Cand si de ce se pune busuioc sub perna, conform traditiei populare?

Tradițiile populare reprezintă o parte importantă a istoriei și culturii noastre. Unele dintre aceste tradiții sunt transmise de generații în generații și pot avea o semnificație spirituală, în timp ce altele pur și simplu își au originea în superstiții anticilor. Acesta din urmă este cazul tradiției de a pune busuioc sub pernă.

Busuiocul este considerat de mulți drept planta norocoasă, având conotații pozitive în lumea magiei. Există mai multe teorii despre originea acestei tradiții, dar cea mai comună și mai veche hipoteză spune că a fost folosit în mod tradițional ca mijloc de protecție împotriva ghinionului.

Există mai multe moduri în care busuiocul poate fi utilizat înainte de culcare și anume:

  1. Pur și simplu sub pernă:

Asa cum sugereaza si numele, aceasta tradiție presupune să se pună o frunză de busuioc sub perna pe care dormi. Acest lucru se crede că este suficient pentru a-ti proteja somnul și a alunga ghinionul.

  1. Pentru a pune busuioc sub perna în interiorul ei:

O altă variantă este să îmbrăcați perna într-o frunză de busuioc sau să presărați frunze rupte de busuioc pe interiorul acesteia și să apoi să șarpele pernei. Aceasta metodă adaugă forță tradiției și se preconizează că aduce noroc pentru ziua curgătoare.

  1. Soluții simple, cum ar fi ridicarea unui buchet de busuioc și punerea acestuia sub pernă înainte de culcare:

Acest lucru îi va îmbogăți parfumul pernei și se spune că îmbunătățește calitatea somnului și vindeca orice durere.

Beneficiile aduse de busuioc

În plus față de a alunga ghinionul, busuiocul are, de asemenea, și alte beneficii, cum ar fi:

• Oferă liniște și calm pentru somn.

• Duce la relaxarea organismului, ceea ce duce la un somn mai bun.

• Este considerat un remediu eficient împotriva insomniei.

• Aduce energie pozitivă în camera unde este așezat și crează o atmosferă liniștită și relaxată.

• Ajută la respirarea mai ușoară și întărește sistemul imunitar prin aromată și proprietăți antimicrobiene.

• Acționează ca un afrodisiac, o modalitate bună de a stimula energia pozitivă și de a vindeca.

A existat o perioadă în istorie când această tradiție a căzut în uitare puțin, dar în ultimii ani busuiocul a revenit în atenția publicului, multe persoane fiind interesate să afle cum să se beneficieze de acest lucru.

De ce din ce în ce mai multi oameni ar trebui sa încerce aceasta traditie?

Această tradiție oferă multe beneficii: oferă o senzație de liniște și relaxare, alungă ghinionul, îmbunătățește calitatea somnului și mai mult decât atât, aduce energie pozitivă. Există dovezi care susțin că aromoterapia ajută la reducerea stresului și, prin urmare, s-ar putea considera că această practică se încadrează în această categorie. Cu toate acestea, sfaturile medicului sau ale altor terapii alternative ar trebui primite înainte de a începe această terapie.

Unii oameni aleg sa ia această tradiție ceva mai departe și sa facă parte din ea si alte plante aducatoare de noroc și binefectatoare, cum ar fi lavanda, menta sau lamaia. Toate aceste plante au proprietăți medicinale și se spune că pot aduce mai mult noroc și că la un moment dat pot preveni răul sau poate oferi protecție.

Iată ce spune religia despre busuioc și tradiția de a-l pune sub pernă:

Credințele crestine afirma ca busuiocul are o legatura speciala cu Isus, mentionand in unele citate ca busuiocul poate aduce «cadouri de minuni » iar cei care obeznuiesc sa il iau cu ei sunt ocrotiti și dotati cu puteri speciale.

Legenda evreiască spune că Moise și-a scuturat încălțămintea lui de călcâi și mai multe plante si ierburi magice au crescut de acolo, inclusiv busuioc.

Dincolo de toate aceste aspecte, există și alte motivații spirituale pentru a folosi acest simbol, cum ar fi purificarea camerei de umezeală și parfumul său puternic și plăcut. Există chiar un motiv mai puțin cunoscut – se crede că busuiocul poate distrage spiritele rele de la tine sau îți poate curăța energia.

Concluzie

Busuiocul este o plantă misterioasă care se spune că are multe înțelesuri magice și spirituale. S-a presupus că încă de la începutul timpurilor a fost folosi ca simbol de puritate și