Salata de sfecla rosie este una dintre cele mai populare retete de salata si se poate gasi in mai toate restaurantele. Aceasta salata delicioasa si colorata este atat de versatila, incat poate fi gatita in mii de combinatii de retete. Gustul ei este atat de bogat si cremos, incat este adorata atat de adulti, cat si de copii. Este, de asemenea, usor de servit, nu prea scumpa si poate fi pregatita cu usurinta acasa.
Daca doriti sa gatiti aceasta salata delicioasa, atunci trebuie sa stiti cu siguranta cum sa faci acest lucru. Acest ghid va ofera instructiunile pas-cu-pas despre prepararea unei salate de sfecla rosie gustoase si satioase.
Ingrediente necesare si tuciuri
Iata ce aveti nevoie pentru a pregati aceasta mica delicatete:
• 2-3 mijloace de sfecla rosie
• O ardei iute mic
• 3-4 catei mici de usturoi sau o lingura de usturoi granulat
• 2 linguri de suc de lamaie
• 3 linguri de ulei de masline
• 2 linguri de miere
• 1 lingurita de sare
• 1 lingurita de piper
• 1 lingurita de grasimi sau apa (optional)
• 4-5 frunze de patrunjel
• 3 lingurite de mustar
Instructiunile pas-cu-pas
Exista numeroase moduri de a pregati salata de sfecla rosie, dar urmatorii pasi va ajuta sa obtineti rezultatul perfect.
Pasul 1: Curatarea si pregatirea sfeclor
Incepeti prin curatarea sfeclelor de coaja si taiati-le in jumatati orizontal. Apoi, scoateti mijloacele si taiati fiecare in jumatati sau sferturi, depinzand de cat de mari sunt.
Pasul 2: Coacerea Sfeclelor
Asigurati-va ca aveti tava de copt pregatita. Ungeti tava cu putin ulei de masline si apoi asezati fructele taiate pe ea, in tava. Acoperiti cu folie de aluminiu si puneti la cuptorul preincalzit la temperatura medie timp de 45 minute.
Pasul 3: Racirea si marinarea
Cand sfecla e gata, lasati-o timp de 10 minute sa se raceasca. Apoi, amestecati usturoi, sare, piper, sucul de lamaie, mierea, mustarul si uleiul de masline intr-un bol. puneti salata, cu putin lichid si amestecati bine. Acoperiti cu folie si puneti la rece timp de cel putin 4 ore, astfel incat sa aiba si cat mai mult timp sa absoarba aromele.
Pasul 4: Servirea Salatei de sfecla rosie
Dupa ce a stat la racit, salata de sfecla rosie este gata pentru a fi servita. Portia va poate fi servita simpla sau poate fi adaugata in salatele complexe, langa alte ingrediente. Puteat sa presarati deasupra patrunjel proaspat pentru a da salatei culoare si aroma delicioasa
Cateva sfaturi utile
In pregatirea salatei de sfecla rosie trebuie sa tineti cont de urmatoarele sfaturi:
• Cand puneti la cuptor sfeclele, asigurati-va ca folositi tava adecvata, asa cum se specifica in reteta.
• Marinarile pot fi aditionate sau schimbate dupa personalul gust.
• Asigurati-va ca aveti ingrediente de cea mai buna calitate, care sa ofere un gust cat mai proaspat.
• Presarati patrunjel proaspat pe salata inainte ca aceasta sa fie servita.
• Puteti folosi si alte verdeturi pentru o versiune a salatei putin mai fresh.
Gatirea delicioasei salate de sfecla rosie este foarte simplu de facut, mai ales daca sunteti pregatiti cu toate ingredientele necesare. Acest ghid va arata cum sa pregatiti aceasta salata delicioasa in 4 pasi foarte usori. Puteti sa fac ajustari si sa schimbati ingrediente dupa gustul personal. Speram ca acest ghid pas-cu-pas sa va fie de folos.