Introducere

La prima vedere, Bucurestiul poate parea un oras indiscret si ca nu merita sa fie vizitat. Însă, odată ce îl explorezi, devii martor al unui mare număr de locuri fascinante. Bucurestiul oferă o gamă largă de locuri interesante, unele mai cunoscute decât altele, care mai degrabă se ascund în spatele a numeroasele bulevarde, piețe și parcuri.

Istoria are un rol important în definirea acestui oraș. Bucurestiul a acumulat o serie de locuri cu istorii atât timpurii cât și moderne. Prin urmare, indiferent cât de vechi sau cât de contemporan ești, Bucurestiul se poate dovedi a fi o destinație fermecătoare pentru toți.

Ce trebuie să știi pentru a profita de ce e mai bun în București? Iată câteva dintre locurile ce merită văzute în București!

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României este un alt loc excelent de vizitat în București. Acest muzeu a fost fondat în 1948 și a fost construit în conformitate cu o idee foarte veche – că arta trebuie să fie cultura unei națiuni. Acest muzeu adăpostește sume colosale de opere de artă de-a lungul anilor care cand au fost adunate odată cu infatiniirea muzeului. Se pare că este unul dintre cele mai majore colecții de frumusețe și artă încă existente în Europa.

Când vizitezi acest muzeu, ai ocazia să te bucuri de lucrări de artă ale renumitorilor artiști români, precum și de opere ale artiștilor renumiți din țări străine. Pe lângă operele cunoscute, Muzeul Național al Artelor din București dispune și de o serie de obiecte mici și mărunte din secolul al XIX-lea și al VIII-lea. O parte dintre aceste obiecte provin din Europa, iar multe altele au fost aduse direct de la alte țări, cum ar fi Egiptul, Asia Centrală sau Coreea. Muzeul are, de asemenea, o colecție excelentă de picturi și sculpturi medievale, o colecție bogată de piese decorate cu documente istorice și un mic teatru baroc. Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile de văzut în această colecție.

Curtea Veche

Curtea Veche din Bucuresti este unul dintre cele mai faimoase locuri ale orașului. Acesta a devenit cunoscut pentru faptul că a fost reședința domnească și a găzduit numeroase evenimente importante în istoria României. Casa a fost construită în secolul al XVI-lea și a fost restaurată în anul 1960. Acesta găzduiește acum vechi relicve și artefacte românești, cum ar fi mobilier, corpuri de biblioteca, piese de artă, picturi și chiar costume vechi.

De asemenea, poți găsi ceva interesant în curtea interioară, care se pare că oferă o priveliște cutremurătoare asupra istoriei. Aici, poți vedea vechiul palat al domnitorilor, precum și trei clădiri de pe teritoriul vechii curți. În această clădire veche mai găsești și biblioteci și magazii, toate aranjate frumos și arătându-ți câte ceva despre istoria locului.

Casa Poporului

Famosul Casa Poporului, sau Ceausescu Palace, este unul dintre cele mai impresionante monumente din Bucuresti. Acesta a fost construit în anul 1984, fiind cel mai mare edificiu din România. Constructia sa a durat 8 ani și a fost realizată cu ajutorul muncitorilor români. Clădirea cuprinde 12 sau 13 niveluri, gradini și o sala mare, fiind o adevărată opera in stilul neoclasic care oferă o vedere impresionanta asupra orașului.

În prezent, cladirea funcționează ca unul dintre cele mai populare muzee din Bucuresti, conducand turistii de la aceasta structura impresionanta la alta. În această casa vei găsi numeroase obiecte din trecutul orașului, precum și lucrări de artă și multe alte exponate interesante. În această clădire și în parcul înconjurător sunt adesea organizate numeroase evenimente culturale. Totodată, Casa Poporului este și locul perfect pentru a savura un cocktail sau într-o zi ploioasă.

Cimitirul Bellu

Cimitirul Bellu este unul dintre cele mai celebre cimitire din Bucuresti și una dintre cele mai frumoase locatii din oras. Acesta a fost fondat în anul 1858 și a devenit cunoscut pentru numeroasele sale monumente funerare lucrate manual, precum și pentru minunatele statui ce împodobesc locurile. Mai mult decât atât, cimitirul Bellu găzduiește pe lângă statui și mănăstiri, biserici, parcuri și iazuri, toate construite pentru a păstra memoria eroilor și a lumii trecute.

Cimitirul Bellu este și locul perfect pentru a afla despre multele persoane cunoscute pe care le-a văzut și le-a cunoscut Bucurestiul. Aici poți gă