Zilele de nastere si aniversari sunt evenimente speciale ce ne intaresc relatiile cu cei dragi si ne aduc daruri de suflet. Aceleasi lucuri se intampla si in cazul zilelor onomastice, si anume zilele in care diferitele religii si culturi isi serbeaza numele date de parinti sau de catre Adam si Eva. Daca vei citi randurile de mai jos, vei descoperi care sunt cele mai speciale felicitari de zi onomastica pe care le poti face celor dragi sau colegilor tai.

Ce inseamna ziua onomastica?

Din timpuri stravechi, se sarbatorea ziua numelui sau ziua onomastica, adica jumatatea de vara / iarna numelui tau. Acest obicei a rezultat in diferite feluri de sarbatoare si felicitari, destinate diferitelor persoane si nume pe care le au. In aceasta zi, se acorda diferite feluri de serbari si felicitari celor dragi din viata ta pentru numele lor special, precum si altor persoane care formeaza parte din viata noastra.

Tipuri de felicitari de zi onomastica

Dupa cum bine stim, exista cinci feluri de felicitari de zi onomastica pe care le putem realiza cu usurinta si care arata foarte frumos. Acestea sunt felicitarile scrise, audio / video, virtuale, telefonice si manuale / handmade.

 1. Felicitari scrise
  Fie ca vorbim despre invitatii si felicitari scrise folosite in ziua de nastere sau de zi onomastica, acestea arata cel mai frumos. Distribuirea de felicitari scrise poate fi un mod uimitor de a sarbatori numele de onomastica al partenerului tau, colegilor sau prietenilor apropiati.

 2. Felicitari audio / video
  O felicitare audio sau video poate fi o modalitate excelenta de a sarbatori numele de onomastica al cuiva. Acest lucru se poate realiza printr-o scurta inregistrare audio sau video ce poate fi trimisa prin WhatsApp, Skype, Qik sau orice alta metoda digitala.

 3. Felicitari virtuale
  In ziua de astazi, putem trimite virtual un cadou sau o felicitare celui drag din viata noastra. O astfel de felicitare virtuala poate fi trimisa prin intermediul diferitelor retele sociale, precum Facebook, Google Plus , Twitter, etc.

4.Felicitari telefonice
Felicitarile telefonice sunt si ele folosite pentru a sarbatorii zilele de onomastica a persoanelor dragi din viata noastra. O astfel de felicitare poate fi transmisa prin intermediul telefonului mobil, de asemenea, se poate suna mai degraba pentru a spune "Multumesc" sau “La Multi Ani !”.

 1. Felicitari manuale / handmade
  Felicitarile handmade sau manuale sunt considerate cele mai bune felicitari de zi onomastica pe care le putem oferi cuiva drag din viata noastra. Acestea se pot face prin diferite produse handmade precum felicitarile plastificate, felicitari handmade cu desene deosebite, felicitari din hartie lucioasa sau chiar felicitari realizate din verdeata si flori naturale.

Elemente comune ale felicitarilor de zi onomastica

In general, unele elemente comune ale felicitarilor de onomastica includ diferite citate motivationale, vorbe admirative, poezii si urari, dar si informatii despre ziua de nastere a persoanei respective.

Sfaturi utile pentru a-ti oferi cele mai speciale felicitari onomastice

Atunci cand pregatesti cea mai speciala felicitare de zi onomastica persoanei pe care o iubesti, trebuie sa iei in considerare urmatoarele sfaturi utile:

 1. Prima si cea mai importanta este sa creezi o felicitare speciala ce tine cont de personalitatea si interesele persoanei respective.

 2. Incurajeaza persoana respectiva prin a-i spune "La Multi Ani !" si prin a-i adauga si un mesaj motivant

 3. Creaza felicitari speciale prin a-ti folosi talentele, imaginatia si cunostintele tale in arta

 4. Foloseste citate motivationalee sau vorbe de suflet

 5. Ofera cadouuri handmade ce se potrivesc perfect pentru aceasta zi speciala

 6. Creeaza felicitari unice care sa reflecte sentimentele tale autentice

 7. Pune la indemana tot ce ai mai frumos sa transmiti persoanei respective

Cele mai speciale felicitari de zi onomastica

Atunci cand trimiti celor dragi din viata ta felicitari de zi onomastica, trebuie sa iei in considerare ca acest lucru trebuie sa ramana printre cele mai frumoase momente din viata lor. Spre acest lucru, iti prezentam mai jos 10 dintre cele mai speciale felicitari de zi onomastica pe care le poti oferi:

 1. Fie ca numele tau sa aduca numai bucurie si implinirea tuturor dorintelor tale!
 2. Ia-ti ziua de onomastica ca pe o zi de reinnoire si de bucurie!
 3. Numele tau sa-ti aduca numai fericire si dragoste.
 4. La Multi Ani! Sa-ti umpli ziua de onomastica cu bucurie si fericire.
 5. Ia-ti ziua de onomastica ca si cum ar fi prima zi a vietii tale.
 6. De ziua onomastica iti doresc pentru tine iubire si intelepciune.
 7. La Multi Ani și ca anii ce vor urma sa aiba mai multa bucurie si fericire!
 8. In aceasta zi speciala din viata ta, iti doresc cat mai multe impliniri si realizari.
 9. La Multi Ani! Sa primesti in viata de nenumarate ori motivul de bucurie oferit de numele tau.
  10.Sa traiesti fiecare zi a vietii tale ca si cum ar fi ziua onomastica ta!

In general, zilele onomastice sunt zile in care amintim de cea mai importanta minune a vietii – numele – care simbolizeaza identitatea si existenta noastra. Asadar, ofera oamenilor dragi din viata ta cele mai speciale felicitari de zi onomastica in asa fel incat sa le fi auzit vorbe dragi si calde. Cu siguranta, acestea vor ramane in sufletele lor pe toata durata vietii.