Regimul de slabit este un subiect foarte controversat, intrucat exista atat de multe diete disponibile pe piata, astfel incat aceasta poate deveni foarte confuza si dificil de alege ce ar fi mai potrivit in ceea ce priveste nevoile si obiectivele organismului. Din această cauză, am decis să vă oferim câteva informații esențiale despre cele mai căutate și faimoase diete de slăbire.

I. Introducere
II. Dieta ketogenică
III. Dieta paleo
IV. Dieta mediteraneană
V. Dieta vegană
VI. Dieta DASH
VII. Dieta Weight Watchers
VIII. Concluzie

În era tehnologiei avansate, ne confruntăm adesea cu zeci de diete care promit pierderea în greutate, dar puține țin de fapt de ceea ce intenționăm. În ciuda acestor detalii, într-un moment dat fiecare dintre noi ne-am gândit să încercăm să ajungem la greutatea dorită, și prin urmare, am început să căutăm informații despre diferite diete și stiluri de viață. Înainte de a alege orice altceva, ar trebui să știi întotdeauna că alegerea unei deficite calorice structurate cauzează întotdeauna o pierdere în greutate, indiferent de “eticheta” pe care dieta o poate avea. În mod ideal, dieta ar trebui să se concentreze pe consumul de alimente mai mici și mai sănătoase, care să se centreze pe furnizarea de nutrienți organismului dumneavoastră, în scopul de a menține sănătatea generală și de a asigura pierderea în greutate pe termen lung.

Mai jos este un ghid general al unora dintre cele mai populare diete de slăbire, pentru a vă oferi o privire mai profundă asupra ceea ce înseamnă fiecare dintre ele:

I. Dieta ketogenică 

Dieta ketogenică, sau cunoscută și sub denumirea de dieta keto, se concentrează în principal pe ceea ce cunoaștem pentru a fi o dietă săracă în carbohidrați. Acest lucru înseamnă că dieta principala va contine alimente bogate in proteine care sa ajute la construirea muschiului, precum carne, oua, și produse lactate, alaturi de grasimi sanatoase ca și uleiul de cocos, avand un nivel scazut de carbohidrati intr-o proportie de aproximativ 30-35%. Aceasta dieta se concentreaza foarte mult pe eliminarea produselor bogate in carbohidrati precum painea si produsele de patiserie, fructele si legumele, produsele zaharoase și pastele.

Atunci când urmați dieta ketogenică, corpul dumneavoastră va produce ceva numit cetone, un tip de corp de ardere a grăsimilor în organism, acetia fiind folositi ca sursa primara de energie si fiind un bun ajutor pentru pierderea in greutate. Principala reducere de carbohidrati stimulează procesul de scadere in greutate prin arderea grasimilor stocate in organism. De asemenea, suntem de acord asupra efectelor benefice pe termen lung ale acestei diete ca: imbunatatirea metabolismului, reducerea riscului de boli cardiovasculare si previn aparitia diabetului de tip 2.

II. Dieta paleo 

Cunoscută și ca dieta caveman, dieta Paleo se bazează pe principiul de a urma meniul pe care majoritatea stramosilor nostri îl consumau în paleolitic. Această dietă se bazează pe consumul unei varietăți largi de alimente animale și non-animale, cum ar fi carne, fructe și legume, fasole, semințe și nuci. Produsile lactate și alimentele procesate sunt ținute departe.

În timp ce această dietă este bogată în nutrienți și proteine ​​ce oferă o conexiune naturală cu evenimentele și alimentele din trecut, nu este provisionată pentru a se adapta fiecărui organism și concepție. Mai mult decât atât, avantajele sunt adesea limitate de costul ridicat al alimentelor prescrise de această dietă.

III. Dieta mediteraneană 

Dieta mediteraneeană se bazează pe stilul de viață la care se referă denumirea, și anume la persoanele care trăiesc în zona mediteraneană. Această dietă se concentrează pe consumul de fructe și legume proaspete, a alimentelor bogate în grăsimi sănătoase, cum ar fi uleiul de măsline și peștele, împreună cu produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi și industriale.

Una dintre principalele avantaje ale acestei diete este faptul că este relativ ușor de urmat. Studiile au arătat că persoanele care consumă produse alimentare și stiluri de viață asemănătoare Scriniei mediteraneene au un risc mai scăzut de boli de inimă și previn efectiv procesele de îmbătrânire și cancerul.

IV. Dieta vegană 

Dieta vegană se bazează pe principiul strict vegetarian, eliminând complet produsele alimentare și alte produse derivate din animale, și în același timp se concentrează pe consumul alimentelor puternic procesate.