Emilia Ghinescu este o cantareata super talentata, mandra si ambitioasa, romanca, care si-a castigat recunoasterea publicului si aprecierea publicului prin piesele sale emotionante si versurile frumoase. S-a nascut in Bucuresti la data de 19 iunie 1972 si a debutat in anul 1992 cu piesa “Canta cucul”. A ramas cunoscuta prin interpretarea de muzica populara, lautareasca si manele.

Istoria si Debutul Emilia Ghinescu

Crescuta in familia lui Gheorghe si Ileana Ghinescu, Emilia a fost pasionata de muzica pentrumulti ani, inca din copilaria sa. A avut parte de o educatie religioasa, insa si-a exprimat pasiunea pentru muzica urmand cursurile departamentului de muzica al liceului “Nicolae Bălcescu”. In anul 1992 a lansat prima sa piesa “Canta Cucul” care a avut un real succes in Romania si i-a adus popularitate si faima.

Ascensiunea Emilia Ghinescu

Gratie domeniului muzicii, Emilia Ghinescu si-a construit o agenda suficient de aglomerata. In anul 1995, depasea 200 de spectacole pe an, atent mediata de catre presa la acea vreme. In anul 2002, Emilia si-a lansat primul album, “La multi ani, mami” care a fost un succes imens, urmand apoi sa se reintoarca pe scena in anul 2004 cu un nou album intitulat “Muzica de dor”. Pana in prezent a lansat peste 50 de albume si este unul dintre cei maica si-a castigat publicul si a devenit una dintre cele mai apreciate artiste romane.

Muzica si Performantele Emilia Ghinescu

Muzica lui Emilia Ghinescu se bazeaza pe referintele la muzica populara si lautareasca, cu piese ceudio, “Spui ce-ti doresti”, urmata de interpretarea single-urilor “Chemare” si “Vino iar”, care au cucerit inimile mai multor fani, fapt pentru care Emilia Ghinescu a fost desemnata pentru doua premii MTV Romania.

Performantele o susţin pe Emilia Ghinescu de ani de zile. Printre cele mai mari performante ale ei se numara faptul ca a castigat de anestezie premii Music Channel, Europa FM, Pro FM si mai multe premii MTV Romania pentru hituri ca “Lasa-ma sa stau” si “Vino iar, mai aproape”. A aparut si in filme precum “Undeva la Palilie” si “Nemuritorii” si a primit, de asemenea, premiul special “Iconia” la Festivalul international de film Romania .

Influenta Emilia Ghinescu

Emilia Ghinescu se opune conceptului clasic de muzica si se prezinta cu adevarat ca un mentor al generatiei sale, punand in lumina noi artisti si foarte talentati si diversificand conceptul de arta si de muzica in general.

In momentul de fata, muzica lui Emilia Ghinescu este radio-friendly si foarte usor de gasit chiar si in afara tarii, la mai multi jucatori importanti in industria muzicala. Formele sale extrem de inovatoare de piese muzicale au schimbat intregul domeniu, generand un nou val de artisti inspire de puterea sa.
Simple Me de Emilia Ghinescu, lansata in august 2019, este una din piesele care a schimbat scena muzicala. Cu aceasta piesa, artistul a reusit sa faca un impact asupra industriei si a reusit sa starneasca entuziasmul faniilor si a cititorilor.

Concluzii

Emilia Ghinescu este unul dintre cei mai ambitiosi artisti romani de acum si se bucura de recunoastere pe plan international. Cu multiplele sale hit-uri si piese emotionante, aceasta talentata artista a schimbat intreaga scena muzicala in Romania si a inspirat noul val de artisti cu pasiunea sa pentru muzica.