Te-ai intrebat vreodata care este cea mai simpla reteta de galuste pufoase? Desi nu se pot compara niciodata cu cele facute de bunici, sunt inca o savoare traditionala, iar prepararea lor nu trebuie sa fie complicata. Puteti prepara dintr-o data o tava mare de galuste pufoase, delicioase si perfect rotunde, fara a face prea multa efort.

Iata cum puteti pregati aceasta reteta simpla de galuste pufoase care va vor fascina intreaga familie.

Ce ingrediente ai nevoie?

In primul rand, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente pentru a pregati aceste galuste tomite pufoase perfect rotunde:

  • 8 oua
  • 300 grame faina
  • 4 plicuri praf de copt
  • 2 cani lapte
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri zahar
  • Un praf de sare

Cum prepari reteta?

  1. Incepeti sa pregatiti aluatul pentru galuste. Intr-un castron mare, amestecati faina cu praful de copt si sarea. Apoi adaugati ouale, laptele si uleiul si framantati intrun aluat neted si omogen. Lasati acoperit sa se odihneasca cca 15 minute inainte de a prepara galustele.

  2. Dupa ce aluatul a stat 15 minute, porniti focul mediu si puneti-l la incins intr-o cratita pe care v-ati pregatit-o sau un tigaie.

  3. Luati cate o lingura din aluat si puneti-o in tigaia calda. Lasati galustele sa se rumeneasca pe ambele parti, apoi puneti-le intr-un castron.

  4. Se servesc calde si decorate cu zahar pudra. Sunt perfecte pentru micul dejun sau pentru un desert delicios.

Puteti orna si cu alte arome pentru a crea o experienta culinara mai speciala. Iata cateva idei care va vor ajuta sa pregatiti galustele pufoase mai interesante:

  • Adaugati esenta de vanilie in aluat pentru a-i oferi un gust si mai aromat;
  • Adaugati un strop de lamaie sau portocala pentru un miros deosebit;
  • Adaugati fulgi de ciocolata pentru un gust dulce;
  • Fierbeti galustele in lapte si adaugati un strop de rom pentru a da aroma speciala;
  • In loc de zahar, adaugati scortisoara sau cardamom pentru a oferi un gust usor sarat.

Cat dureaza pregatirea galustelor?

Durata exacta a prepararii difera de la un bucatar la altul. Insa, daca respectati reteta aceasta nu trebuie sa dureze mai mult de 25 de minute. Asta inseamna ca puteti sa pregatiti galuste pufoase perfecte in doar jumatate de ora.

Care este secretul unor galuste pufoase reusite?

Unul dintre secretele pentru pregatirea unor galuste bune este sa nu adaugati prea mult lapte. Daca aluatul este prea moale, veti avea dificultati la formarea lor. Si sa nu preincalziti prea mult tigaia inainte de a adauga galustele. Aceasta este reteta pe care bunica noastra a tinut-o mereu cont de ea.

In concluzie, aceasta reteta de galuste este perfecta pentru un mic dejun delicios sau pentru un moment de relaxare in familie. Prepararea lor stat nu va fi o corvoada, mai ales daca va urmati pasii descrisi mai sus. Puteti servi galustele si cu pateuri, gemuri sau iaurturi, pentru a va bucura de cea mai placuta experienta culinara.