Imaginea de ansamblu a unei persoane cu tatuaje poate da nastere la asociatii diverse, incepand cu celebritati, rebeli si pana la vagabonzi sau chiar infractori. Insa, dincolo de toate acestea, semnificatia tatuajelor pe care baietii le-au ales sa le poarte poate fi densa, profunda si personala.

1. Scopul multor tatuaje la baieti

Tatuajele se folosesc adesea pentru a sublinia sau marca trasaturi de personalitate precum:

Grija
Coragiu
Putere
Pasionalitate
*Identitate

Tatuajele folosesc incorporarea elementelor esentiale care tin de apartenenta unui grup, de solidaritate sau de modalitati de exprimare a personalitatii unei persoane.

2. Semnificatia simbolurilor

Simbolurile pot fi si ele amplificate prin intermediul tatuajelor. Un tatuaj poate arata semnul zodiacal, religia, ideologic sau chiar simbolurile profesiei sau familiei unei persoane.

Simbolurile pot fi de asemenea personalizate, poate chiar sa amestece simboluri sau elemente pentru a crea propriul sau mesaj.

3. Tatuajele ca unelte de semnalizare

Insa, motivul cum probabil unui tatuaj sau prea diferite intre cazuri individuale pentru a putea fi generalizate. Multi barbati folosesc tatuajele ca o unealta de semnalizare, sau ca mijloc de a-si expune sentimentele, temerile si motivatiile in mod direct si cu un grad de publicitate limitat.

De exemplu, poate fi vorba despre idealuri sau valori speciale, probleme personale sau chiarEvenimente din trecut care sa-l motiveze in mod constant sa mearga mai departe.

4. Decorarea cu tatuaje a corpului

Decorarea corpului cu tatuaje poate fi o pierdere in mod deliberat a unei parti din modestia naturala. Mancarea poate fi folosita pentru a marca o sansa si o schimbare, pentru a deschide lumea ceva mai mult precum simbolurile rituale sau chiar pentru a marca un moment in timp.

5. Explorarea si creativitatea prin tatuaje

Odata ce un barbat alege sa se tatueze, poate descoperi alte forme de creativitate de-a lungul timpului, sau se poate arata in moduri noi, adresandu-i-se lui insusi sau chiar lumii.

Tatuajele sunt deseori vazute ca o platforma de inovatie – un loc in care sa exprimi liber emotiile, sa te conectezi cu lumea spirituala si sa te implici in procesul creatiei.

Semnificatia simbolurilor tatuajelor pe care baietii le poarta poate fi greu de descris prin cuvinte. Putem presupune ca multe dintre aceste tatuaje sunt adevarate povesti, presarate cu elemente neobisnuite. Uneori, oamenii fie isi aleg tatuajele intr-un mod aleatoriu sau se simt motivati de elemente ale vietii care au fost importante in ultimul an.

Nu exista asadar un singur motiv sau un sens unic pentru care tatuajele sunt alegerile baietilor, ci mai degraba mai multe raspunsuri si abordari. Motivul poate fi deopotriva unul profund, ritualic sau chiar o manifestare artistica sau o dovada a curajului.

Prin urmare, pentru a intelege semnificatia tatuajelor pe care baietii le poarta, este important sa eviti orice presupunere si sa oferi spatiu suficient pentru ca acestia sa se lanseze in povestile lor despre tatuaje.