Matei Stratan a devenit cunoscut pe plan internațional după ce a cântat în fața Regelui Mihai, a avut recitări în Europa, Australia și Canada, iar acum este concertionist și coregraful în principalele orașe ale Europei. Acest lucru este cu atât mai impresionant, cu cât el are doar 12 ani.

Cine este Matei Stratan?

Matei Stratan este un tanăr și talentat recitator și concertionist român care cântă la vioară de la vârsta de cinci ani. A fost descoperit de către Maestrul Tudor Gheorghe și a devenit un fenomen fără precedent atât în lumea muzicală, cât și în cea de comunicare. În 2019, Matei a cântat în fața Regelui Mihai și a fost aplaudat cu entuziasm de publicul din România.

Cum a început Matei Stratan să cânte la vioară

Matei și-a descoperit pasiunea pentru muzică încă de când avea patru ani. La cinci ani, a dat prima sa lecție de vioară cu instructorul său și s-a îndrăgostit imediat. La șase ani, el a primit studii prost superioare cu Maestrul Gheorghe, care este considerat unul din cei mai mari educați din țară.

Cât de departe a usurcat Matei Stratan?

Matei a repetat intensiv cu Maestrul Gheorghe pentru a dezvolta o tehnică de cântat excelentă și a fost răsplătit pentru eforturile sale cu recitaluri în toată țara. În 2019, Matei și maestrul Gheorghe au primit invitația de a cânta la palatul regal, unde l-au întâlnit pe Regele Mihai. Acest eveniment a fost extrem de important pentru dezvoltarea talentului lui Matei, care mai târziu a fost invitat să susțină recitaluri și în alte țări.

Matei a concertionat în mai multe țări

Matei a avut norocul să călătorească în toată Europa pentru a susține recitaluri. El a concertionat în localuri prestigioase din insulele Baleare, Austria, Italia, Franța, Germania și Țările de Jos. Acesta nu este totul, deoarece a avut și o lucky break și a cântat în Australia și Canada.

Reacțiile difuzate de presa internațională

Matei a avut parte de cele mai bune recenzii din partea criticilor de muzică internaționali și magazinul BBC Music scria despre el că „este poate cel mai impresionant talent al momentului”. Impactul pe care Matei l-a avut asupra scenei muzicale internaționale a fost atât de mare, încât a devenit o vedetă a televiziunii, fiind invitat să apară în emisiuni precum BBC Radio Sessions și BBC Proms Series Concert.

Ce planuri are Matei pentru viitor?

După ce s-a remarcat printr-o performanță neobosită și pozitivă, Matei urmează un plan bine gândit. El va continua să concertioneze în principalele orașe ale Europei iar de asemenea se pregătește să-și ia masterul în muzică. Cu un asemenea ambition și abilități, există resurse pentru ca Matei Stratan să continue să regaleze lumea cu muzica sa fermecătoare în anii următori.

Concluzie
Matei Stratan este un tanăr și talentat recitator și concertionist român care a câștigat recunoașterea internațională la doar 12 ani. Acesta și-a descoperit pasiunea pentru vioară de la vârsta de cinci ani, iar talentul sau l-a făcut să urce rapid în lumea muzicii. A concertionat în toată Europa, Australia și Canada, a susținut recitaluri în fața regelui Mihai și a strâns superlative din partea criticilor de muzică. Cu o abilitate deosebită și un plan bine gândit, Matei Stratan va continua să bucure publicul cu muzica sa entuziastă și legendară.