Exercitiile efectuate pentru picioare au un impact mare asupra intregului corp si sunt extrem de utile pentru a dezvolta forta si rezistenta generala. In plus, antrenarea picioarelor poate contribui la prevenirea accidentarilor si imbunatatirea activitatilor de zi cu zi. Insa, exista numeroase exercitii diferite pe care le poti face pentru a te antrena picioarele. 

Intr-o lume atat de ocupata, este greu sa stii care sunt cele mai bune exercitii pentru a-ti antrena si tonifia picioarele. Acesta este un ghid complet cu privire la exercitiile esentiale pe care ar trebui sa le incluzi in antrenamentele tale, astfel incat sa obtii rezultate optime.

care sunt cele mai bune exercitii pentru picioare?

Picioarele sunt fundamentale pentru forma fizica si pentru a iti pastra echilibrul si stabilitatea. Exercitiile pentru picioare pot contribui la imbunatatirea nivelului de energie si a starii de bine. In plus, poti preveni anumite afectiuni sau chiar leziuni la nivelul picioarelor si intregului corp.

Iata care sunt cele mai eficiente exercitii pentru picioare:

1. Fandari

Fandarile sunt una dintre cele mai bune exercitii pentru zona picioarelor. Acestea sunt compuse dintr-un pas lung in fata, se executa un pas mic lateral si un pas mic in spate. Spre deosebire de alergat, fandatul lucreaza mult mai mult cu muschii gambelor, putand fi, de asemenea, bine echilibrat si varied. Exercitiul poate fi intensificat prin adaugarea de pante sau greutati.

2. Squaturi

Squaturile sunt, probabil, cea mai simpla si cea mai eficienta activitate pentru picioare. Executate corect, acestea pot oferi rezultate excelente. Squat-urile activeaza multi muschi, in special soldurile, coapsele si fesierii. Executarea unei pozitii de squat de 20 de ori este un mod fantastic de a-ti antrena muschii.

Poti face squaturi cu greutati, presa stanga-dreapta, genuflexiuni, pozitii laterale sau genuflexiuni profunde. Pozitia de baza a squatului ramane aceeasi, dar forma intra in mai multe detalii si variatii, asigurand astfel calitatea antrenamentului.

3. Burse de curent

Bursele de curent sunt una dintre cele mai importante exercitii pentru muschii inferioari. Acestea implica executarea, de sus in jos, a unui pas lun sau scurt in fata, impingand coapsa cat mai jos posibil. Executarea acestui exercitiu previne prevenirea accidentarilor si imbunatateste capacitatea picioarelor.

De asemenea, aceasta poate lucra bicepsii si bratele si se poate realiza cu greutati pentru a intensifica exercitiul. Bursa de curent este recomandata tuturor nivelurilor de forma fizica.

4. Saritura

Sariturile sunt usor efectuate si activeaza numeroase grupe musculare, inclusiv coapsele, gambele si fesele. Acestea sunt foarte bune pentru stimularea deseurilor musculare, mai ales pe sectiunile laterale ale muschilor.

Executarea sariturilor este foarte simpla si necesita o cantitate mica de spatiu. Cu toate acestea, trebuie sa te asiguri ca ai incalzit in prealabil muschii picioarelor astfel incat sa te asiguri ca ai destula mobilitate pentru a te antrena.

5. Sarituri in lungime

Sariturile in lungime sunt o modalitate excelenta de a-ti dovedi rezistenta si forta musculara a picioarelor. Acesta este un exercitiu excelent pentru a imbunatati corectitudinea pozitiei corpului si al flexibilitatii articulatiilor.

Inainte de a efectua acest exercitiu, este extrem de important sa iti intinzi usor muschii si articulatiile inferioare pentru a evita accidentarile potentiale. Trebuie sa vrei sa te antrenezi constant pentru a primi rezultate optime. Alaturandu-te unui grup de antrenare, poti avea un plan de antrenament bine definit si de calitate, prin care sa obtii rezultate pozitive.