Steper-ul, cunoscut si sub numele de stepper-ul, este una dintre cele mai populare Exercitii cardio pentru cei care doresc să-şi controleze greutatea sau să se menţină în formă. Sunt de asemenea o alegere excelenta pentru persoanele care sunt în căutarea unui exercițiu mai intens. Dacă sunteți în căutarea unui supliment la activitatea dvs. zilnică, un stepper poate face minuni pentru corpul dvs.

În acest articol, vă vom explica beneficiile unui stepper în detaliu, astfel încât să puteți lua o decizie informată dacă doriți să cumpărați unul pentru a face parte din rutina dvs. de exercițiu.

Ce este un Stepper?

Un stepper sau stepper-ul este un tip de ieftin, portabil și ușor de utilizat de la distanță de fitness echipament destinat pentru a utiliza mai multe grupe musculare în același timp. Un stepper este, de obicei, format din trei componente principale: picioarele stepper-ului, mânerii sau mânerele care se mișcă și consola care afișează informații despre regimul de exercițiu. Acestea vă permit să vă răsuciți trunchiul și să vă mișcați picioarele în același timp, ceea ce contribuie la dezvoltarea puterii și a coordonației.

Care sunt Beneficiile sa-ti cumperi un stepper?

Iată câteva avantaje ale unui stepper și descoperind câteva motive pentru care să considerați cumpărarea unuia.

  1. Una dintre cele mai bune alegeri de exercitii aerobic

Unul dintre cele mai mari avantaje este că un stepper poate fi utilizat pentru a face aerobic și pentru a arde calorii mari într-un timp scurt. Un stepper vă permite să vă mișcați picioarele și trunchiul în același timp și, prin urmare, să obțineți o intesificare a exercițiilor fără a vă afecta articulațiile. Cu o intensitate mare, puteți arde mai multe calorii într-o astfel de perioadă scurtă de timp, ceea ce îl face să fie unul dintre cele mai bune exerciții cardio.

  1. O rutină de exercițiu intensă, dar sigură

Un stepper oferă un nivel de intensitate destul de mare pentru a face exerciții cardio eficiente dar este, de asemenea, destul de sigur. Scoaterea excesului de greutate și presiunea asupra articulațiilor și oaselor șoldului se realizează în mare parte prin mișcarea controlată a mâinilor. Aceasta înseamnă că puteți obține beneficii fizice fără a vă face prea mult rău și, de asemenea, fara a avea un risc ridicat de accidentare.

  1. Este ușor și portabil

Un stepper are dimensiuni destul de mici, ceea ce îl face ușor de adaptat în diferite spații și să poată fi mutat cu ușurință din camera in alta. De asemenea, stocarea unui stepper este destul de ușoară și ocupă o mică parte din spatiul dvs. Se poate pune chiar și într-un dulap sau sub pat.

  1. Abdomenele si tonifierea muschilor

Stepper-ul vă permite să vă modelați și tonifiați mușchii corpului și să vă lucrați abdomenul. Majoritatea utilizatorilor raportează că au constatat un ton mai bun și au arătat mai bine în zonele abdominale, coapse, șolduri și părțile inferioare ale spatelui după ce au început să folosească un stepper.

  1. Utilizati stepper-ul pentru a echilibra alt tip de exerciții

Este ideal să utilizați un stepper pentru a echilibra alte activități de exerciții cum ar fi alergarea, ciclismul sau înotul. Exercițiile cardio desemnați solicită mușchii părților inferioare, în timp ce stepper-ul utilizează mușchii din partea superioară. Acest lucru ajută la realizează o ardere suplimentară de calorii și ajută la îmbunătățirea rezultatelor și eficienței exercițiilor dvs.

  1. Vă permite să vă adaptați antrenamentelor pe termen lung

Unii oameni folosesc stepper pentru antrenamente regulate în mii de repetări, iar alții folosesc doar cîteva repetări pentru un antrenament rapid. Puteți modifica mărimea pasului, poziția mișcării, viteza și rezistenţa pentru a face diferite antrenamente și pentru a vă adapta antrenamentelor pe termen lung.

  1. Aceste pot fi folosite pentru oricine

Stepper-ul poate fi folosit de persoane de tuturor vârstele și de orice nivel de fitness. Pot fi ușor reglate pentru a se conforma cerințelor unor persoane mai puțin antrenate sau mai antrenate, astfel încât să poată fi folosite pentru a se adapta diverselor nevoi.