Cand se ia magneziu, seara sau dimineata?

Magneziul este un mineral esential si necesar oamenilor si, in general, tuturor organismelor animale și aproximativ 300 de tipuri diferite sunt cunoscute. Este esential pentru procesele esențiale de desfășurare ale vieții și din acest motiv este important să fie obținut prin alimentație sau suplimentare. Întrebarea menționată "Cand se ia magneziu, seara sau dimineata?" face referire la modul în care acest mineral poate fi cel mai bine asimilat și poate activa la potențialul său maxim.

Magneziul este prezent în numeroase alimente, iar dieta normală oferă această substanță esențială organismului. Unele produse în special sunt bogați în magneziu, cum ar fi semințele de dovleac, scoicile, spanacul și nucile, ciocolata neagră, legumele cu frunze verzi, mazărea; la omul obișnuit alimentația poate lupta cu deficiențele.

Cu toate acestea, în anumite circumstanțe, ar putea fi necesar să luați suplimente de magneziu, care iau forma de capsule, tablete sau formule lichide. Astfel, întrebarea menționată este la fel de importantă: Cand se ia magneziu, seara sau dimineata?

Iată ce ar trebui să știți despre această întrebare:

Cauzele deficienței de magneziu

Deficiența de magneziu poate provoca simptome precum: oboseală, crampe musculare, crampe la nivelul extremităților, tulburări de somn etc. Aproximativ 30-50% din persoane suferă de o îmbunătățire corespunzătoare a simptomelor în urma suplimentării de magneziu. Printre cauzele deficienței de magneziu se numără alcoolismul, dieta săracă, stresul și anumite situații, cum ar fi diareea.

Beneficii asupra stării de sănătate

Magneziul are un rol important în menținerea stării de sănătate și a unui organism sănătos, printre beneficiile magneziului se numără:

  • Reglarea tensiunii arteriale și controlul echilibrului electrolitic;
  • Scăderea riscului de apariție a bolilor cardiovasculare;
  • Îmbunătățirea simptomelor bolilor asociate cu diabetul;
  • Reducerea oboselii și a simptomelor privind stresul;
  • Îmbunătățirea calității somnului;
  • Controlul mai bun al sindromului de oboseală cronică.

Cand se ia magneziu, seara sau dimineata?

În general, ora la care iau magneziul nu contează atât de mult, totuși unele persoane pot suplimenta mai bine seara, în timp ce alte există dovezi că au fost mai receptivi la suplimentare dimineața.

Cei care iau magneziu seara ar trebui să țină cont de faptul că acesta poate ajuta la obținerea unui somn mai liniștit. De asemenea, acesta poate fi luat cu alte suplimente pentru a se obține un efect maxim asupra somnului.

Cei care optează pentru a lua magneziu dimineața pot profita de faptul că acesta poate reduce stresul, potența energia și ajuta la echilibrarea nivelului de electroliți din organism.

Concluzii despre momentul în care se poate lua magneziu

Magneziul este esențial pentru sănătatea și funcționarea corectă a organismului. Fie că optați pentru a obține magneziul din alimentație sau prin suplimentare, este important să vă asigurați că organismul primește această substanță esențială.

În ceea ce privește întrebarea – "Cand se ia magneziu, seara sau dimineata?" – răspunsul este: acest mineral poate fi luat în ambele momente ale zilei și ceea ce contează mai mult este să vă asigurați că obțineți suficient magneziu și că urmați recomandările profesioniștilor din domeniul sănătății. Luați magneziul în momentul în care vă simțiți mai confortabil și în care ar putea fi cel mai bun rezultat pentru nevoile dvs. Frica de efectele magneziului asupra somnului și/sau energiei ar trebui să fie luată în considerare.