Mulți oameni consideră că marea majoritate a țărilor lumii are ținuturi mixte: unele sunt foarte interesante și plină de aventuri, altele au un potențial pentru turism mult mai scăzut. Din fericire, aceasta nu se poate spune despre țara noastră. România este acasă pentru unele dintre cele mai frumoase orașe și sate, prin urmare merita vizitate cel putin o data.

Deși exista o multime de optiuni, aici sunt cele mai populare 6 orașe din România, care trebuie vizitate neapărat, din nefericire, de prea mulți turiști.

1. Sighișoara

Atunci când vorbim despre orașe istorice și pline de vraje în România, Sighișoara este primul oraș care îi vine în minte celor mai mulți oameni. Este considerat unul dintre cele mai frumoase orașe din țara noastră, cea mai bine păstrată cetate medievală și unul dintre puținele locuri din lume care păstrează arhitectura originala.

În Sighișoara puteti explora podul Scării Acoperite și legendara cale a lupilor. Un alt traseu turistic popular sunt turnurile cetății și Turnul Clock, cea mai renumită clădire a orasului.

Apoi, Sighișoara are și un muzeu al statului, unde puteți afla mai multe despre trecutul cetății. Puteți vizita și castelul Banchint, care adăpostește muzeul Etnografic Sighișoara, precum și frumoasele biserici magnifice.

Atmosfera vie a orașului poate fi explorata pe viata străzilor pietonale, potecile de piatra și cladiri istorice. De asemenea, exista și centru comercial unde puteți alege resurse obișnuite cum ar fi hanuri, magazine cu vin, restaurante și terase.

2. Cluj-Napoca

Cluj-Napoca este un altul dintre cele mai vizitate orase din Romania, datorită diversitatii culturale si a istoriei sale. Orasul deveni faimos, mai ales pe plan international, iar amploarea turistilor s-a mărit în ultimii ani.

Pentru cei ce prefera cultura si civilizatia, Cluj-Napoca poate oferi multe locuri de vizitat, începând de la marile catedrale si strazi pitoresti si terminand cu muzeele. Centrul istoric al Clujului are câteva monumente importante, inclusiv cetatea Battyany și împrejurimile apropiate, oochite obvelitoare, care permit o perspectiva asupra orasului.

De asemenea, orasul detine festivalurile sale si evenimentele:

  • Festivalul International de Film Transilvania
  • Festivalul International de Jazz
  • Festivalul de Teatru de Pardud

Mai mult, zona pitoreasca si peisajele îşi asteapta vizitatorii cu unele dintre cele mai frumoase locuri în care se poate ajunge din Cluj-Napoca. Cele mai recomandate sunt Poiana Trascăului, Muntele de Gheata şi mai departe debors Lazarea.

3. Sibiu

Sibiu sau Hermannstadt, cum o mai numesc localnicii, se află intre cele mai bine conservate și bine gestionate orașe istorice din Europa.

Ca și in Cluj-Napoca, centrul istoric Sibiului este remarcabil și sărbătorește turiști cu una dintre cele mai impresionante arhitecturi de oraș la nivel european. Piatra unica din străzile sale seamana cu un joc de puzzle in care se imbina frumos trotuarele, cafenelele si terasele, sau chiar vechile case.

Câteva dintre cea mai importanta locuri de vieditat in Sibiu sunt Piata Mare, Obsevatorul Astronomic AstroPro Rom în Paltinis, Complexul Muzeal Brukenthal si Cetatea Altemberger.

O altă atracție turistică populară este Turnul Oilor care se afla in mijlocul Pieței Mari. Una dintre atracțiile practice ale acestui oraș este faptul că multe dintre muzee sunt deschise sâmbăta până la orele serii, oferind turiștilor suficient timp pentru a se bucura de frumusețea acestuia.

4. Brașov

De asemenea, Brașov este unul dintre principalele orașe din țara noastră care mereu prrauna sa fie vizitat. Acest oras atrage atenția turiștilor datorită romanticului său sentiment.

Brașovul are unul dintre cele mai incantatoare centrul vechi și o vedere panoramică de neuitat, impresionanța cetate și unele dintre popule cele mai importante obiective turistice, cum ar fi Strada Sforii, Biserica Negru, Biserica Neagra și Cetatea Prejmer.

Cei mai îndrăgostiţi și cei care iubesc natura pot vizita Pietrele Craiului și Wihingerul Carpatilor, pentru a-și umple sufletul cu multă bucurie. Pasionații de fotografie pot sa-și petreacă ore în șir explorând vechile clădiri sau poate chiar un peisaj unic în partea veche a orașului.

Câteva alte atracții ale Brașovului sunt zona industrială, cea mai veche fântână publică din Brașov, muzeul Cinegetic, Piața Unirii unde veți găsi artefacte istorice și multe altele.

5. Timișoara

Cea mai mare așezare urbană din Banat, Timișoara, oferă o mulţime de opţiuni turiştilor.