Odinioara, alimentatia bogata in calorii era privita ca un semn de succces, in zilele noastre insa, prea multe calorii s-au dovedit a fi nesanatoase. Oamenii cauta zi de zi modalitati de reducere a aportului caloric zilnic pentru a se bucura de un mod de viata sanatos. Una dintre cele mai populare surse de calorii provine din ouale fierte. Astfel, este foarte important sa descoperim cate calorii se afla in ouale fierte si ce modalitati de reducere a aportului caloric zilnic au la dispozitie persoanele care doresc sa aduca schimbari in dietele lor alimentare.
Ce Putem Face?
I. Cantitatea de Calorii Din Ou Fierte
In primul rand, trebuie sa aflati cate calorii se afla intr-un ou fiert. Un ou mediu, fara coaja si reprezentand aproximativ 46 de grame in greutate, contine in jur de 78 de calorii. Aportul caloric al unui ou poate varia insa in functie de marimea sau :
● Un ou mic are aproximativ 66 de calorii;
● Un ou mare are aproximativ 90 de calorii;
● Un ou extra mare contine in jur de 103 de calorii;
● Un ou jumbo are aproximativ 120 de calorii;
● Un ou gigant poate contine pana la 155 de calorii.
Acestea fiind spuse, este clar ca numarul caloriilor din ou variaza in functie de marimea acestuia.
II. Diferite Modalitati de Gatit (Calorii Reducere)
In al doilea rand, trebuie sa discutam despre diferitele modalitati de gatit ale unui ou. Modalitatea de gatire a unui ou poate avea un impact semnificativ asupra aportului caloric si asupra deseurilor totale generate. Un ou fiert are in general mai putine calorii decat unul fript sau inabus. Ornul este o sursa extraordinara de calorii. De obicei, o portie de ou ochiuri (ovaz) are aproximativ 230 de calorii, iar o portie de ou omleta are de obicei 238 de calorii.
Acestea fiind spuse, exista mai multe modalitati prin care sa puteti reduce aportul caloric zilnic. De exemplu, puteti manca mai putine oua fierte si mai multe ou galben sau albus, in loc sa mancati amestecul integral, ca in cazul omletei. De asemenea, puteti opta pentru consumul de oua fierte, in loc de oua omleta sau ochiuri. Aceste ajustari mai mici de dieta vor reduce numarul total de calorii consumate, fara a compromite valoarea nutritiva a oualor fierte.
III. Ajustari Intr-o Dieta generala (Compensare Calorii)
In cele din urma, puteti face ajustari in dieta dvs. generala pentru a compensa caloriile adaugate de dorinta de a manca ou fiert. De exemplu, daca aveti un pranz consistent, puteti compensa aceste calorii suplimentare mancand mai putin la urmatoarea masa. Pentru a compensa caloriile adaugate de oua fierte, puteti, de asemenea, sa cutati grupuri alimentare care au calorii scazute. De exemplu, in loc sa mancati un cartof fiert, puteti sa alegeti mere, capsuni sau struguri.
De asemenea, puteti reduce aportul caloric prin limitarea cantitatii de mancare servita in o portie. Limitarea cantitatii de mancare pe care o consumati va reduce numarul de calorii pe care le mancati, fara a compromite poftele dumneavoastra alimentare.
IV. Beneficiile Economice si Sociale
In ultima instanta, trebuie remarcate si beneficiile economice si sociale pe care le prezinta reducerea aportului caloric. Desi puteti simti pe moment beneficii economice prin limitarea caloriilor din dieta, adevaratele beneficii survenite in urma aduceuir aceste schimbari pozitive se vor vedea in viitor prin reducerea sanselor de a suferi de boli sau afectiuni cronice. Nu numai ca mancatul alimentelor sanatoase te poate ajuta sa slabesti, dar poti, de asemenea, sa nu mai cheltui bani pe tratamente si medicamente pentru prevenirea unor afectiuni care se datoreaza consumului greoi al caloricilor.
Fie ca este vorba despre relaxarea si distrearea ta impreuna cu prietenii sau chiar despre felul in care iti ingrijesti sanatatea, reducerea aportului caloric si cresterea numarului de alimente sanatoase prezinta numeroase beneficii economice, sociale si fizice. Daca urmati aceste sfaturi de baza, veti putea sa va bucurati in cele din urma de un mod de viata sanatos si plin de energie.