Pentru a avea un stil de viata sanatos, smoothie-ul aduce beneficii multiple. Este un mod delicios de a oferi corpului tau nutrientii si vitaminele de care are nevoie, toate intr-o singura portie. Cele mai bune retete de smoothie pot fi doar gustul ta preferat, care iti aduce beneficiile unei alimentatii sanatoase. In randurile urmatoare, prezentam cateva dintre cele mai sanatoase retete de smoothie.

Istoricul Smoothie-ului

Smoothies au existat inca din anii 1930 cand au fost prezentate pentru prima oara sub forma unor bauturi si deserturi racoritoare. In anii 1950, smoothie-urile au devenit mai populare ca produse alimentare folosite pentru a imbunatati nutrientii si gustul produselor.

Beneficiile pentru sanatate

Pe langa gustul placut, smoothie-urile sunt bogate in vitamine, minerale si alte substante nutritive, care le fac astfel de produse sanatoase.

Exista o multime de beneficii pentru sanatate oferite de consumul de smoothie-uri. Un smoothie preparat corect poate furniza vitaminele si mineralele necesare pentru mentinerea unei stari de sanatate adecvate. Acestea pot fi:

 • Vitaminele B, E si K
 • Acizi grasi omega-3
 • Antioxidanti
 • Vitamina C
 • Magneziu
 • Calciu
 • Fibre

Cele mai sanatoase smoothie retete

 1. Blueberry si banana smoothie
  Acest smoothie, perfect pentru micul-dejun sau gustare, include blueberry, banana si lapte. Este ideal pentru a accelera metabolismul si pentru a va oferi energie pentru intreaga zi.

 2. Mango si ananas smoothie
  Acest smoothie se prepara folosind mango, ananas si lapte de migdale. Mango si ananas sunt bogate in antioxidanti, vitaminele A, C, si E. De asemenea, ne ofera un nivel crescut de energie si ne ajuta sa ne ingrijim pielea.

 3. Banane si avocado
  Acesta este un smoothie adecvat pentru sanatatea inimii, datorita bananelor si avocado-ului, care ofera vitamine si minerale esentiale.

 4. Kale si cirese
  Acesta este un smoothie perfect pentru detoxifiere. Ingredientele sale sunt kale, cirese, iaurt si banana. Acest smoothie este perfect pentru regenerarea tesuturilor si pentru mentinerea elasticitatii pielii.

 5. Fructe de padure si banane
  Fructele de padure sunt bogate in antioxidanti si mentin sistemul imunitar in stare buna. Acest smoothie contine fructe de padure, banana, spanac si lapte.

Din acest articol a rezultat ca smoothie-urile pot fi produse alimentare sanatoase, cu multe avantaje. Fiecare dintre retetele de smoothie mentionate mai sus pot fi personalizate, astfel incat sa aduca beneficii nenumarate starii tale de sanatate.