Mazărea este unul dintre cele mai versatile legume pe care le puteți adăuga la diferite retete și unul dintre cele mai nutritive. Datorită proprietăților sale benefice legate de sănătate, sănătate și dietă, acest legumic asiatic are un impact dublu asupra corpului – pe lângă plăcerea gustului, mazărea oferă, de asemenea, o mulțime de beneficii pentru sănătate. De aceea, în acest articol veți afla despre mâncarea de mazare și retetele sale simple și nutritive.

Despre Cea mai Ușoară Legume din Lume

Dacă ați căuta pe web în căutarea “mazare”, veți afla că este unul dintre cele mai ușoare legume din lume. Mazărea este încă utilizată în mod obișnuit în alimentația noastră, mai ales în alimentele conserve. Cultura a fost înființată de mii de ani în Asia de Est și în Egiptul antic, și este, de asemenea, foarte populară în Europa și Statele Unite ale Americii.

Beneficiile Nutrienților

Mazărea are un impact important asupra corpului și a sănătății noastre, deoarece conține unele dintre cele mai benefice nutrienți. Nutrimeții, precum vitaminele și mineralele, sunt esențiali pentru a ne păstra sănătatea și vigoarea, de aceea trebuie să-i avem în alimentația noastră în mod regulat. Iată ce nutrienți importante conține mazărea:

 • Vitamina A: Marea majoritate a mazării este formată din vitamina A, care ne ajută să menținem o vedere bună, sistem imunitar sănătos, intacta piele, unghii și păr sănătos.

 • Vitamina C: Marea majoritate a mazării conține vitamina C, care îmbunătățește sănătatea pielii și previne îmbătrânirea prematură a pielii.

 • Vitamina E: Aceasta vitamina esențială ne ajută să luptăm împotriva îmbătrânirii și să prevenim bolile de inimă.

 • Fier: Marea majoritate a mazării este bogată în fier, care ne ajută să ne păstrăm viguroși și sănătoși.

 • Fibre: Consumul de fibre alimentare sănătoase poate ajuta la prevenirea constipației, a balonării și la regularizarea digestiei.

 • Magneziu: Acest minerale esențial este necesar pentru a menține un ritm cardiac sănătos și pentru a menține tensiunea arterială sub control.

 • Fosfor: Fosforul ne ajută să ne păstrăm oasele și dinții sănătoși.

Nu numai că mazărea conține o cantitate mare de nutrienți, dar, de asemenea, acestea sunt ușor de digerat, ceea ce face mai ușor pentru organism să le utilizeze în mod eficient.

Retete cu Mazăre

Mâncarea de mazare este un aliment foarte comun și utilizat pe scară largă în multe culturi. Se poate adăuga la aproape orice rețetă întrucât are un gust delicat și potrivit pentru majoritatea alimentelor. Mâncarea de mazare este extrem de versatilă și se poate folosi pentru a crea o mulțime de rețete delicioase. Iată câteva rețete simple și sănătoase din mazăre:

 • Supe: Se pot face supe ușoare și nutritive din mazăre, alături de alte ingrediente naturale ca ceapa, ciupercile și morcovii.

 • Salate: Salatele cu mazăre sunt ușor de pregătit, nutriționale și delicioase. Puteți adăuga mazăre în salata de muraturi pentru a adăuga un plus de savoare și arome.

 • Paste: Mazărea poate fi folosită pentru a face paste delicioase și sănătoase împreună cu alte legume sau fructe. Se pot prepara paste cu mazare, roșii, măsline și pătrunjel.

 • Curry: Există numeroase rețete de curry cu mazare, din care se pot scoate cele mai delicioase mâncăruri.

 • Burgeri de Legume: Dacă vrei să servesti cu adevărat ceva delicios și nutrițional, ai putea încerca să prepari biscuiți vegetali din paste de mazări și alte legume.

 • Sufleuri cu Legume: O rețetă foarte ușor de preparat este cea a sufleurilor cu mazare. Se pot prepara sufleuri cu mazare, cartofi și alte legume.

 • Tocana: Există numeroase rețete diferite pentru o tocană de legume, care pot fi făcute cu mazăre și alte legume.

 • Salată de Orez: Salata de orez cu mazăre este o rețetă simplă și savuroasă pe care oricine o poate pregăti.