Care retete vechi de prajituri de casa sunt cele mai delicioase? Prăjiturile de casă sunt unele dintre cele mai delicioase produse de patiserie. Rețetele vechi tradiționale sunt ceva special și aduc un gust aparte oricărei mese. Chiar dacă în prezent poți găsi o gamă variata de prăjituri și produse de patiserie în magazine, multe dintre cele mai bune și delicioase rețete rămân întotdeauna cele preparate cu multă dragoste și atenție în bucătăriile părinților, bunicilor și străbunicilor.

Iată câteva dintre cele mai poftitoare și delicioase rețete de prajituri de casă vechi, pe care ar trebui să le încercați dacă aveți ocazia:

  1. Prajitura de iaurt

Prajitura de iaurt este o delicioasa reteta de familie veche, preparata de mai multe generatii. Acest desert cremos se prepara din iaurt, albusuri și zahar, si se serveste cald, acoperit cu toppinguri delicioase.

  1. Tartă cu mere și prune

Tarta cu mere și prune este o clasică versiune veche a clasicului tărâțe din viței de vie. A fost inventat în secolul 19, când fabricarea și distribuirea de fructe era o provocare. Această prăjitură se face din placinta facuta in casa, mere, prune uscate si sare pentru gust.

  1. Prajitura cu brânză și afine

Prajitura cu brânză și afine este o rețetă populară veche, inventat medeste în țările nordice și retransmisa din generație în generație. Se poate prepara destul de ușor, cu ingrediente simple și sigure. Acesta combină blatul din aluat cu crema de brânză amestecata cu afine, pentru a obține o savuroasă alegere ca desert.

  1. Muffinul cu ovăz

Muffinul cu ovăz este o prajitură ușoară și delicioasă inventată în secolul 19. Este o rețetă bună pentru pierderea în greutate, deoarece utilizează o cantitate mare de ovăz și nucă, precum si fructe uscate și semințe, în locul zahărului. Se folosesc faină, unt topit și coajă de lămâie pentru a obtine un delicios blat.

  1. Prajitura cu brâna

Prajitura cu brâna este o veche rețetă de post. Reteta a fost inventata acum mai bine de 50 de ani in plină comunism de o gospodina din o mica localitate din Romania. Prăjitura conține drojdie proaspata și brâna din cereale, pentru aroma și gust special.

  1. Prajitura cu caise lamai și nucșoară

Prajitura cu caise lamai și nucșoară este o rețetă veche, inventată în secolul 19. Se folosesc caise si lamai proaspete, precum si nucsoara pentru a da prăjiturii un gust puternic si aromat. Umplutura crocantă obținută prin amestecarea făinii, oțetului și a albușurilor este un plus pentru aceasta prăjitură.

  1. Prajitura cu lapte condensat și aluat pufos

Prajitura cu lapte condensat și aluat pufos este o rețetă simpla și cu un gust excelent. Se facetran turta, o ocultura abur-cald cele care se umple cu miere si lapte condensat pentru a crea o umplutura perfecta. Prăjitura poate fi, de asemenea, servita caldă, presărată cu zahar praf si nuca.

  1. Prajitura cu stafide și portocale

Prajitura cu stafide și portocale este o rețetă de post inventată acum mai bine de 150 de ani. Are un blat alb simplu cu gust de portocale, iar umplutura contine miere, stafide și portocale. Acest desert se poate servi direct din vas sau răcită,otropsită cu fructe uscate.

  1. Frigăruile sunt pilăi

Frigaruile sunt pilăi este o reteta veche și ușor de preparat. Se pun mai multe ingrediente de bază precum: făină, zahăr și, desigur, portocale, apoi, se adaugă alte ingrediente pentru a obtine un gust delicios, cum ar fi unt topit, coajă de portocala, nuca și stafide. Această prăjitură este perfectă pentru orice eveniment și poate fi presărată cu zahă rpraf și servită caldă la masa.

  1. Prajitura cu dulceață și crema de vanilie

Prajitura cu dulceață și crema de vanilie este o veche reteta de post inventat cu mai bine de 200 de ani în urmă. Acesta este o prăjitură delicioasă, cu un blat pufos și umplutura preparată din lapte, dulceață și crema de vanilie . Se poate servi acest desert la temperatura camerei sau în mod traditional, rece din frigider.

Speram ca v-am prezentat destule exemple de retete vechi de prajituri de casa si ca le-ati gasit delicioase si inspiratoare. Orice reteta veche poate fi adaptata la gusturile si stilul vietii tale moderne, iar preparatul oricarui desert delicios creeaza mai ales un moment fericit si nostalgip in familia ta. Indiferent de esenta retetei pe care o alegeti, asigurati-va ca savurati acest moment in familie si ca savurati gustul delicios al prajiturilor de casa vechi!