Viitorul sezon de ski si soare soseste si in Romania, atingand aceasta data, 8 decembrie 2020! Acest lucru inseamna ca este timpul sa va faceti planurile pentru un sejur la munte. Dacă luati în considerare Transalpina, iata cum vă puteti contenta de navigare și de la când puteți începe să vizitați această minunată destinație de ski.

Ce este Transalpina?

Transalpina, la propriu, se traduce ca „peste Alpii” și așa și este – un drum care trece peste Alpii. Deschis de prima data in 1937, Transalpina este iubită pentru vederi uimitoare, drumeții și cactul de partii de schi și de închiriere de echipamente. Numele oficial al Transalpinei este DR 10000, cunoscut și sub numele de „Drumul Regelui” (Drumul Regelui Carol al II-lea) din Romania.

Transalpina se deschide de la începutul lunii septembrie și continuă să ofere vederi uimitoare de toamnă deschise mult pana târziu inosptembrie. Incepand cu luna decembrie, încep să apară și straturi de zăpadă care rămân aproape pana la sfarsitul lui martie sau inceputul lui aprilie. Datorită toamnei îndelungate, mai ales decât în multe alte țări, Transalpina oferă posibilitatea de a explora și, mai important, pentru a schia, începând cu 8 decembrie.

Cum poți ajunge la Transalpina?

Cea mai simplă și directă cale de a ajunge la Transalpina este cu mașina. Având în vedere distanța, se pot face doua opțiuni populare:

 1. Pe DN1D până la Rânca, iar apoi pe drumuri joase ocolite de la Rânca la Râul Șuțeș, unde se poate prelua drumul principal care urcă în Transalpina.

 2. Pe DJ7C până la Novaci și apoi să luați drumul primar spre Munții Obârșia Lotrului și chiar ulterior continuați către Râul Șuțeș.

Cand se deschide și când se închide sezonul de schi sau de plimbări pe Transalpina?

Sezonul oficial de schi de pe Transalpina se deschide pe 8 decembrie, cu toate partiile fiind, in mod oficial, deschise si pregatite complent, iar accesul se face pe culoarul amenajat in Transalpina.

De obicei, sezonul se închide cam intre sfarsitul lunii martie și începutul lunii aprilie, în funcție de condițiile meteo.

Unde se pot gasi partii de schi si școli de schi pe Transalpina?

Transalpina este cunoscuta pentru unele dintre cele mai bune pante și partii de schi din Romania, cu drumuri perfecte amenajate si conditii excelente de schi.

Scolile de schi și partiile de schi sunt localizate la Valea lui Stan (Vârful lui Stan) și Poteca (Vârful Poteca), Vurusor (Vârful Vărului), Goșman (Vârful Gozman), Șureanu (Vârful Șureanu), Râușor (Vârful Râului), Gilort (Vârful Gilort) și Bâlea (Vârful Bâlea).

Fie ca doriti o zi concentrata pe partii, sau pur si simplu dornici sa savurati un bufet continental relaxant in pauza dintre tururi, exista multipli furnizori care organizeaza vizite și tabere la Transalpina.

Activitati recreative

In afara de schiat, Transalpina oferă și o serie de alte activitați pe care le puteți practica aici:

 • Drumeții
 • Plimbari cu bicicleta pe drumuri joase
 • Schiat de noapte
 • Plimbari cu Sania
 • Cadouuri și mâncăruri traditionale

In plus, zonele din apropiere, cum ar fi Rânca și Novaci, oferă și mai multe activitați pentru sejurul dvs. de ski, incluzând snowboardul, plimbari cu snowmobile sau chiar mancari specifice zonei.

Cazare si statiuni

Exista destul de multe locatii la Transalpina:

Administratia Drumului Regelui

Datorita remotei si maiestuozitatii drumului Regal, motorului și alte evenimente, Administrația Drumului Regal oferă cazare:

 • Hotelul Drumul Regelui
 • Cabane și cabane în vârfurile de munte

Statiunile de schi

Statiuniele de schi din Transalpina, cum ar fi:

 • Ranca
 • Novaci
 • Poiana Golului
 • Vörului
 • Gozman
 • Sureanu
 • Tunurile
 • Gilort
 • Vală lui Stan
 • Bâlea

Acestea oferă, de asemenea, cazare diferită. Incepand de la cazare ieftină și informează la chiar și la vile luxuriante și apartamente de 5 stele.

Concluzie

Cu aproape jumatate din regiunea Romaniei și o foarte bună circuit de ski, Transalpina poate fi un țel ideal pentru cei care iubesc acțiunile active și experienta montană. Incepand de la 8 decembrie, puteți vizita această destinație montană și putei începe să schiați sau să vă bucurați de o varietate de activități legate de munte și relaxare. În orice caz, o va fi o experienta memorabilă!