Cele mai frumoase picturi simple si abstracte, pot oferi o adevarata incantare privitorilor lor. Aceste sculpturi lasa loc imaginatiei pentru a descoperi semnificatiile profunde ascunse in culorile, curbele si formele lor. Abstrctele sunte din cele mai vechi moduri de arta si sunt frumos reprezentate in lucrarile a numeroase mari artisti contemporani.

Ce este abstractul?

Abstractul transeaza linia dintre realitate si imginatie, prezentand forme, culori, texturi si linii fara a se concentra pe imaginea clara si definita a unui subiect. Acestea pot fi interpretate de privitori sau pot raman deschise pentru interventia acestora.

Abstractul se bazeaza pe o viziune simpla a artistului si fascinatia adultilor de a intelege si interpreta aceasta viziune prin relatarile personale si rudimentare.

Care sunt principalele stiluri de pictura abstracta?

  1. Expresionismul Abstract:

Expresionismul abstract este cea mai cunoscuta forma de pictura abstracta, si cele mai cunoscute picturi abstracte sunt adesea facute in aceasta forma. Expresionismul abstract prezinta fara nicio tema representativa si foloseste culori vibrante, forme contrastante si linii sinuoase. Acest stil a fost adesea folosit de artisti care vroiau sa exprime sentimente profunde si sentimente in lucrarile lor.

  1. Geometrie abstracta:

Geometria abstracta foloseste increderea, formele geometrice si tehnicile de compozitie pentru a crea aranjamente simple, dar frumoase. In acest stil, culorile prezente sunt ceva mai palide decat in expresionismul abstract. Geometria abstracta poate fi creata din simplitate, ori rabdarea de a crea picturi complexe.

  1. Sumi-e:

Sumi-e se refera la picturi facute cu pensule si bambus, inspirate din natura. Acest stil prezinta trasaturi delicate, trairi armonioase si foloseste culorile calde, precum si umbre mediate. Aceste picturi au entuziasm antrenant si aduci calm si compasiune in aceeasi masura prin impastarea culorilor si prin simplitatea lor.

  1. Monofonismul:

Monofonismul este o forma unica de abstract, in care artistul lucreaza cu o singura culoare. Tehnica se concentreaza pe intunecarea sau decolorarea culorii principale in vederea crearii unor nuante sofisticate. Acest stil necesita multa experienta si flexibilitate ar trebui sa te intorci la aceeasi pictura de multe ori pentru a rezulta aceasta culoare.

Cine sunt principalele artisti contemporani abstracti?

• Jackson Pollock:

Regizat ca inovator al Expresionismului abstract, Jackson Pollock a schimbat pictura si modelele de pictura. El a creat signaturele sale, prin alunecarea vopselei si a tehnicii Dripping. In mare parte faima lui s-a castigat de-a lungul anilor cand Influentialii Martha B. si Douglas Phelps au cumpara lucrarile lui Pollock si l-au facut, in ani mai tarzii, 100 de milioane de dolari.

• Willem de Kooning:

Unul dintre cei mai cunoscuti artisti ai Expresionismului abstract, Willem de Kooning a contribuit si el la schimbarea abordarii traditionala a picturii.