Umorul Negru: Care sunt Cele Mai Haioase Glume?

"Trăim într-o lume ciudată, în care cea mai mare preocupare pentru mulţi oameni este ce glume au înţeles. Umorul negru şi bancurile care îl prelucrează au devenit de mult o tendinţă şi parcă o formă de artă. Aceste glume îţi pot aduce zâmbetul pe buze, chiar dacă uneori nu înţelegi pe deplin şi analogia aşa cum era intenţionată.

Ce poţi face pentru a înţelege mai bine acest tip de umor? Desigur, în primul rând, e recomandată cunoaşterea anumitor personaje binecunoscute din istorie, filme sau cărţi, poate şi o intimă legătură cu uităturile ironic-satirice. În plus, trebuie să ai simţul umorului pătrunzător, dar nestingherit.

Pentru a te bucura de umorul negru potrivit, trebuie să devii mai flexibil, să poţi să vorbeşti despre orice, fără niciun fel de prejudecăţi. Dacă abordezi cu distanţă viata, este mai uşor să observi şi să înţelegi semnificaţiile ironic-satirice ale unor glume. Subliniind partea cu umorul negru, ne dăm seama cât de superbă este arta comică.

Iată care sunt cele mai haioase glume din categorie:

 1. Ce se aude când florile mor? Tupa-tupa.

 2. Ce sunt stelele fără tavan? Un plan de îmbunătăţire a punctului de vedere.

 3. Ce se aude când doi firi triste se întâlnesc? Nimic, nimeni nu se aşteaptă la prea multe.

 4. Ce se va auzi când un politician va trece prin nori? Ploaie de promisiuni.

 5. Cum merg doi lemne pe podea? Lin, căci au trecut de interviu de angajare.

De multe ori poţi să te surprinzi singur cu câte o glumă, distractivă chiar dacă, uneori, e neintenţionată. Tocmai de aici şi apar celebraţii umorului negru.

Cele Mai Cunoscute Figuri ale Umorului Negru

 1. Stanislav Ianevski — Stanislav Ianevski este un comic britanic cu o carieră forte veche în branţul umorului negru şi a bancurilor care provoacă ironic. Uneori, chiar dacă glumele sale se pot considera crunte, el reuşeşte să distreze, înţepându-i în acelaşi timp ironic pe cei care îl ascultă.

 2. Amy Schumer — Amy Schumer este una dintre cele mai cunoscute nume de pe scena umorului negru, cu o tehnică într-adevăr interesantă, carismatică şi, mai ales, neaşteptată. Ea reuşeşte să amestace cu destul de mare uşurinţă elemente precum glumele tari şi situaţiile fără ieşire.

 3. Alexei Sayle — Alexei Sayles este un comic britanic cunoscut pentru excentricitatea sa, pentru modul său nebusit de a pune lucrurile pe tavă şi pentru umorul său extrem de negru.

 4. Toshiyuki Maeda — Maeda este unul dintre cei mai cunoscuţi comici din Japonia pentru monologul hilar cu care intră pe scenă, dar şi pentru bancurile sale total nedefinite şi pline de sens.

 5. Louis C.K — Numele lui Louis C.K. a fost adesea pronunţat de critici şi de spectatori drept unul dintre cei mai buni din lumina umorului negru. Cu o voce metalică notorie şi cuvinte de aducere ţipătoare de hohote, Louis C.K. reuşeşte să înşele şi provoace ecouri în memoria publicului.

 6. Ricky Gervais — Ricky Gervais este un alt nume celebru care reuşeşte să ofere umorului un twist extrem de puternic. El este un maestru al ironiei, precum şi al sarcasmului. Gervais se caracterizează prin crispări de buze şi un subtil raţionament involuntar, aceste caracteristici fiind cele care îi dau fama.

 7. Margaret Cho — Margaret Cho se caracterizează printr-o versatilitate extraordinară. Ea reuşeşte să creeze un umor extrem de zgârcit, fără literalmente niciun final. În acelaşi timp, glumele sale sunt diverse şi pot conta şi pe descrieri grafice şi pe ediţii adecvate privind personajele.

Pentru a experimenta aceste glume în mod corespunzător, este important să ai o atitudine relaxată. Chiar dacă pare simplu, nu se poate aprecia umorul negru altfel decât decuplându-te de realitatea cotidiană.

Deciziile și Părerile Altora

E important să individualizezi tipurile de umor şi să vezi ce te face să râzi. La început, poate să pară ciudat şi prea dificil de înţeles pentru unii, dar, în cele din urmă, aceştia se vor obişnui cu complexitatea pe care o înglobează umorul ironic.

Găsirea unui fel de umor care să te facă să râzi şi să apreciezi ideile care ies din comun trebuie să fie liberă. Pentru a te bucura de aceasta senzaţie, este esenţial să te poţi dezobişnui de cenzura şi de deciziile şi părerile tuturor celor din jurul tău.

De aceea, este important să îţi laşi mai mult libertatea,