Retetele de prajituri simple sunt cea mai buna solutie atunci cand vrei sa servesti un desert delicios. Cu cateva ingrediente reci, clasice, compania ta se va bucura de un gust excelent. Iata mai jos cateva retete de prajituri simple si gustoase pentru care este nevoie de putin timp de pregatire.
De ce retetele de prajituri simple sunt cele mai bune
Nu este nevoie sa fii un maestru bucatar ca sa prepari un desert delicios cu ingrediente simple si clasice. Prepararea deserturilor poate fi inceata si simpla, iar retetele de prajituri simple ofera intotdeauna un gust delicios si un aspect excelent.
Retetele de prajituri simple necesita de obicei ingrediente bune si mici, dar asta nu inseamna ca sunt lipsite de gust. Dimpotriva, combinand arome simple cum ar fi ciocolata, vanilie, lamaie sau fructe, puteti obtine delicioase retete de prajituri pe care toata lumea le va adora.
I. Retete de Prajituri Simple cu Fructe
- Tarta de fructe cu patlagina
Tarta de fructe este una dintre cele mai gustoase retete de prajituri simple. Cu patlagina, vanilie sau diverse fructe, aceasta prajitura poate fi umpluta cu orice fruct doriti (mere, piersici, capsuni, afine…).
Ingrediente:
– 130 gr faina
– 125 gr unt
– 2 oua
– 130 gr zahar
– 100-200 gr merel fideluta
– 4 linguri patlagina
– 1 lingurita cu sare
– 2 linguri suc de lamaie
Instructiuni:
-
Amesteca untul topit cu zaharul si sarea.
-
Adauga faina, ouale si sucul de lamaie si amesteca pentru a obtine o aluat elastic.
-
Imparte aluatul in 2 parti si intinde fiecare parte intr-o tava de tarta cu diametrul de 24 cm.
-
Topeste patlagina si asaza merele feliate pe aluatul de tarta.
-
Imprastie patlagina topita peste mere.
-
Peste toate, aseaza al doilea strat al aluatului.
-
Coace tarta la temperatura de 170°C timp de 25-30 minute.
-
Tort de Fructe
Tortul de Fructe este una dintre cele mai delicate si apetisante retete de prajituri simple pe care sa le servesti in mijlocul petrecerii.
Ingredients:
– 300 gr biscuiti
– 200 gr fructe (piersici, mere, capsuni, afine)
– 200 ml lapte
– 600 ml frisca
– 1 lingura cu miere
Instructiuni:
-
Se macina biscuitii si se amesteca cu laptele. Aluatul se aseaza intr-o tava tapetata cu faina si se preseaza.
-
Se curata fructele, se feliaza si se aseaza deasupra aluatului.
-
Se bate frisca cu mierea si se aplica peste fructele taiate.
-
Se poate decora cu bucatele de fructe si se da la frigider minimum 2 ore.
-
Prajitura Adevarata
Prajitura Adevarata este un delicios desert care poate fi facut intr-un timp minim, folosind ingrediente simple si ieftine.
Ingredients:
– 100 gr unt
– 150 gr zahar
– 3 oua
– 50 gr cacao
– 250 gr faina
– 50 ml lapte
Instructiuni:
-
Separa ouale astfel incat sa ai albusuri si galbenusuri.
-
Mixeaza untul si zaharul pana se obtine o compozitie cremosa.
-
Adauga galbenusurile la unt si zahar si mixeaza.
-
Combina faina cu cacaua in parte si amesteca partea lichida cu albusurile mixate.
-
Uneste lichidul si faina si adauga laptele.
-
Coace aceasta compozitie la 175°C timp de 25-30 minute.
II. Retete de Prajituri Simple fara Fructe
- Clatite cu ciocolata
Clatitele cu ciocolata sunt perfecte pentru un mic dejun delicios. Aceste clatite sunt simple si gustoase, putand fi servite atat calde, cat si reci.
Ingredients:
– 3 oua
– 250 ml lapte
– 250 ml suc de portocale
– 1 lingurita rasa de sare
– 120 gr faina
– 50 gr ciocolata in fulgi
Instructiuni:
-
Separa albusurile de galbenusuri pentru a obtine o textura fina.
-
Amesteca laptele si sucul de portocale in parte si combina-l cu galbenusurile. Adauga sarea si faina.
-
Intr-un castron separat, bate albusurile spuma si adauga-le usor in compozitia preparata.
-
Adauga ciocolata si amesteca usor.
-
Toarna compozitia in tigaie si prepara clatitele.
-
Serveste alaturi de fructe sau sos de cacao.
-
Tarta cu Visine
Tarta cu visine este un desert delicios si simplu, perfect pentru petreceri, mese festive sau pentru a oferi un gust superb chiar si la cina.
Ingredients:
– 1 pachet foi de placinta
– 450 gr visine
– 150 gr zahar
– 30 gr faina
– 2 lingurite cu esenta de vanilie
Instructiuni:
-
Imparte foile de placinta si tapeteaza o tava de tarta.
-
Curata visinele, taie-le in doua si amestec-le cu zaharul.
-
Adauga faina si esenta de vanilie.
-
Toarna amestecul de visine peste foile de placinta asezate in tava de tarta.
-
Coace la temperatura de 190°C timp de 20-30 minute.
-
Cheesecake cu glazura de ciocolata
Cheesecake-ul este un desert care face deliciul multora. Acest tip de prajitura necesita temeinica si ingrediente bune pentru reusita. Cu glazura de ciocolata si un culoar mai putin dulce, chearsecake-ul este cea mai buna alegere pentru o petrecere reusita.
Ingredients:
– 450 gr branzica de casa
– 250 gr smantana
– 125 gr zahar
– 4 oua
– 20 gr faina
– 70 gr unt
– o mana de alune
– 200 ml lapte
– 70 gr ciocolata
Instructiuni:
-
Se amesteca branzica de casa cu smantana, zaharul si ouale.
-
Se adauga faina si untul topit si se amesteca pentru a obtine o compozitie omogenea.