Ingrijirea Muscatelor Iarna – Totul despre Bagarea, Umiditatea si Protejarea Lor

Atunci cand se apropie iarna, toți posesorii de muscate se intreaba cum sa se asigure ca aceasta perioada sa nu le afecteze pe frumoasele lor flori. Muscatele sunt intre plantele cele mai iubite de gradina si pot sa dea un farmec special curtii, cu mireasma lor minunata. Unii gradinari aleg sa-si protejeze muscatele in timpul iernii bagandu-si muscata in casa, langa calorifer, pe pervaz sau sub o lada cu geam in partea de sus. Ingrijirea lor poate fi ceva mai complicata decat cea a plantelor de interior care pot sta toata iarna in casa sau chiar in brad, asa cum le vedem de obicei.

Inainte de Bagare

Potrivit gradinarilor profesionisti, inainte de bagare, muscatele trebuie sa indure un proces care sa le pregateasca pentru schimbarile ce vor insoti venirea iernii. In primul rand, se taie muscatele pe lungimea ceea ce credem ca le poate oferi cel mai multa protectie. General, se muncesc muscatele putin, doar devaalind partea interna. Se taie frunzele: marginea, iar partea de pe margine se separa cu ajutorul unei foarfece bine ascutite. Acest proces permite aerului sa patrunda in interior, protejand treptat un strat suplu de rasaduri care isi face loc pentru a se refugia.

De asemenea, este recomandat sa se taie frunza din vrf, deoarece acest lucru va ajuta la stabilirea unei temperaturi mai reci si solventarea umeditatii din interiorul bulbilor. Aceste etape sunt importante pentru a asigura o iernatare corecta a muscatelor, permitand lor sa reziste schimbarilor de temperatura si de mediu si sa gaseasca protectie.

Prevenirea Inghetului

Odata ce muscatele au fost pregatite pentru bagare, aveti nevoie sa le adapostiti astfel incat sa prezinte maxim de protectie impotriva daunelor produse de inghet. Cele mai bune conditii de bagare sunt cele unde temperatura este intre 2 si 5 C si sunt lipsite de de umizi si curenti de aer. Acesti factori sunt factori cheie in prevenirea inghetului muscatelor si contribuie la efectul lor estetic intotdeauna imbucurator.

Inaintarea pasilor necesari pentru protectia impotriva frigului si a depozitarii inghetului incepe cu alegerea locatiei. Acest lucru trebuie sa fie un loc lipsit de lumină directă din partea soarelui și curenții de aer. Un loc bununde puteti gasi acele conditii este in pivnita sau debaraua casei.

In zilele soarelui urdenenci, temperatura din interior poate sa creasca brusc si, prin urmare, se recomanda sa se asigure ca acestea nu exceda 5-8 C. Asigurati-va in continuare ca geamurile din primul si al doilea nivel si peretii sunt izolati pentru a minimiza curbura rapida a temperaturii.

Umiditatea

In cazul in care muscatele sunt tinute incutinchi sau intr-un loc diferit fata de cel in care au fost pregatite pentru invernare, este necesar sa se acorde o atentie sporita asupra umiditatii. Acest lucru se poate face prin gestionarea conditionarii aerului si prin asigurarea locului de pastrare a umiditatii.

Cand vine vorba de controlul umiditatii, este recomandat sa se foloseasca o sursa de caldura de care muscata poate beneficia. In acest sens, este bine sa se foloseasca uleiuri esentiale, veninuri sau acizi. Acestea tensioneaza aerul si, prin urmare, se evita condensarea.

Pentru a monitoriza nivelul de umiditate, se pot folosi dispozitive electronice special construite care sa indice exact conditiile din interiorul depozitarii si sa ofere date esentiale cu privire la mediul in care sunt pastrate muscatele.

De asemenea, este recomandat sa se faca mici teste regulate in interiorul casetei de stocare. Acest lucru permite sa se verifice aparita mucegaiului, astfel incat sa se poata actiona rapid asupra lui.

Gestionarea Temperaturii

Ingrijirea temperaturii este unul dintre cei mai importanti factori in mentinerea muscatelor in timpul iernii. Temperatura afara poate sa se schimbe brusc inainte de aparitia primei zapezi si, prin urmare, trebuie sa se acorde o atentie deosebita in privinta mentinerii temperaturii optime in interiorul unei casete de bagare.

Cu toate acestea, se recomanda sa se censeasca temperatura interioara, astfel incat sa se asigure o temperatura optima si constanta. Acest lucru poate fi realizat prin preluarea cetii de bagare in casa si amplasand-o langa un calorifer sau folosind o sursa de caldura. In acest fel, muscatele vor primi un nivel de incalzire optinut.

De asemenea, este foarte important sa se evite fluctuatiile bruste ale temperaturii aerului si sa se mentina un nivel adecvat de umiditate in mediul intern al casetei de bagare. Aceste reguli asigura ca muscatele sa reziste scaderii temperaturii si sa razbeasca bine peste iernatare.

Inspectarea Periodica

Inspectarea periodica este o alta etapa importanta in ingrijirea muscatelor in iarna. Acest lucru va permite sa verificati conditiile de pastrare in care sunt tinute muscatele si aparitia eventualelor urme de daune asupra florilor.

Inspectia periodica incepe cu observarea exteriorului cuticulelor. Acest lucru include urlarea lor in cazul in care temperatura coboara prea mult si aparitia petelor si parazitilor care pot ataca muscatele in timpul iernatarii.

Inspectia periodica poate continua cu vizualizarea interiorului cuticulelor. Cantitatea de frunza prinsa in interior si exaturile structurii sunt date utile care arata cat de mult sufera muscatele in timpul iernatarii. Aceste date vor ajuta sa se determine daca muscatele rezista frigului sau este nevoie sa se actioneze.

In cele din urma, folosindu-se o sursa de lumina sau cu ajutorul inspectiei vizuale, se pot identifica muscatele care sunt distruse sa