Keratina este o proteina subtire si rezistenta din compozitia firului de par, gandaci si alte animale. Exista si keratina artificiala care poate fi adaugata la produsele de par. Are caracteristici protectoare si nutritive foarte importante, asa ca un tratament cu keratina a devenit popular in industria produselor de ingrijire a parului. Cititi pentru a afla ce beneficii poate oferi keratina si cum sa o folositi pentru a va bucura de un par sanatos si flexibil.

Ce este Keratina?

Keratina este o proteina structurala larg raspandita in natura, compusa din fibrone, care leaga sarurile de fosfor si magneziu si formeaza o retea unica care face parul, gandacii si alte animale sa para impermeabil si rigid. Are proprietati termic-rade, protectoare si nutritive. Acestea sunt, de asemenea, ceea ce face parul sa ramana suplu si neted. In schimb, atunci cand averea de keratina din firul de par scade, parul devine mai inalt si mai casant si chiar se rupe mai usor.

Cum Functioneaza Keratina?

Un tratament keratina poate oferi parului substanta pentru ao ajuta sa revina la sanatatea dorita. Tratamentul se bazeaza pe produse lansate pe piata ce contin keratina cu mare concentratie. Acestea nu schimba structura initiala a parului, ci se folosesc, de fapt, pentru a adauga mai multa keratina, care se leaga defirele de par, astfel, acoperind si inchizand culoare firului si prevenind parul sa se usuce si sa se crape.

Beneficiile unui Tratament Cu Keratina

Parul este hidratat si revigorat

Keratina, prin adaugarea de lipide, poate ajuta la mentinerea nivelelor optimale de hidratare ale firului de par, rezultand un par mai moale si mai cu vlaga. In plus, elementele nutritive furnizate se absorb repede, lasand parul mai matasos si mai stralucitor.

Parul devine mai stralucitor si mai lucios

Keratina poate oferi un look de lunga durata al parului, reducand dimensiunea porilor, care blocheaza uleiurile naturale produse de scalp, facand parul mai stralucitor si mai sanatos.

Parul se simte mai usor

Keratina creeaza un film protector asupra fiecarui fir de par, care uniformizeaza parului, astfel incat firele de par se simt mai usoare si mai subtiri.

Cum Se Aplica Tratamentul Cu Keratina?

Inaintea aplicarii acestor tratamente, este important sa se ofere parului un tratament profund pentru a-l curata si a-l pregati pentru apropiata cantitatea mare de keratina. Dupa aceea, produsul optimizat pe keratina este intins pe parul umed. Exista mai multe produse disponibile in functie de grosimea firului de par si de tipul de par. Separat de keratina, produsele pot include si alte elemente nutritive, precum uleiuri sau umiditate.

De asemenea, produsele pot fi aplicate cu un uscator de par sau chiar prin expunerea la caldura, pentru a asigura ca se absoarbe in profunzime. Acest lucru poate varia si in functie de produse, astfel incat sunt necesare indrumari speciale. Tratamentul cu keratina se foloseste de asemenea, pentru a proteja parul de influentele mediului. Cand parul este tratat cu keratina si expus la temperaturi crescute, este mai rezistent la umezeala.

Tratamentul cu keratina poate dura de la cateva saptamani la cateva luni, in functie de tipul de produse, producator si felul in care este intretinut. Tratamentul va trebui sa fie repetat periodic pentru a reinnoi si mentine beneficiile de care un tratament cu keratina gives.

Cum sa Utilizati Produsul Cu Keratina

Pentru a obtine rezultate optime si a va bucura optim de beneficiile oferite de un tratament cu keratina, este necesara intretinerea produselor, utilizand produse specializate pentru ingrijirea parului tratat cu keratina. Uscarea parului cu uscatorul sau adaugarea fixativelor nu trebuie sa se faca prea des.

Uleiurile de argan sau jojoba detineau un loc special ca remedii naturale ce ajutau la mentinerea frumusetii parului si ajutau la hidratare. Aceste produse sunt de asemenea folosite de catre persoane care au pe cablul tratat cu keratina. Pentru a avea parte de masidentinerea parului, trebuie sa aplicati ulei de jojoba sau argan la radacina si apoi aranjati parul pentru a rezista la caldura.

Avantajele Fata de Alte Produse

Avantajul major al tratamentului cu keratina este ca se absoarbe din profunzime si ajuta la obtinerea unei finisari densa, care dureaza mai mult si poate rezista in conditii de caldura. In comparatie cu alte produse, Keratina nu afecteaza parul ci, dimpotriva, il intareste si-l catifeleaza.

De asemenea, un tratament keratina lucreazaclipeste cuticulele firelor de par, hidratandu-le lasandu-le mai stralucitoare si mai usoare. Din acest motiv, un tratament keratina dureaza mai mult timp, fata de alte tipuri de tratamente.

Dezavantajul unui Tratament Keratina

Unul dintre dezavantajele unui tratament cu keratina este ca produsul poate fi foarte costisitor. De asemenea, multe produse contin arome chimice si ingrediente care nu sunt neaparat necesare si, in afara de costul financiar, este necesara si investitia timpului pentru intretinerea produselor chimice.

In cazul in care produsele sunt folosite si in alte scopuri, precum indreptarea parului sau vopsirea acestuia, se foloseste mai multa chimie, si deci e necesar un cost suplimentar. Acest cost depinde si de functiile pe care le doriti. Prin urmare, trebuie sa faceti o analiza necesara pentru a decide cea mai buna investitie pentru intretinerea parului.

Keratina este o proteina foarte importanta, care nu doar ca ofera parului protectie, dar adauga si elemente nutritive. Un tratament cu keratina