Titanic: Cand s-a Scufundat si Cati Oameni S-au Salvat?
Naufragiul Titanic-ului este unul dintre cele mai dramatice evenimentele din istoria omenirii. Voia sa fie cel mai mare vapor naviga pe apele Atlanticului. Cu toate acestea, la data de 15 aprilie 1912, acesta a intrat pe un cal creator si s-a scufundat, lasand in urma sa rasturnari de vieti si tragedii. Intrebarea centrala care aminteste de acest eveniment este: cand s-a scufundat Titanic si cati oameni s-au salvat?
Acest articol va adresa aceasta intrebare importanta si va oferi un istoric al evenimentului care a confirmat tragica scufundare a navei Titanic.
Istoricul Tragicei Scufundari a Titanicului
Pe 10 aprilie 1912, nava Titanic, o navă impresionantă a Cunard Line, a plecat din Southampton, Anglia, spre New York, SUA. Aceasta nava impunătoare avea un echipaj de 885 de membri si aproximativ 2.200 de pasageri.
Titanicul a parasit Southhampton-ul angajat intr-o traversare in pierdere a Oceanului Atlantic de-a lungul celebrului drum al focurilor. Pe 14 aprilie, spre seara târziu, bombardamentul avertizor pe care il auzise echipajul s-a dovedit a fi un ghetar. La 11:40 PM comandantul Smith a ordonat schimbarea cursanului, a redus viteza si a iesit din drumul avertizorului.
La ora 12 AM pe data de 15 aprilie 1912, nava s-a izbit de ghetar. Nava a fost lovita de trei blocuri de gheata si au cedat compartimentele numerele 5, 6 si 7.
Dupa ce au luat cunostinta de impactul Titanic-ului cu blocurile de gheata, membrii echipajului au inceput sa pregateasca salvele de salvare. In prima faza, au lansat 16 salve de salvare, in jurul orei 2:05 AM, iar ultima salva, a 17-a, a fost izbită la ora 2:20.
La ora 02.20 AM, cu peste 2000 de pasageri si echipaj la bord, nava Titanic s-a scufundat in apele Frizante ale Oceanului Atlantic.
Numarul de Persoane Salvate
Titanicul a facut loc printre salvele de salvare pentru 700 – 800 pasageri si membrii echipajului. Acest lucru s-a datorat faptului ca armatorul si comandantul l-au cotrat pe Edward J. Smith – capul articijului de nave mari din cadrul White Star Line – pentru „a lua pe cat mai multi oameni in salvele de salvare”.
Urcarea finala a dus la 800 de persoane salvate. Din cei 800 de oameni, aproximativ 500 au fost membri ai echipajului si aproximativ 300 pasageri. Dintre cei salvati, aproximativ 300 nu au fost membrii foarte bogati ai navei. Unii au fost salvati deoarece se aflau la bordul salvellor de salvare in momentul scufundarii.
In final, cu toate constatari bazate pe informatii primare si analiza istorica, se pare ca raspunsul la intrebare este ca ,cati oameni s-au salvat din naufragiul Titanic-ului, sunt 800.
Izolarea Plangerilor din Priveste Scufundarea
Inainte de scufundare, echipajul Titanicului a rescris placarea sonora pentru alarmare si publicului de scufundare in direct. Acesta includea sunetul sirenei, care a durat doi ani, proiectand valuri sonore cu aproximativ 12 milioane de wati.
Aceasta alarma a fost auzita de mai multe nave din vecinatate, unele situate la o distanta de 10 mile sau chiar mai mult. In cele din urma, ca raspuns la semnalele de ajutor, insula Carpatica a ridicat ancora la ora 4.20 am, intrand in actiune pentru a salva persoanele si garanta un loc sigur pentru naufragiati.
De asemenea, in noaptea de 14 aprilie 1912, un mesaj de alarma a fost trimis la Sistemul Maritim de Coordonare nefiind raspuns decat orele 5 dupa-amiaza.
Cauzele Legate de Holocaust
Multe cauze pot fi imbratisate pentru a explica scufundarea Titanic-ului si numarul limitat de pasageri si membri ai echipajului salvati.
Iata cateva motive pentru care numarul de salvari a fost limitat:
-Lipsa de cautiore
-Lipsa unor echipamente de navigatitzare corespunzatoare
Aceasta lipsa de precautie a fost determinata de limitatitzarea echipamentelor electronice moderne in acea perioada.
-Lipsa de comunicare
Titanic a primit avertitzarile de prezenta a ghetarilor de pe alte nave, dar comandantul nilor a descurajat efectuarea oricaror actitzitati usboroare.
-Planificarea ineficienta
Planificarea eficienta a tuturor resurselor a fost esentiala in salvipsarea pasagerilor. Din pacate, un numar mare de pasageri din clasa inferioara n-au putut accesa facilitatile de salvipsere.
-Vreme nefavorabila
Vremea a jucat, de asemenea, un rol important in cazul scufundarii Titanic-ului, in mod special o stare de furtuna ce a creat o mare agitatie in conditiile meteo.
Cuprins:
I. Titanic: Cand s-a Scufundat si Cati Oameni S-au Salvat?
II. Istoricul Tragicei Scufundari a Titanicului
III. Numarul de Persoane Salvate
IV. Izolarea Plangerilor din Priveste Scufundarea
V. Cauzele Legate de Holocaust