De-a lungul istoriei, oamenii care au avut cea mai mare influenta asupra economiei globale și alte sectoare importante au fost cei mai bogati oameni din lume. Ei au creat posturi de muncă, crescut prosperitatea și contribuit în mod esențial la un mediu economic sănătos. Dar, cum în fiecare an se schimbă clasamentul celor mai bogati oameni din lume, este important să înțelegem cine actualmente se află în fruntea acestui clasament.

În acest articol vom lua în considerare cei mai bogati oameni din lume în 2018 și unde se afla pe parcursul anului în ceea ce privește veniturile și bunurile lor.

Cine sunt cei mai bogati oameni din lume?

  1. Jeff Bezos – Amazon

Fondatorul și CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, a fost declarat cel mai bogat om din lume în 2018, deși valoarea netă sa a scăzut de la anul trecut cu 8,5 miliarde de dolari. Bezos controla împreună cu Amazon aproximativ 29% din piața de comerț electronic.

  1. Bill Gates – Microsoft

Bill Gates, al doilea cel mai bogat om din lume, a fost fondatorul Microsoft și, după ce a ieșit din compania sa, Gates și-a concentrat eforturile asupra carității printr-o organizație numită Fundația Bill și Melinda Gates.

  1. Warren Buffett – Berkshire Hathaway

Warren Buffett, numit de mulți „Oracle de Omaha”, este cel mai renumit investitor din lume și este mândru de a deține firma Berkshire Hathaway.

  1. Bernard Arnault și familia sa – LVMH

Bernard Arnault, care produsă obiecte luxoase a fost șefa grupului LVMH și a fost numit cel de-al patrulea cel mai bogat om din lume. Grupul său deține numeroase marci de lux și are activități în industrii precum vinuri și dulciuri fine, ochelari și produse electronice.

  1. Mark Zuckerberg – Facebook

CEO-ul și fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, și-a transformat rețeaua în cea mai mare companie de social media din lume. Cu 872 de miliarde de dolari, Zuckerberg este al cincilea cel mai bogat om din lume.

Cât de bogati sunt cei mai bogati oameni din lume?

Jeff Bezos, Bill Gates și Warren Buffett sunt cei mai bogati oameni din lume din 2018, cu averi nete estimate la 94,2 miliarde de dolari, 92 miliarde de dolari și 82,8 miliarde de dolari, respectiv.

Bernard Arnault, al patrulea cel mai bogat om din lume, deține o avere estimată la 76,3 miliarde de dolari, iar Mark Zuckerberg detine cea mai mică avere estimată la 73,8 miliarde de dolari.

Cum au obținut cei mai bogati oameni din lume bogăția lor?

  1. Jeff Bezos – Amazon

În 1994, Bezos a lansat Amazon și a început să vândă cărți pe Internet. Acum în 2018, Amazon domină peste 500 de categorii de produse, a vândut peste 200 miliarde de dolari în 2017 și include Robotic, video streaming, cloud computing și altele.

  1. Bill Gates – Microsoft

Bill Gates a fondat Microsoft în 1975. Compania a devenit unul dintre cei mai mari producători și furnizori de software din lume, cu produse precum Microsoft Office și Windows care au schimbat modul în care companiile și oamenii utilizează tehnologia.

  1. Warren Buffett – Berkshire Hathaway

Warren Buffett a început investițiile când avea nici mai mult nici mai puțin de 11 ani. A devenit unul dintre cei mai renumiți investitori din lume și a obținut o avere masivă din investițiile făcute în acțiuni.

  1. Bernard Arnault – LVMH

Bernard Arnault a preluat controlul asupra grupului de lux său, LVMH, în 1989. Acum, LVMH are peste 70 de marci de lux și cinci miliarde de lire sterline de încasări anuale.

  1. Mark Zuckerberg – Facebook

Zuckerberg a fondat Facebook în 2004 și s-a aliniat cu succes în modul în care oamenii folosesc și împărtășesc conținutul lor în Internet. La începutul anului 2018, Facebook a avut un număr impresionant de 2 miliarde de utilizatori pe Facebook, Instagram sau WhatsApp.

Investitorii sau antreprenorii care doresc să devină cei mai bogati oameni din lume?

Dacă doriți să deveniți cei mai bogati oameni din lume, cereți sfatul și exemplele celor mai bogati oameni din lume și folosiți-le ca puncte de pornire pentru succesul vostru.

Iată câteva sfaturi de la cei mai bogati oameni din lume, pe care le puteți lua ca referință:

● Investește cu îndemânare: Prin investiții inteligente, veți putea genera beneficii financiare colosale pe termen lung și veți fi în așa fel mult mai bogati.

● Investește în echipa ta: Cheltuieți-vă banii pentru a crea și dezvolta o echipă de la care să vă puteți aștepta la rezultate notabile.

● Investește într-un plan de afaceri bazat pe tendințe: Dacă vremurile s-au schimbat, ar trebui să vă schimbați și dvs. atitudinea. Adaptați-vă planul de afaceri la tendințele economice prezente și veți obține succesul financiar.