Pastele cu sos alb se gasesc in meniul multi restaurante si detin un loc special in bucatariile de acasa. Acest fel de mancare este preparata in mod tradițional, chiar și în zilele noastre, din pasta, sos alb, legume și câteva alte ingrediente pe care le vom enumera în acest articol.
Sosul alb este cel mai popular mod de a prepara pasta. Acest tip de sos se obtine cuprinzând o cantitate mare de unt topit si lapte, apoi se adauga esenta de vanilie si amidon pentru a oferi o consistenta cremoasa. Acest sos se poate servi alaturi de orice fel de pasta, dar este deosebit de delicios servit cu spaghete si parmezan ras.
În continuare avem pentru tine tot ce trebuie sa stii despre cum sa prepari paste cu sos alb.
Ingrediente Pentru Paste Cu Sos Alb
Iata cateva ingrediente esentiale pe care le poti folosi pentru a pregati aceasta delicioasa mancare:
• 320 g de paste, cum ar fi spaghetti sau tagliatelle;
• 80 g de unt;
• 350 ml lapte;
• 2 linguri de amidon de porumb;
• 2 linguri de ulei de masline;
• sare și piper dupa gust;
• 50 g frunze de patrunjel proaspat tocat;
• 50 g parmezan sau telemea rasa;
Instructiuni Pentru Preparare
Pregatirea pasteurilor cu sos alb este o optiune foarte simpla si implica urmatorii pasi:
-
Fierbe apa intr-o oala mare si adauga pastele, conform instructiunilor de pe ambalaj. Pastreaza-le in ape calde timp de 10 pana la 12 minute, pana sunt fierte la “al dente”.
-
Pune untul intr-o tigaie si topeste-l la foc mic.
-
Adauga laptele si incalzeste-l, in timp ce amesteci continutul.
-
Adauga amidonul de porumb, amestecand in continuare.
-
Adauga sare si piper dupa gust si amesteca pentru a combina ingredientele.
-
Adauga uleiul de masline si amesteca pentru a aduce toate ingredientele la aceeasi consistenta.
-
Pune pastele pe farfurii sau castroane si toarna sosul alb deasupra lor.
-
Toarna frunzele de patrunjel (cat mai tocate) si parmezsanul ras si serveste imediat.
Servire
Pastele cu sos alb se pot servi cu un pahar de vin alb sau cu una din urmatoarele garnituri:
• Legume – Se prepara in acelasi mod ca si pastele cu sos alb si se folosesc acelasi ulei, lapte si amidon. Ele pot fi adaugate in sosul alb, inainte sa aceasta sa fie turnata peste paste.
• Carne – Se adauga la sosul alb inainte sa fie turnat peste paste. Cele mai potrivite tipuri de carne sunt piept de pui sau carne de porc, tocate marunt si prajite intr-o tigaie, pana ce devin fragede.
• Fructe de mare – Fructele de mare sunt de asemenea uneori adaugate in sosul alb. Cele mai potrivite sunt scoicile, crevetii si calamariul, care sunt gatite separat si apoi adaugate in pasta cu sos.
Servita cu unele dintre aceste garnituri si cu smantana proaspata, spunem ca este cea mai frumoasa reteta de paste cu sos alb.
Rețete Saudabile și Variante Interesante Pentru Paste Cu Sos Alb
Exista si mai multe variante interesante si gustoase pe care le poti adauga retetei tale de paste cu sos alb. În continuare am enumerat câteva dintre acestea:
• Bergamoanca – Este o alternativă la sosul standard de smantana și lapte care se obtine prin folosirea vinului alb si a rosiilor cherry.
• Carbonara – Acest fel de pasta se prepara cu sos de bacon sau ciuperci si albusuri de ou.
• Pesto – Acest sos cremos se prepara cu frunze de basilic, seminte de pin si nuci tocate.
• Cu ceapa caramelizata – Se preiau cateva cepe, se taie felii subtiri si se calesc pentru cateva minute pe foc. Apoi se adauga unt si se amesteca usor pentru a prepara sosul.
• Tomate si usturoi – Se toaca felii de tomate (fara coaja) si se adauga usturoiul tocat. Se amesteca cu putina sare si se serveste alaturi de o portie de paste cu sos alb.
• Cu lapte de migdale – Se pregateste un sos din lapte de migdale, frunze de patrunjel tocat, sare si piper. Se amesteca toate aceste ingrediente si se serveste alaturi de paste cu sos alb.
Pastele cu sos alb sunt una dintre cele mai bune optiuni de retete pe care le poti prepara atunci cand ai nevoie de o mancare gustoasa, satioasa si hranitoare. Se poate pregati rapid si usor acasa si poate fi pregatita dupa preferintele tale. Poti adauga mai multe alte garnituri pentru a adauga niveluri variate de savoare si textura retetei tale.
Speram ca ti-am oferit informatii suficiente despre cum se gateste deliciosul sos alb. Deci, indiferent daca ai sau nu chef sa gatesti, noi de la bucataras.ro suntem aici sa te ajutam. Distractie placuta la gatit si bucurie in prepararea retetei tale preferate!