Cafeaua, aceasta băutură plină de aroma și gust unic, este fără îndoială una dintre cele mai apreciate și consumate băuturi din lume. Per total, statisticile arată că aproximativ 2 miliarde de persoane beau cafea în fiecare zi în întreaga lume. Și, în ciuda tuturor detaliilor și statisticilor, majoritatea oamenilor nu știu de ce cafeaua se bucură de o popularitate uriașă. Chiar dacă bem cafea cu regularitate, mulți dintre noi nu suntem conștienți de istoria sa lungă și interesantă și întrebarea care se pune este „când a fost descoperită cafeaua?”
Când A Fost Descoperită Cafeaua?
Cultura cafelei lăsă urme în istoria lumii încă din anii 1100, dar începuturile exacte ale cafelei rămân, în mare parte, un mister. Există câteva legende care se spun despre descoperirea cafelei, dar, de fapt, originea exactă a cafelei ar putea să nu fie niciodată stabilită. Aceasta este o problemă veche și, în multe scrieri vechi, se menționează observații sau chiar discuții care se referă la cafea și ceai.
În secolul al XVI-lea, se presupune că cafeaua a început să fie cultivată în Etiopia sau Yemen și că cultura sa era cunoscută în Africa. Unele scrieri mai vechi din secolul al XVII-lea prezintă câteva dintre obiceiurile primitive locuitorilor, care includeau folosirea boabelor de cafea, dar nu se știe care a fost prima dată când cafeaua a fost sigur baută ca băutură.
De unde S-a Răspândit Cafeaua?
În timp ce legendele rămân încă greu de verificat, ce știm cu adevărat despre răspândirea cafelei începe cu împăratul etiopian din secolul XVI-lea, care a luat boabe de cafea și le-a dus în Arabia Saudită, unde le-a prezentat și le-a distribuit. Prima cafenea a apărut în Arabia Saudită în același an în care cafeaua a fost folosită. Din Arabia Saudită, cafeaua s-a răspândit în Cairo și Istanbul și, în final, în Europa în anii 1615.
În Libia, tradiția preparării cafelei a fost luată de foștii schiați și a câștigat întregul continent, ranforsându-se de la un alt continent la altul, prin intermediul schimbului de comerț, primind aprecierea și dezvoltarea sa adâncă.
Rolul Cafelei în Islam
Odată ce cultura cafelei ajunge în Orientul Apropiat, a reușit să se răspândească în zona islamică. Cafeaua s-a bucurat de o popularitate surprinzător de mare și a evoluat la scurt timp de la introducerea sa. Cafeaua a devenit băutura etalon în marile săli ale culturii islamice, fiind folosită ca stimulent în discuții despre filozofie și istorie. Dacă înainte se credea că cafeaua cauzează dependență, în timpul islamului s-a dovedit că oferă numeroase beneficii pentru sănătate și a devenit ingredientul ideal în mâncărurile gătite în bucătăriile hotelului.
Exista o mare prețuire pentru cafea, cu zeci de cafea-house-uri care au început să apară în fiecare țară în care a intrat. Mai mult, comerțul și producția cafelei au progresat odată cu răspândirea sa, astfel încât au fost necesar planuri de distribuție suplimentare și mijloace de transport noi pentru a asigura că cafeaua să ajungă practic la toți cei interesați.
Descoperirea Coffee-urilor Pe Termen Lung Și Prepararea Cafelei În Diverse Moduri
Pe măsură ce cultura cafelei a crescut în anii 1600, regi adevărați și bogații de peste tot au încercat să-și producă singuri cafea. Acum, existau cafele unice, precum mocha, cappuccino și espresso, care au șocat toate gusturile lumii și au schimbat istoria cafelei.
În cazul în care în anii 1600, cafeaua obișnuită era complet neîngroșată, cu apariția modernă a cafelei solubile laminate dezamăgirea a încetat. Acest lucru a dus la o racordare mai bună între cererea și cererea de cafea. Era mult mai ușor să rezumăm cafeaua și, astfel, comerțul cafelei ar fi sărit în aer.
Uimitor, De Cand Mai Exista Cafea și Cafeaua Înaintea Acestei Expansiuni
Înainte de cafea, băuturile calde obișnuite în acea vreme au fost laptele și bere. Cafeaua a apărut în locuri speciale, crescând în mare parte în cafenele din Olanda și Marea Britanie în anii 1700 și consacrată unde urmează:
• în 1750, o mică cafenea a apărut în Paris și aceasta a fost prima cafenea organizatională în Europa și