Timpul și bugetul alocate unei vacanțe sunt adesea limitate, de aceea este foarte important să știi ce obiective turistice în București să mereu în atenția ta. Când intri într-o asemenea destinație, trebuie sa știi unde sa mergi și ce sa văzi, astfel încât sa îți maximizezi experiența de vacanță și sa nu piardă ceva important. București este un oraș complex care oferă vizitatorilor o mulțime de opțiuni. De aceea, am realizat un ghid cu cele mai interesante obiective turistice din București de vizitat.

Principalele obiective turistice din București

 1. Muzeul Național de Arta Contemporană – MNAC: Acest muzeu reprezinta un refugiu pentru iubitorii de arta moderna si contemporana. MNAC gazduieste cea mai mare colectie de picturi semnate de artisti romani si straini din secolul XIX si XX, precum si opere de sculptori, desene si gravuri.

 2. Calea Victoriei: Nu este o destinație obișnuită și nu folosește ca atare, însă aceasta cale cu faimă mondială adăpostește multe din principalele obiective turistice din București, precum Palatul Regal și Ateneul Roman. Cu trecerea timpului, s-a recunoscut că această cale este importantă pentru București și a câștigat un statut de monument istoric.

 3. Aleea Alexandră: Aceasta alee strălucitoare traversează centrul istoric al Bucureştiului oferind ocazia tuturor iubitorilor de istorie de a se bucura de frumusețea la nivel architectural și de a explora clădiri istorice. Aleea este plină de monumente și obiective turistice clasice ca Arcul de Triumf și Parcul Cişmigiu, ce oferă zeci de locuri de adorat.

 4. Castelul Colțea: Acest castel de la începutul secolului al XVIII-lea și-a câștigat statutul de punct important din zonă și a fost, în mai multe rânduri, locație pentru diverse evenimente culturale. Aflat în districtul 3 din București, Castelul Colțea este mai mult decât numele, fiind și sediul mai multor, astfel oferind ocazia vizitatorilor sa-si petreaca dupa-amiaza înconjurat de o cultura si o istorie bogată.

Alte obiective turistice din Bucuresti

 1. Palatul Parlamentului: Este una dintre cele mai mari clădiri guvernamentale din lume și una dintre cele mai mari locuite, cu un spațiu de 12 hectare care conține 1100 camere, 12 restaurații și cinci parcuri. Bobul este considerat o simboluri a economiei și industrializării Bucureștiului și oferă ocazia unor plimbari interesante prin pasajele sale.

 2. Parcul Herastrau: Este considerat cel mai mare parc de agrement din Bucuresti si unul dintre principalele obiective turizitice. Parcul este renumit pentru amfiteatru, inotatorile, și restaurantele sale. Acest loc este plin de lume in zilele frumoase de vara si anotimpul monden, oferind turistilor o multime de restaurante, cafenele si terase.

 3. Strada Lipscani: Această strada din centrul istoric al Bucurestiului se bucura de o popularitate deosebita deoarece într-o forma sau alta, acesta se poate considera centrul orașului. Pe lângă magazinele de haine ce oferă nenumărate articole cu stil retro, această stradă este și o destinație turistică cu multe biserici și muzee.

 4. Muzeul Național al Țăranului Român: Situat lângă Iașul Floreasca, Muzeul Național al Țăranului Român este una dintre principalele atracții turistice din București. Muzeul conține peste 100.000 de artefacte dedicate obiceiurilor tradiționale românești și oferă o privire asupra vieții tradiționale țărănești.

De ce București este optiunea perfecta pt un city break

 1. Pregateste-te pentru o viata de noapte – La fel ca orice mare oraș european Bucureștiul se bucura de o serie de festivaluri, club si baruri faimoase. Pentru a te bucura de obiectivele turistice mai interesante din oras, nu ezita sa descoperi Bucurestiul de noapte .

 2. Cea mai veche metropola din Romania – Bucurestiul este cea mai veche metropola din Romania. Fondata acum cinci secole este locul ideal unde sa explorezi istorie si cultura impreuna.

 3. Corpul muzical al orasului – Principalele muzee ale Bucurestiului sunt adevarate capitale culturale si ofera vizitatorilor sansa sa descopere atat traditia româneasca traditionala, cat si cea a muzicii electronice.

 4. Localnicii Bucureșteni Alatura-te Bucuresteanilor pentru a petrece o dupa-amiaza relaxanta, intra in dialog si descoperi cat mai multe despre Bucuresti si Romania.

 5. Shoppinguri – Bucurestiul este și o destinație ideala pentru cumparaturi, datorita unei mari varietati de magazine, inclusiv galerii comerciale pline cu produse si marci renumite la standarde internationale.

Cele mai recomandate bucate traditionale

Top 5 bucate autenthice recomandate sa degustati in București inainte de plecarea:

 1. Ciorba de burta – O ciorba traditionala romaenasca cu un gust usor acrișor este un must-eat in Bucuresti.