Salata iceberg este un tip de salata cu un gust minunat si versatil. Aceasta poate fi potrivita pentru a adauga un plus de gust oricarui fel de mancare si poate fi pregatita foarte usor si rapid. Acest articol va explora in detalii cum sa pregatiti salata iceberg si ce ingrediente si condimente puteti folosi pentru a obtine rezultatul dorit.
Ce este Salata Iceberg?
Salata iceberg este o salata delicioasa si aroma care este compusa din frunze de menta, care au un gust foarte puternic si sunt foarte crocante. Aceasta salata are un un nume deriva din forma sa rotunda si neteda, care seamana cu un iceberg. Aceasta salata este de obicei folosita in salate si sandwich-uri, si aduce un plus de arome delicioase preparatelor.
Originea Salatei Iceberg
Salata iceberg a luat nastere in California in anul 1942, furnizorul principal fiind unul dintre cei mai renumiti producatori de salate, marea companie Dole. Inca de la inceput amestecul de frunze de menta asortate cu legume a fost foarte apreciat, aceasta salata fiind consumate si astazi la un nivel urias.
De ce sa adaugați Salata Iceberg in retetele dumneavoastra?
Salata iceberg este benefic pentru sanatatea si dieta, ea fiind bogata in vitamine si minerale esentiale. Acesta salata contine o multime de substante nutritive esentiale, cum ar fi zinc,acid folic, calciu, magneziu si nu numai. Nu contine prea multe calorii, ceea ce inseamna ca poate fi folosita in preparate fara sa va faceti griji cu privire la luarea in greutate.
Cum sa preparati salata Iceberg?
-
Spalati si curatati frunze de salata in mediul frig si apoi taiati-le in bucati late.
-
Incercati sa folositi frunze mai mari, in loc sa optati pentru salata foarte subtire sau corpodensa.
-
Asigurati-va ca curatati salata de frunzulitele legate de ele, acestea putand fi foarte aspru pe limba.
-
Puneti salata intr-un bol mare si adaugati restul ingredientelor si condimentelor.
-
Omogenizati salata si aranjati pe farfurie inainte de servire.
Tipsuri si condimente pentru Salata iceberg
Salata Iceberg nu mai poate fi mai gustoasa decat este, dar exista cateva condimente si ingrediente care pot adauga un plus de aroma acesteia.
-
Uleiurile: Uleiul de masline este cel mai bun pentru salata iceberg, pentru ca are un gust foarte fin si poate accentua gustul frunzelor. Uleiul de masline extravirgin poate fi folosit pentru a adauga un plus de culoare si gust preparatului.
-
Condimente: Condimentele adaugate unui astfel de preparat pot face minuni in salata iceberg. Sucul de lamaie, sarea si piperul sunt cele mai indicar sau adaugate salatei, pentru a intampla un contrast gustos si un plus de aroma.
-
Fructe: Fructele de vara sunt, de asemenea, o alegere excelenta pentru salata iceberg. Fructele sunt adesea o optiune excelenta, precum strugurii, caisele uscate, caisele sau perele curatate si adaugate salatei, inainte de servire. Acestea adauga un plus de aroma si un contrast de arome si culori salatei.
-
Nuts: Nucile, de asemenea, sunt optiuni excelente pentru salata iceberg. se pot adauga cum nuci sau alune sau chiar cu un mix de ambele, reducandu-se in prealabil la bucati mici pentru a oferi o contrast adaugand un plus de elemente crocante salatei.
-
Crutoane: Crutoanele sunt un mod foarte rapid si usor de a adauga un plus de gust salatei. Crutoanele de paine pot fi cumparate de la orice supermarket si pot fi preparate rapid cu condimente precum mirodenii sau sare.
-
Conversion: Puteti folosi diferite mirodenii sau condimente pentru a adauga un plus de savoare salatei. Va recomandam sa adaugati oregano, busuioc sau chiar un pic de curry pentru a-I da savoare salatei.
Ce legume pot fi adaugate salatei Iceberg?
Legumele va fi o modalitate perfecta de a adauga un plus de savoare si aroma salatei. Elmente precum morcovii, ridichi, castravetii, ardeiul gras, varza, prazul, ceapa uscata si usturoiul tocat pot fi presarate peste frunza de salata inainte de a servi preparatul. Daca doriti sa aduceti un plus de contrast de culori, va recomandam sa folositi mai multe tipuri de legume sau sa adaugati si unele fructe uscate sau nuci.
Cum sa serviti Salata Iceberg?
O salata iceberg poate fi servita in mai multe feluri, in functie de restul preparatelor din acelasi meniu. Salata poate fi adaugata unor feluri de mancare precum peste, carne de pui sau chiar fructe de mare. De asemenea, salata poate fi servita simplu, cu o lingura de ou fiert sau o bucata de branza feta. Salata poate fi servita simpla, sau chiar si asociata cu alte salate precum rucola, sau chiar spanac.
Salata icebergeste un mod minunat de a adauga un plus de gust felurilor de mancare. Acest article va recomanda sa preparati salata folosind combinatii variate si creatii unice de mirodenii si condimente. Salata poate fi servita alaturi de un peste sau carne si poate fi adaugata si in sandwhich-uri sau intr-un platou de salata. Aceasta salata poate fi preparata in doar cateva minute si va incanta tastele oricarui gurmand.