Marea majoritate a femeilor doresc sa arate cat mai bine, sa se simta cat mai bine si sa aiba cea mai buna coafura sau tunsoare. Acest lucru inseamna mai mult decat doar un simplu stil sau tendinta. Contribuie mult si forma fetei. Sunt mai multe optiuni cand vine vorba de tunsori scurte pentru femei, dar trebuie sa se tina cont si de asimetria pe care o ofera fiecare tip de tunsoare, in functie de forma fetei.

Tipurile de Obiectii

Formele fetei pot fi de mai multe tipuri si fiecare necesita o anumita tunsoare. Acestea sunt:

• Forma inima,
• Forma rotunda
• Forma ovala,
• Forma patrata,
• Forma triunghiulara.

Forma inimii

Pentru cei care detin o forma a fetei in forma de inima, trebuie sa se asigure ca se opteaza pentru o tunsoare care sa o avantajeze si sa puna in evidenta trasaturile fetei. O tunsoare la nivelul barbiei si care permite volum la baza scalpului ar fi cea mai potrivita alegere. O parere pana la umar este preferata, iar varfurile trebuie sa fie cazute.

Forma Rotunda

Persoanelor cu fata rotunda le recomandam sa poarte o tunsoare mai ascutita, pentru a oferi forma fetei acea dimensiune a carei lipsa se simte in mod normal. Acesti oameni ar trebui sa nu se teama sa piarda din volumutul parului. Unele tunsori scurte ar fi extrem de potrivite, cum ar fi sfertul drept sau feliile lateraliste. De asemenea, cele cu parul putin mai lung decat de obicei sunt forte potrivite pentru persoanele cu fata rotunda.

Forma Ovala

Forma ovala este una dintre cele mai bineingrijite fete si permite celor care au aceasta forma sa poarte orice tip de tunsoare. Unele dintre acceptate cele mai comune sunt cel cu par scurt si bine periat, cel cu parul putin mai lung sau bob-ul clasic.

Forma Patrata

Forma patrata presupune niste obiective diferite de cele ale fetelor cu o forma rotunda sau cea in forma de inima. Pentru persoanele cu o astfel de forma este recomandat sa poarte o tunsoare care sa acopere partea frontala si sa ofere volum la baza scalpului. Parul sa fie unul stilizat, iar linia parului sa fie la nivelul barbiei.

Forma Triunghiulara

Aceasta forma a fetei presupune cresterea parului la baza, dar nu prea mult, si taierea acesteia la nivelul barbiei. Pentru forma triangulara, se recomanda tunsorile dedicate care sa evidentieze partea de sus a scalpului sau chiar tunsorile pixie.

Concluzie

In concluzie, se poate spune ca pentru orice forma de obraz exista o varianta de tunsoare corespunzatoare si care poate evidentia trasaturile oricarei persoane. Atunci cand se alege o tunsoare, acesta sa aiba o forma adecvata stilului personal si sa ofere volum si asimetriestilizarii necesare pentru fiecare persoana, in functie de forma fetei.