Cand se Suspenda Permisul de Conducere – Ce Trebuie sa Stii?

Suspendarea permisului de conducere poate fi o experienta frustranta si poate ridica multe intrebari. Daca ati fost angajati recent intr-o infractiune de conducere, veti dori sa aflati cum sa procedati in cazul in care ati fost notificati despre suspensia permisului de conducere. Acest articol va ajuta sa descoperiti daca si cand s-ar putea sa fiti suspendati, ce inseamna suspendarea, ce alte enduri pot sa apara, cat va tine suspendarea si ce trebuie sa faceti atunci cand se termina suspendarea.

Ce este Suspendarea Permisului de Conducere?

Suspendarea permisului de conducere inseamna ca nu mai aveti dreptul sa conduceti pe teritoriul tarii pe o perioada determinata. Perioda suspendarii poate varia in functie de motivul suspendarii si in functie de jurisdictia in care a fost emisa suspendarea. In multe state, suspendarea poate varia de la 30 de zile la 1 an. Daca incalcati aceasta suspendare, infractiunea poate fi considerata o chiratie intre citeva saptamani si 1 sau 2 ani.

Cand Se Suspenda Permisul de Conducere?

Exista mai multe cauze care pot conduce la suspendarea permisului de conducere. Acestea includ, dar nu se limiteaza la incluzand:

  • Conducerea fara un permis valid

  • Conducerea sub influenta alcoolului sau a drogurilor

  • Conducerea cu viteza in exces

  • Refuzul de a se supune testarii alcoolului sau a drogurilor

  • Neplata datoriilor impuse de lege

  • Refuzul de a prezenta documentele de identitate la autoritatile competente

  • Nerespectarea regulilor de circulatie

  • Neglijarea obligatiilor legale implicate in cazul unei accidente

  • Implicarea in anumite activitati criminale

Ce Alte Sanctiuni Se Impart si Ce Se Intampla Daca Incalcati Suspendarea?

Daca ati fost notificati ca permisul de conducere va fi suspendat sau daca ati fost condamnati pentru o infractiune de conducere, ati putea sa primiti si alte sanctiuni suplimentare, in functie de caz.

Acestea pot include amenda, sau chiar inchisoare. De asemenea, ati putea fi obligati sa participati la un program de educatie a conducatorului si / sau de tratament pentru dependenta de alcool / droguri sau de a plati o suma de bani pentru a acoperi pagubele produse prin incident.

In plus, asigurarea ta de auto va fi afectata. In unele cazuri, pot sa apara majorari ale costurilor asigurarii pentru o perioada. In alte cazuri, asiguratorii pot sa refuze sa va mai acorde o polita, indiferent cati bani oferiti.

Pe langa toate aceste consecinte, este important sa retineti ca este ilegal sa conduceti pe teritoriul tarii in cazul in care permisul dvs. de conducere este suspendat. Daca incalcati suspendarea, veti putea fi condamnati pentru chiratie. Chiratia este o infractiune, de obicei considerata grava, si prevede aplicarea unor sanctiuni drastice, incluzand posibilitatea inchierii.

Cat Va Tine Suspendarea?

Durata suspendarii permisului poate varia in functie de motivul suspendarii si in functie de jurisdictia in care a fost emisa suspendarea. In multe state, suspendarea poate varia de la 30 de zile la 1 an.

Cum Se Anuleaza O Suspendare?

Cu toate acestea, nu este necesar sa fiti condamnat la inchisoare pentru a fi suspendat. Exista cateva moduri in care puteti obtine anularea suspendarii sau reducerea perioadei suspendarii.

Primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa va verificati dosarul in cazul in care aveti unul. Daca exista informatii incorecte sau eronate, puteti sa solicitati ca acestea sa fie corectate. De asemenea, uita-te la inregistrarea ta pentru a te asigura ca ati platit la zi toate taxele si amenzile.

In unele cazuri, puteti sa solicitati o audiere, care va va oferi ocazia sa prezentati cazul dvs. in fata unui judecator sau chiar sa negociati o reducere a suspendarii.

Cum Sa Va Asigurati sa Respectati Suspendarea

In perioada suspendarii, va trebui sa va asigurati ca nu conduceti deoarece incalcarea suspendarii constituie o infractiune. O modalitate de a va asigura ca veti respecta suspendarea este sa instalati un dispozitiv de impiedicare si monitorizare a alcolului / drogurilor. Acest dispozitiv va monitoriza continutul de alcool din sange si va preveni autovehiculul sa fie pornit in cazul in care concentratia de alcool depaseste un anumit prag.

De asemenea, contactati Compania / Agentia ta de asigurare pentru a va asigura ca ati primit toate documentele si detaliile necesare pentru a va asigura ca ati completat intregul proces de suspendare.

Ce Trebuie sa Faceti Cand Se Termina Suspendarea?

Atunci cand se termina suspendarea, va trebui sa va reinnoiti permisul de conducere. In unele jurisdictii, se aplica o taxa pentru reinnoirea permisului. In plus, ati putea fi necesar sa depuneti informatii suplimentare pentru a completa cererea, asa ca asigurati-va ca aveti toate documentele necesare.

De asemenea, in functie de jurisdictie, a fost posibil sa se supuna o cerere de reexaminare pentru a se verifica dovada aptitudinii dvs. de a conduce. Aceasta cerere poate include, dar nu se limiteaza la, teste de condus sau educationale si testari alcool si / sau droguri.

Dupa ce ati revizuit toate informatiile si documentele necesare, puteti depune cererea de reinnoire. Daca cererea dvs. este aprobata, veti primi un nou permis de conducere si veti fi autorizat sa continuati sa conduceti.

Concluzie

Suspendarea permisului de conducere poate fi o experienta stresanta si intunecata, dar este important sa intelegeti motivul suspendarii, efectele acesteia si ce puteti face pentru a obtine anularea suspendarii. Prin urmare, asigurati-va ca va faceti temele si va informati despre aceasta situatie, inainte de a lua vreo decizie. De a