Introducere
Unul dintre cele mai populare piureuri din lume, micii sunt una dintre cele mai cunoscute delicatete din culturile si locurile native din lume. De asemenea, micii se bucura de-o popularitate puternica in afara granitelor sale native. Chiar si in cele mai indepartate locuri ale globului, micii sunt serviti la restaurante, asa ca se poate spune ca aceasta delicatesa traditionala a reusit sa se remarca si sa fie adoptata in culturile noastre moderne. In prezent, multi oameni se intreaba de unde ar putea fi veni micii? De unde au pornit cu adevarat aceste ispite delicioase?
Istoria micilor
Istoria micilor se pierde in traditiile seculare ale mai multor culturi din jurul lumii. Si desi strans legata de cultura noastra locala, originalul concept al acestui mic fast-food nu provine din Europa. Cercetarile ne-au pus fata in fata cu acest mister plin de gusturi si arome de veacuri, si am ajuns la faptul ca micii au facut prima lor aparitie in cultura marocana.
Originea din Maroc
De aceea, taxa de origine pentru micii ingerului ne poarta inapoi in timpurile vechi prin intreaga istorie Marocana. Credem ca conceptul micilor a avut loc acolo, intr-o zona rurala a Marocului, acum mai bine de 1000 de ani. Acest deliciu local original a cunoscut o popularitate si popularitate foarte mare in randul localnicilor, si in curand traditia s-a aurat la restul populatiei Marocane.
Povestea de calatorie
Situatia a ramas la fel pentru multe generatii, pana cand frigologia moderna si sectorul alimentar a permitet ca traditia Marocana sa fie impartasita in intreaga lume. In timpul calatoriei sale, micii si-au schimbat denumirea si au inceput sa se faca cunoscuti in alte parti, dar reteta lor si esenta au ramas aproape la fel. De aceea, micii au reusit sa captureze cu usurinta gustul marocan si sa-l ofere in restul lumii.
Ajungerea in Europa
Cu toate acestea, cheia momentului a fost aparitia micilor in Europa. De mii de ani, marocanii au facut schimb de mancaruri cu oamenii din Europa si si-au difuzat cultura lor. In curand, micii au ajuns sa fie serviti in restaurantele si magazinele vestului, si au inceput sa se bucure de popularitate.
Primii mentionati in cultura europeana
Prima referinta oficiala la mici in cultura europeana a fost facuta de catre Biblioteca Nationala Franceza in 1218, unde micii au fost numiti “Mignonettes”. Acest fel de mancare a fost considerat un fel de delicatesa. Zilele urmatoare, delicatesa a fost numita diferit si a fost servita la diferite evenimente laice in Anglia, Francofonia si Germania. Mai târziu, Fratii Grimm bine cunoscuti pentru celebrele lor povesti germane au inclus intr-una dintre lucrarile lor mentionarea acestui fel de hrana.
Adoptarea in Romania
Mai tarziu, retetele marocane au fost raspandite in intreaga lume, Romania fiind una dintre culturile care a adoptat micii. Conceptul s-a remarcat foarte bine aici, fiind serviti in special in mai multe regiuni, fie ca Prinzatoare sau bulgari. De-a lungul vremii, reteta şi prezenta micilor au suferit mai multe schimbari, conform noilor cerinte locale ale romanenilor de a servi gustul perfect!
Reteta moderna a micilor
Reteta cea mai populara pentru mici in ziua de azi se face cu carne de vita sau de porc macinata si condimentata cu diverse ierburi si condimente. Unele dintre cele mai populare ingrediente sunt mustarul, patrunjelul, ceapa, cimbru si alte ierburi aromatice. Forma initiala a paserii marocane s-a schimbat, ceea ce a dus la aparitia micilor de bucatarie europene.
Prezenta acestora in Romania
In continuare, micii sunt serviti in foarte multe restaurante din Romania, unde sunt prezentati in diferite variante ca mici proaspeti sau afumati, proaspeti sau la cuptor. In plus, micii pot fi serviti si la pungi, ca profituri sau garnituri. De asemenea, micii sunt serviti ca o idee de catering pentru evenimente si mese festive, precum nunti sau reuniuni de familie.
Incheiere
De-a lungul secolelor, micii au cunoscut o serie de schimbari si evolutii in toata lumea. Cu toate acestea, gustul autentic si secretul aromei native s-a conservat si a ramas aceeasi peste veacuri. Acesta este motivul pentru care micii sunt inca atat de populari si adorati în intreaga lume. Chiar daca micii sunt originari din Maroc, soldatii lor se bucura de o prezenta intima si de un loc privilegiat in bucatariile tuturor culturilor din Europa.