Cand vine vorba de a face exercitiile corecte pentru spate, anumite grupe musculare merg neobservate. Deoarece spatele este pozitionat la nivelul toracelui, este usor sa le ignori. In plus, prea mult spatiu este dedicat exercitiilor abdominale si prea putin spatiu este dedicat obtinerii unei posturi bune. Cu toate acestea, oamenii de stiinte si expertii in fitness au identificat exercitiile cele mai eficiente pentru a lucra spatele si pentru a-i oferi ambitioasei ta mai sus.

 1. Tractiunile
  Tractiunile asupra barii sunt o excelenta maniera de a-ti lucra si fortifica spatele. Este un exercitiu intens care presupune sa flamoni bara si sa-ti contracti spatele, izolandu-i musculatura si lucrandu-l la capacitate maxima. Vei incepe sa simti schimbari dupa parcurgerea unor traiectorii multiple , schimbarea pozitiei palmelor si indoirea articulatiilor. Tractiunile asupra trambulinei pot fi de asemenea idei excelente pentru a lucra spatele si expenderea musculaturii acestuia.

 2. La ridicari cu haltera
  Ridicarea cu haltera este un exercitiu eficient si eficace pentru a-ti lucra spatele si zona posterioara a umerilor. Unele miscaril, cum ar fi ridicarile Dumbbell Rows si Barbell Rows, te vor ajuta cu aceasta sarcina. Intinderile sunt fundamentale pentru a adauga ampleul miscarilor si pentru a-ti maximiza rezultatele. Muschiul dorsal mare, cat si cel lat, sunt cei mai importanti muschi ai spatelui si sunt cei mai eficienti de lucru intr-un exercitiu de ridicari cu haltera.

 3. Impinsul inferior in cadru
  Impinsul inferior poate sa devina foarte intens, desi este un exercitiu remarcabil pentru spate. Acesta iti face sa lucrezi toracele si hamsii. Din nou, pregatirea adecvata constand in intinderi si stari de relaxare ale musculaturii iti vor oferii cea mai mare placere. Aceasta va ajuta la reducerea riscului de accidentari atunci cand lucrezi partea de spate.

 4. Burse
  Bursele sunt exercitii esentiale pentru intarirea zonei superioare a spatelui. Bursa impins face parte din acestea categorie si poate sa fie foarte intensa. Pentru a face bursele cat mai eficient, aceleasi recomandari se aplica ca pentru restul exercitiilor: relaxare si pregatire adecvata. Bursele se executa cu ajutorul halterilor sau a discurilor. Una dintre miscarile uzuale pentru bursa impins consta in a-ti ridica centura care sa te sustina in diferite planuri fara a-ti simti spatele incordat.

 5. Flexia spatelui
  Flexia spatelui este un exercitiu excelent pentru muschii spatelui. Dupa ce vei finaliza un complex de miscari, acestea vor fi foarte benefice deoarece iti vor lucra spatele si potenta miscarea. Aveti mare grija, in unele exercitii, la miscari intense; acestea ar putea afecta coloana vertebrala si iti pot provoca dureri de spate. Flexia spatelui ar trebui limitata si rar executata.

Lucrand spatele si obtinand postura pe care ti-o doresti, trebuie sa iti controlezi si sa iti antrenezi muschii in mod adecvat. Aceste exercitii sunt principalele pentru intarirea zonei posterioare. Cand vine vorba de lucrarile tale, trebuie sa te asiguri ca iti intaresti si relaxezi muschii in mod regulat, pentru a iti mentine o postura excelenta si o structura de corp echilibrata. Exercitiile mentionate, mai sus,, te vor ghida in antrenamentul pentru spate si, in acest mod, vei obtine un corp echilibrat si stralucitor!