaza, cei doi pot sa experimenteze pe deplin pozitia, sa-si imbunatateasca echilibrul si sa se simta pur si simplu impacati.

  1. Pozitia x-ului:

Pozitia x-ului este o pozitie de yoga relativ simpla, dar foarte eficienta, si ideala pentru cei care vor sa-si consolideze echilibrul si mobilitatea. Aceasta se realizeaza prin asezarea celor doi in pozitie de “X” cu fata in sus, palmele incrucisate si soldurile mtinute in sus, prin miarea spatelui, a genunchilor si a picioarelor. Aceasta pozitie ofera bratului si abdomenului celor doi ceva exercitiu intra-muscular si le permite sa se descopere unul pe celalalt si sa foloseasca efectele placute ale pozitiei.

Toate pozitiile de yoga mentionate mai sus sunt ideale pentru cei care doresc sa practice yoga acasa si sa savureze beneficiile sale. Acestea sunt uimitoare si deosebite, insa oricare ar fi optiunea ta, concentreaza-te pe decantarea sentimentelor bune intre cei doi parteneri si lasa-te sa te conectezi cu ce este in preajma ta. Ideal ar fi sa cercetezi si alte pozitii de yoga pentru ca setul de beneficii oferite de acestea sa fie pe deplin exploatat.