Exercitiile pentru picioare sunt importante pentru a imbunatati sanatatea ta fizica si a pune bazele unei vieti active si sanatoase. Picioarele sunt articulatiile noastre cele mai mari si, prin urmare, are cea mai mare capacitate de a ne provoca si a face marevol. De aceea, merita sa fii in siguranta si sa faci exercitii pentru a-ti creste forta si forta picioarelor, ca sa fii pregatit de vietui activa.

In continuare, vom discuta despre care sunt cele mai bune exercitii pentru picioare. Acestea sunt ideale pentru a construi forta si rezistenta, precum si pentru a garanta ca picioarele vor fi mai sanatoase si mai puternice tireless.

Ce sunt exercitiile pentru picioare?

Exercitiile pentru picioare ce fac parte din antrenamentele de forta si de rezistenta. Astfel, vor invata si intari muschii picioarelor, asigurand o mai buna flexibilitate si circulatie. Acest lucru, pe langa faptul ca va fi capabil sa faca mai multa activitate, va aduce si alte beneficii precum:

• Va creste puterea – muschii abdominali sunt primul pas catre a creste forta si puterea.
• Va imbunatati sanatatea generala – fetele vor determina un sistem cardio-vascular mai bun, fiind eficient pentru a preveni diverse boli precum diabetul.
• Va reduce stresul – Exercitiul va actiona la nivel cerebral, eliberand hormoni ai bunei dispozitii cum ar fi endorfinele si serotoninele, iar acest lucru poate ajuta sa te relaxezi.

De ce sa faci exercitii pentru picioare?

Exercitiile pentru picioare vor ajuta la intarirea muschilor, asezandu-i intr-o postura corecta si ajutandu-va sa va mentineti in forma. Acest lucru, pe langa muschii de baza folositi in mod obisnuit, va dezvolta si flexibilitatea muschilor, conferind picioarelor taria si rezistenta, permitandu-ti sa te bucuri de mai mult confort si relaxare.

Cele mai bune exercitii pentru picioare

Exista multe exercitii pentru picioare, majoritatea tinand cont de cele patru sectiuni principale ale muschilor si articulatiilor picioarelor, care sunt urmatoarele:
• Gambe
• Coapse
• Has (Picioare inferioare)
• Talie

Va prezint urmatoarele tipuri de exercitii care vor ajuta la dezvoltarea si intarirea muschilor picioarelor.

 1. Squats (Genuflexiuni):
  Squats-urile sunt cea mai populare forma de exercitii pentru forta musculara si acestea actioneaza asupra spatelui inferior, soldului si gambelor. Se poate face cu greutati sau fara, facandu-le mai eficiente si mai usor de adaptat la nivelul tau de abilitate.

 2. Fandari:
  Fandarile actioneaza asupra usor a articulatiilor si muschilor coapselor si coapselor. Acestea necesita mai multa rezistenta si intindere musculara decat alte exercitii, potrivite atat pentru barbati, cat si pentru femei.

 3. Lunges (Lunge):
  Lunges-urile actioneaza asupra careului inferior si coapselor, precum si asupra feselor. Lunges va ajuta sa va intariti si sa va tonifiati coapsele si fesele.

 4. Rulouri cu picioare:
  Rulourile cu picioare sunt distincte de alte exercitii pentru picioare deoarece actioneaza asupra gatului picioarelor si gambelor. Acestea necesita mai multa forta, ceea ce face sa fie un exercitiu excelent pentru persoanele care incearca sa isi construiasca forta si rezistenta.

 5. Butt Kicks:
  Butt Kicks actioneaza asupra muschilor posteriori ai coapselor, astfel incat sa sprijine conducatorii de partea din spate a corpului si sa ofere rezultate mai bune picioarelor, dandu-le mai multa forta si rezistenta.

 6. Squats cu pas (Lunges Jumping):
  Squatsul cu pas se refera la coborarea dintr-o pozitie culcata pana cand genunchii se indoiesc complet, apoi revenirea si sari la urmatoarea pozitie. Acest exercitiu actioneaza asupra intregii parti a corpului, inclusiv asupra muschilor posterioarei ai picioarelor si trunchiului.

 7. Flotari:
  Flotarile sunt exercitii optime pentru tonifierea picioarelor si abdomenului, fiind recomandate si celor care vor sa se intareasca muschii abdominali si sa obtina mai multa flexibilitate “

Acum ca ati vazut care sunt cele mai bune exercitii pentru picioare, este important sa inveti sa le utilizezi corespunzator. Un exercitiu incorect poate duce la leziuni sau rautati, asa ca trebuie sa urmezi indicatiile antrenorului de fitness sau sa te informezi despre cum sa faci exercitiile corect. in cazul in care ai probleme de sanatate, sau daca consideri ca nu esti in stare sa faci un anumit exercitiu, asigura-te ca inainte sa mergi la sala sau sa incepi antrenamentul tau sa consulți un medic.