Cand se planteaza ridichile in gradina? Cea mai buna perioada

Perioada propice pentru plantarea ridichilor in gradina are legatura cu vremea din anotimpul respectiv. Daca se fac pregatirile corespunzatoare in perioada mentionata, atunci recolta va fi abundenta. Intocmirea unui calendar al plantarii ridichilor permete crescatorului sa faca alegeri inteligente in ceea ce priveste momentul potrivit al plantarii.

Inainte de a incepe plantarea, este importanta informarea cu privire la tipurile de seminte disponibile si daca exista soiuri specializate care se potrivesc cel mai bine peisajului dvs. local. Semintele pot fi obtinute prin intermediul unor recruitari locale vulgare sau concesionate.

Cand se planteaza Ridichile

In momentul in care temperatura solului rade a sase grade Celsius sau chiar mai mult, pot incepe sa fie plantate semintele de ridichi. Acest lucru se intampla in general incepand cu data de 15 aprilie, desi poate varia in functie de clima si starea terenului.

Pentru cei care vor sa-si inceapa gradinile la timp, au posibilitatea sa presamante sau preaplanteze de asemenea semintele de ridichi. Acest lucru se poate face in prealabil, intr-o camera de crestere sau sera, chiar mai devreme in sezon (la inceputul lunii septembrie). Dupa ce rasadurile sunt destul de suficient de mature, pot fi plantate pe teren, in exterior.

Avantajul preplantarii

In anii cei mai reci, preplantarea poate aduce avantaje. Odata ce boabele au inceput sa se infiripeasca, raşadurile, trebuie mutate cat mai repede – in caz contrar ele pot fi afectate din cauza temperaturilor joase. De asemenea, extinderea florilor pot fi la un nivel minim si chiar si atunci, calitatea lor poate fi sub nivelul asteptat deoarece si plantele au fost expuse temperaturilor foarte scazute.

Cu toate acestea, preplantarea poate fi eficienta si in sezoanele mai calde si in sezoane mai reci aceasta ofera un avantaj extra prin cresterea sanselor ca recolta sa fie una de calitate superioara. Sezonul potrivit pentru pre-plantarea de seminţe de ridichi este inceputul lunii septembrie, iar seminţele se vor planta in recipiente furajate, acoperite cu un incomplet burete.

Preplantarea se poate face direct in pamant, foarte eficient pentru obtinerea unei germinatii mai bune. Acest lucru se va face, insa, imediat dupa luna februarie.

Alegeri de seminte

exista o varietate de seminte de ridichi printre care utilizatorii din toate partile pot alege, cum ar fi:

  • soiul de ridichi de Iarna, iarna este cel mai potrivit pentru aceasta varietate. Semintele sau rasadurile se vor planta in lunile septembrie si octombrie, iar recolta poate fi stransa incepand de la sfarsitul lunii decembrie pana in mijlocul lunii aprilie.

  • Sucul primăverii, este o alegere excelentă pentru cei care vor o recoltă timpurie, mai ales in cazurile in care temperatura solului este deja la 8 grade Celsius.

  • Scott Kale, este un soi specializat in cresterea in tarile de nord, fiind aggresiv si rezistent la temperaturi scazute. Legumele recoltate pot fi gasite pe piata cu abundenta din luna martie pana in luna iulie.

  • Mid Day Sun, este recomandat persoanelor dintre statele sudice, Caroina de Nord si de Sud, California, Georgia si Texas.

Pregatirile corespunzatoare

Solul in care semintele de ridichi vor fi plantate trebuie curatat de buruieni si trebuie sa fie tasat pentru a beneficia de o buna circulatie a aerului. De asemenea, este important sa se asigure o buna drenare. De asemenea, este necesar sa se asigure ca PH-ul solului este usor acid si sa se adauge si ingrasamant pregatit sau ingrasamant lichid (produs de magazin de bricolaj sau de un vanzator autorizat).

Plantarea trebuie sa fie facuta in randuri de aproximativ opt centimetri intre seminţe. Este recomandat ca atunci cand se completeaza randurile cu seminte, putina presiune sa fie aplicata pe suprafata. Acest lucru va elimina orice goluri si va asigura o buna ierbare.

De asemenea, este necesar sa se adauge un strat subtire de pamant peste seminţele de ridichi- pentru ca aceasta sa stea bine in pamant. Apa se va face prin uda cu usurinta terenul de deasupra planteti, pentru a asigura o germinare corespunzatoare a seminţei.

Sezonul dehibernare

Inainte de aparitia primelor flori, planta va intra in plin sezon de dehibernare. Acest proces se intampla in momentul in care germinatia se realizeaza cu succes, insa aceasta este depasita de cresterea sub soare si alti factori care ar putea influenta in bine, dar si in rau rezultatul anual in ceea ce priveste ridichile.

Dehibernarea incepe in momentul in care temperatura solului atinge 12 grade Celsius, aproximativ. Acesta este momentul in care tulpinile se vor scoate, iar nodurile vor incepe sa se extinda. Daca se respecta toate fazele cresterii, la sfarsitul sezonului, extinderea tulpinilor se va rezuma la 1 uret de lungime.

De asemenea, tulpina trebuie sa fie protejata de frig, umbrita din tempora in care, temperatura a cazut suboclimat rece. Un material textil poate fi, de asemenea, folosit pentru a proteja tulpinile si florile de vant si ploaie.

Protectia impotriva parazitilor

Datorita parazitilor, culturile de ridichi pot fi rapid compromise, si este necesara intretinerea corespunzatoare pentru a asigura protectia plantelor. Folosirea acelor de paianjen poate sari cu eficienta parazitilor din gradina, sporind sansele unei recolte reusite. Poate fi folosite diferite tratamente sau pesticide (in mod responsabil), pentru distrugerea oricarui parazit care poate ataca culturile de ridichi, dar trebuie sa se ia masuri