Toți suntem consienți de importanța mâncării sănătoase, în special consumul de fructe și legume. Unul dintre alimentele importante – și foarte ușor de adăugat la dieta noastră – este marul. Un mar este delicios, ușor de preparat și poate fi o gustare satisfăcătoare. Însă, câte calorii are un mar?

În această articol vom aborda toate lucrurile pe care ar trebui să le știți despre un mar, inclusiv câte calorii conține marul și de ce ar trebui să mâncați unul pe zi.

Cuprins:

  1. Ce sunt caloriile?
  2. Beneficiile consumului regulat de mere
  3. Câte calorii are un mar?
  4. Când mâncați un mar?
  5. De ce să adăugați fructe la dieta dumneavoastră?
  6. Principalele mărci de mere

Ce sunt caloriile?

Caloriile sunt unități de măsură folosite pentru a măsura energia. Un singur calorie este echivalentul energiei necesare pentru a crește temperatura a unei cantități specifice de apă cu un grad Celsius. În dietetică, termenul „calorie” se referă de obicei la kcal (kilocalorii).

Prin urmare, când vorbim despre un aliment, încercăm să aflăm câte kilocalorii conține acesta. Aceasta ne va ajuta să știm câtă energie obținem din alimentul respectiv și dacă acesta trebuie sau nu inclus în dieta noastră.

Beneficiile consumului regulat de mere

Merele sunt una dintre cele mai comune fructe care se consuma în lume, datorită gustului delicios și beneficiilor sale de sănătate. Ele conțin multe vitamine și minerale esențiale, cum ar fi vitamina C, calciu, fosfor și potasiu.

Merele au, de asemenea, puține calorii și sunt bogate în fibre. Acest lucru îi face utile în menținerea sănătății cardio-vasculare și în prevenirea diabetului și a obezității.

Merele sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți, vitamine, minerale și alte substanțe nutriționale benefice sănătății. Acestea pot ajuta la menținerea unei stări bune de sănătate și pot chiar preveni anumite boli.

Câte calorii are un mar?

Un mar mediu poate varia ca mărime între 150 și 230 de grame. Merele de dimensiuni mai mari au, de obicei, mai multe calorii decât cele mai mici. În general, un mar mediu are între 80 și 95 de calorii.

Cu toate acestea, caloriile unui mar pot varia în funcție și de sortimentul de mar, precum și de metoda de preparare.

De exemplu, mere fierte sau prajite vor avea un conținut caloric mai mare decât un mar crud. De asemenea, merele care sunt coapte sau prăjite într-un strat de zahăr sau miere vor avea un conținut caloric și mai mare.

Când mâncați un mar?

Merele sunt excelente atât ca gustare, cât și ca desert. Din acest motiv, este important să știți la ce oră să le consumați pentru a maximiza beneficiile de sănătate.

Accesarea a un mar poate fi o alegere excelentă pentru gustarea dintre mese. Din cauza fibrei, poate fi de ajutor pentru curbarea poftei de mâncare. Merele sunt, de asemenea, o alegere bună pentru desert, în locul produselor dulci prelucrate și bogate în grăsimi și zahăr.

De ce să adăugați fructe la dieta dumneavoastră?

Atunci când încercați să faceți copii să consume alimente sănătoase și să le oferiți ceea ce are într-adevăr nevoie pentru un stil de viață sănătos și echilibrat, fructele sunt un aliment esențial.

Merele sunt încărcate de nutrienti benefici și conțin fibre alimentare, antioxidanți și un conținut scăzut de grăsimi și calorii. Consumul regulat de mere, ca gustare sau ca parte a unei mese nutritive, poate ajuta la:

• Prevenirea obezității și a diabetului
• Controlul tensiunii arteriale
• Îmbunătățirea sistemului imunitar
• Reducerea riscului de a dezvolta anumite tipuri de cancer
• Îmbunătățirea digestiei
• Îmbunătățirea somnului
• Reducerea inflamatiei

Principalele mărci de mere

Există o mulțime de sortimente de mere disponibile în magazine. Cele mai frecvente dintre acestea sunt:

• Granny Smith: acestea sunt mere acrisoare și au un conținut caloric scăzut.
• Red Delicious: acestea sunt mere dulci și cremoase și conțin aproximativ 100 de calorii pe mar.
• Gala: aceste mere sunt în majoritate dulci și pot conține 105 calorii pe mar.
• Golden Delicious: aceste mere sunt dulci și aromate și, de asemenea, conțin aproximativ 105 de calorii.
• Honeycrisp: acesta este unul dintre cele mai populare soiuri și conțin aproximat