Când să plantezi trandafirii? Cea mai bună perioadă și cele mai bune îngrijiri

Funcționarea unui trandafir echilibrat și frumos începe cu plantarea corectă. Momentul în care trandafirii sunt plantați are un impact direct asupra abundenței si duratei florilor și asupra sanatații acestor plante. Pentru a avea o recolta frumoasa, iata cum trebuie sa faci ca sa plantezi trandafirii in mod corect:

  1. Alege înțelept cea mai bună perioadă
    Cea mai buna perioada pentru a planta trandafiri variaza în funcție de regiune, dar, clasic, plantarea se face în primăvara sau la începutul verii. Acest lucru îi va oferi plantei timp suficient să se dezvolte înainte de venirea iernii.

În multe regiuni temperate din Europa, se plantează trandafirii în lunile Aprilie, Mai și iunie. În regiunile mai reci, este recomandat să-i plantezi pe trandafiri într-o zi caldă și cu mult soare, pentru a le ajuta sa se prindă. Optează pentru o zi când cerul nu se pregătește să intre în ninsoare și în rafalele vântului.

  1. Deschide destul de mare gaura
    Cea mai importantă fază a placarii trandafirilor este să efectuezi gaura de plantare corect.

Acest lucru îi va asigura trandafirului condițiile optimale în care sa crească: spațiu suficient pentru rădăcinile plantei, potrivită circularitatea și adâncimea. Din acest motiv, este imperativ sa găsești un loc cu sol bogat și destul de moale.

Gaura trebuie să fie suficient de mare pentru a găzdui toate rădăcinile. Este recomandat să faci o gaura dubla dimensiunii lui și să o adâncești comparativ cu cea din ghiveci.

  1. Utilizează un îngrășământ și stimulenți de încolțire
    Pentru a oferi trandafirilor nutrienții de care aceștia au nevoie pentru a creste incet, folosește un îngrășământ pe bază de azot, fosfor și potasiu și pune-o în gaura de plantare. Acest lucru le va da trandafirilor elementele pentru a crește corect și sănătos perioada următoare.

Este recomandat, de asemenea, să adaugi stimulenti pentru încoltire, precum superphosphate, în gaura de plantare – cu câteva săptămâni înainte de plantare. Citeste etichetele cu atentie si alege un stimulent potrivit pentru trandafirii tai.

  1. Plantarea trandafirilor și udarea

După ce ai săpare gaura și ai adăugat îngrășământul și stimulenții, urmează sa plantezi fiecare trandafir. Fă la fel cu toate trandafirii pe care doreti sa ii plantezi.

Adauga la liber marginile găurii cu pământ, și apoi, udă plantele în mod corespunzător. Poti folosi un săpător pentru a uda in mod uniform pamantul in jurul trandafirilor si efectua și un mulaj pentru a asigura ca apa sa călătorească rapid către rădăcini.

De asemenea, folosește un gunoi organoponic sau mulci pe trandafiri pentru a controla umiditatea și pentru a preveni răsărirea buruienilor. Acest lucru va ajuta, de asemenea, să păstrezi usurinta prin menținerea unui bazin de umiditate solid în jurul trandafirilor.

  1. Taierea și îngrijirea trandafirilor
    Pentru a-i oferi trandafirilor nutritia de care au nevoie pentru a se dezvolta, este necesar să îi taiei periodic. Nu stingei trandafirii răsfirați toamna, ci tai-i pe aceia adesea, iar in perioada martie-mai, tai-i pana la două treimi din inalțimea lor. Acest lucru va asigura ca trandafirii sa produce in abundenta si frumos flori albastre.

Este esențial sa îngrijesti trandafirii corespunzator, iar aici sunt câteva sfaturi:

-In sezonul calduros, asigura-te ca trandafirii au umiditate suficienta si udali des – de 3-4 ori pe saptamana.

-In primul an dupa plantare, trandafirii trebuie sa aiba o udare constanta și regală, in special in lunile cu temperaturi mai ridicate cu temperaturi mai ridicate.

-Incepand din al doilea an, daca nivelul de umezeala din sol nu este scăzut, trebuie să uzi moale trandafirii pe parcursul anului.

-În timpul anotimpurilor reci, utilizează mulci pe el (in special iarna) pentru îmbunătățirea nivelului de umiditate din sol și pentru a oferi o protecție suplimentară.

-Elimina orice frunza moarta de boli sau de dăunători pentru ca trandafirii sa rămână sănatoși.

-Verifica des trandafirii pentru dăunători și boli. Încearcă sa aplici tratamente prevenitve împotriva lor.

-Îngrijește-i cu diferență în funcție de vârsta și