Spatele joaca un rol important in a ne mentine spatele drept si axat corect, ajutandu-ne sa mentinem o forma fizica buna. Si, de asemenea, este vital sa avem un spate puternic pentru a facilita prevenirea accidentarilor si a durerilor. 

Exista o serie de exercitii de spate pe care le puteti face pentru a obtine rezultatele dorite, fie ca sunteti o persoana incepatoare sau avansata in activitati fizice. In cele ce urmeaza, vom descrie cateva dintre cele mai bune exercitii de spate si motivele pentru care ar trebui sa le includeti intr-un antrenament de antrenament.

Beneficiile Exercitiilor de Spate

Exercitiile de spate sunt benefice in multe moduri. Acestea pot ajuta la pastrarea posturii corecte si aliniaza trunchiul in general, prevenind umflarea coloanei vertebrale si dureri articulare. De asemenea, exercitiile de spate va ajuta sa ardeti grasimile, sa va definiti muschii spatelui si sa va tonifiati corsetul abdominal si spatele lombar.

Cele mai Bune Exercitii de Spate

Iata cateva dintre cele mai bune exercitii de spate pe care le puteti face acasa sau la sala.

  1. Ridicari ale bratelor cu gantere: Acest exercitiu se concentreaza asupra zonei superioare a spatelui si a umerilor, deoarece foloseste ganterele pentru a adauga rezistenta.

  2. Intinderi ale spatelui: Acest exercitiu se concentreaza pe spatele lombar, pentru a creste flexibilitatea si elasticitatea. Folositi o astfel de abordare a intinderii pentru o mai buna aliniere a coloanei vertebrale.

  3. Faceti flotari: Acest exercitiu se concentreaza asupra pieptului, spatelui superior si a umerilor. Nu doar ca activeazamuschiile spatelui si abdomenului, dar incalzeste si intregul trunchi si imbunatateste flexibilitatea lombara.

  4. Impins din genunchi: Acest exercitiu ofera beneficii pentru muschii toracali, crescand forta si rezistenta. De asemenea, poate ajuta la alinierea vertebrelor si la prevenirea aparitiei durerii.

  5. Rulatul trunchiului: Acest exercitiu imbunatateste flexibilitatea coloanei vertebrale si intarirea muschilor trunchiului. Este important sa incepeti acest exercitiu lent si sa faceti pauze scurte.

Sfaturi pentru a face Aceste Exercitii de Spate

Urmati pasii de mai jos pentru a va asigura ca aveti o buna tehnica in timp ce faceti exercitiile de mai sus:

  1. Intotdeauna incalziti muschii inainte de a începe sa faceti exercitii. Faceți câteva întinderi și rotații cu ușoare, folosind întregul corp.

  2. Purtati întotdeauna incaltaminte adecvata si folositi echibyrim la fiecare exercitiu in care sunteti implicati.

  3. Urmati intotdeauna instructiunile antrenorului si consultati medicul dumneavoastra inainte de a incepe un nou program de exercitii.

  4. Faceți pauze scurte pentru a va odihni atunci cand simtiti oboseala sau durere.

  5. Nu va fortati prea mult; asigurati-va ca adaugati confortabillitatea si durabilitatea in fiecare parte a exercitiului.

Exercitiile de spate pot fi benefice pentru mentinerea posturii corecte si renfortarea muschilor spatelui. Acum, ca ati vazut cateva dintre cele mai bune exercitii de spate, nu uitati sa incalziti muschii inainte si sa faceti pauze adecvate pe tot parcursul antrenamentului. Indiferent de obiectivul dumneavoastra, aceste exercitii sunt un mod excelent de a-ti imbunatati rezistenta, flexibilitatea si sanatatea spatelui.