Sfântul Nicolae este îndrăgit de mulți tineri și vârstnici, mai ales în Europa și Statele Unite ale Americii. De cele mai multe ori, sfințenia lui este sărbătorită prin pregătirea și dăruirea unor cadouri, ce reflectă dorințele oamenilor pentru viața lor și respectul fata de această personalitate legendară. 

Cu toate acestea, în viziunea unora, pe lângă evenimentele oficiale – ce conțin elemente materiale și care nu îi pot invoca pe Sfântul – mai sunt și unele urări ce pot fi făcute atât de familie, cât și de prietene și colegi, în seara aceasta. Iată care sunt urările cele mai potrivite pentru o astfel de sărbătoare și ce înseamnă acestea.

Ce înseamnă ”urari de sfantul Nicolae”?

”Urare de Sfântul Nicolae” este un fel de salut sau mesaj de salutare oferit de o persoană unei alte persoane, care se adresează Sfântului Nicolae și îi aduce mulțumiri acestuia pentru toate lucrurile bune ce s-au petrecut în viața celui care îi rostește urarea. Acest salut se face de obicei în ziua sărbătoririi Sfântului Nicolae, în seara zilei de 6 Decembrie, înainte de a-i oferi cadouri.

Ce motiv constă în urarea de Sfântul Nicolae?

Motivul principal al unei astfel de urări este acela de a omagia personalitatea sa sfântă și de a-i aduce mulțumiri pentru toate binecuvântările primite în viața persoanei respective. Acest mesaj poate fi de asemenea un semn de recunoștință pentru toate persoanele dragi care au contribuit la bunăstarea acestei persoane și de asemenea, poate fi oferit ca un soi de speranță și sprijin pentru momentele grele ale vieții acestuia.

Cum pot fi formulate urările sfintei?

Urarea de Sfântul Nicolae poate fi formulată în diferite moduri și poate conține diverse mesaje, în funcție de motivul pentru care a fost rostită. Iată mai jos câteva exemple:

1.Sărbătorim dragoste și fericire cu Sfantul Nicolae: „Sărbătorim un nou început cu Sfântul Nicolae! Să ne bucurăm de iubire și de fericire în prezența datinilor sale legendare. La mulți ani, Sfântul Nicolae!”

2.Urare de recunoștință: „Mulțumim lui Sfântul Nicolae pentru toate câte ne-a dăruit până acum. Să ne rugăm pentru mai multă înțelepciune, har și bucurie săniose în acest an. La mulți ani!”

3.Urare de noroc: „Să avem parte de tot ce este mai bun în noul an și să trăim cu înțelepciune pentru ca Sfântul Nicolae să ne ajute să ne împlinim visurile. La mulți ani, Sfântul Nicolae!”

4.Urare de iubire și armonie: „Să simțim dragostea Sfântului Nicolae și să ne îmbogățim sufletește prin iubire și armonie. La mulți ani, Sfântul Nicolae!”

5.Urare de încurajare și sănătate: „Putem dobândi lumină și căldură în sufletele noastre prin rugăciunea adresată Sfântului Nicolae. Să ne bucurăm de sănătate și de încurajare pentru a ne îndeplini obiectivele. La mulți ani!”

Care sunt cele mai religioase urări de Sfântul Nicolae?

Atunci când vine vorba de urări și mesaje oferite Sfântului Nicolae, cele mai potrivite pot fi cele care decurg din credința creștină, dar și cele careândreaptă atenția către frumusețile vieții pe care Sfântul Nicolae le-a adus din Ceruri.

Iată câteva exemple de urări religioase de Sfântul Nicolae:

1.Urare de recunoștință către Dumnezeu: „Lui Dumnezeu să-i mulțumim pentru prezența Sfântului Nicolae care ne-a învățat virtuțile și care ne arată cum să trăim armonios, fără teamă. La mulți ani, Sfântul Nicolae!”

2.Urare de mângâiere: „Să ne rugăm către Preasfânta Fecioară Maria și către Sfântul Nicolae, ca această sărbătoare să ne aducă mângâiere, împliniri și bucurie în sufletele noastre. La mulți ani, Sfântul Nicolae!”

3.Urare de har Divin: „Să ne deschidem inimile și să ne conducă Sfântul Nicolae prin harul Său divin. Să ne îmAplinim visele și să ne bucurăm de momentele frumoase ale vieții. La mulți ani!”