De-a lungul anilor, stilul si tipul de tunsoare al unei femei se pot schimba in functie de maturitatea sa. Femeile de varsta mijlocie au tendinta sa se teama sa isi schimbe stilul parului. Unele se plang ca nu stiu ce look sa adopte sau se tem ca stilul lor va fi „prea conservator” pentru trecerea anilor in care sunt.

Cu toate acestea, alegerea unei tunsori potrivite poate schimba complet look-ul femeilor in varsta de 30-40 de ani si face o afirmatie moderna despre personalitatea lor.

In cele ce urmeaza, discutam despre care sunt cele mai potrivite tunsori de par scurt pentru femeile de 30-40 de ani si sa vedem cum pot face aceste styling-uri sa para si mai proaspete.

Ce trebuie sa stii despre parul scurt?

Atunci cand vorbim despre tunsorile scurte, un lucru important de subliniat este ca nu toate stilurile sunt create la fel. De asemenea, parul scurt poate fi realizat in mai multe stiluri, cum ar fi bretonul, bretonul asimetric, tunsorile cu indoituri, bretonul frantuzesc sau scalpul deschis.

In general, parul scurt arata cel mai bine atunci cand scalpul este descoperit cat mai mult, deoarece asta adauga volum si ofera un look mai luxos și finit.

Un alt consideratie importanta este obtinerea unei tunsori corecte si necesita cea mai buna combinatie intre textura parului, obtinerea volumului si coafarea.

De aceea, parul scurt poate fi dificil de coafat, astfel incat unii barbieri profesionisti sau stilisti sunt recomandate.

Tipuri populare de tunsori par scurt pentru femeile de 30-40 de ani

Dupa cum am mentionat mai sus, exista un numar mare de stiluri de tunsori pentru par scurt pe care le poti alege. Iata cateva dintre cele mai populare tipuri olegeri potrivite pentru femeile de varsta mijlocie:

  1. Tunsoarea bob lung
    Tunsoarea bob lung este una dintre cele mai populare tunsori par scurt de la Hollywood si poate fi adaptata pentru femeile de peste 30 de ani.

Tunsoarea Bob lung este de obicei un design mai lung astfel încât sa se poata coafa si se pot folosi produse stilizare pentru a obtine mai mult volum si textura parului.

Texturi bune pentru aceasta tunsoare sunt parul ondulat, cret si vâlvoi.

  1. Tunsoarea Pixie
    Tunsoarea Pixie este un alt stil intalnit destul de des la femeile de peste 30 de ani. Aceasta este o tunsoare scurta care este cu mult mai versatila si foarte moderna.

Este bine sa ai un par subtire si fin pentru aceasta tunsoare. Ea poate fi purtata cu sau fara breton si poate fi adaptata pentru stilurile moderne si contemporane.

  1. Tunsoarea lob
    Tunsoarea lob (un lob = cuvânt pentru aproximativ „o latura”) presupune taiatul parului mai scurt, dar mai lung decat tunsoarea Pixie. Acesta este un stil modern si potrivit pentru femeile de peste 30 de ani care doresc sa se bucure de un look modern, dar sa pastreze parul mai lung in schimb.

Tunsoarea lob este recomandata pentru parul mediu-gros si, spre deosebire de Pixie, poate fi coafata in foarte multe moduri speciale, cum ar fi ondulare si incalcit.

Care este cea mai buna coafura pentru femeile de 30-40 de ani?

in general, alegerea unei tunsori maibune pentru femeia de 30- 40 de anii depinde de personalitatea fiecareia, de textura parului si de stilul de viata ales.

In cazul in care preferati un stil conservator, tunsoarea bob lung poate fi cea mai potrivita optiune pentru voi. Pentru un look ultra-modern, pixie sau lobul ar fi cele mai potrivite tunsori.

In plus, poate fi intelept sa puneti accentul pe matreata si curatarea profunda a parului pentru a va mentine un look modern si proaspat.

Care sunt factorii de care ar trebui sa tineti cont pentru a obtine o tunsoare potrivita?

Decizia de a selecta o anumita tunsoare poate fi destul de complexa. Unele lucruri de care ar trebui sa tii cont atunci cand te pregatesti pentru o schimbare a look-ului acestuia includ:

• Forma fetei
Atunci cand alegi o tunsoare, asigura-te ca iti recunoasti forma fetei si ca stilul ales se potriveste cu aceasta.
Tunsorile mai scurte sunt potrivite pentru formele rotunjite, in timp ce tunsorile mai lungi se potrivesc cu formele more si in forma de inima.

• Textura parului
Este esential sa alegi un stil care sa se potriveasca cu textura parului tau.
De exemplu, persoanelor cu parul gros ar trebui sa le aleaga tunsori mai scurte – deoarece aceasta va facilita intretinerea parului.
In schimb, persoanele cu parul subtire se bucura de tunsorile mai lungi, care ofera volum si intaresc structura.

• Stilul de viata
Un alt factor important la care trebuie sa te gandesti este stilul tau de viata.
De exemplu, daca nu ai suficient timp pentru coafare, este recomandat sa optezi pentru o tunsoare de par scurta, care necesita un nivel minim de intretinere si necesita mai putin timp de coafaere.

Avand in vedere toate elementele mentionate mai sus, alegerile pot fi destul de provocatoare. Totusi, este important sa te asiguri ca exista o potrivire intre textura parului, forma fetei si stilul tau de viata. Daca iti iei aceste lucruri in considerare atunci cand alegi o tunsoare, vei obtine in cele din urma un look modern si cool pentru vremea acea varsta.