Salata caprese este unul dintre cele mai populare preparate italiene de pe lista noastră. Este simplu de preparat și foarte gustos. Bineînțeles, cheia unei preparări reușite este să folosiți ingrediente de calitate, pe care să le combinați corespunzător, astfel încât să obțineți gustul autentic.

Salata caprese este unul dintre cele mai populare feluri de mâncare italiene, preparat dintr-o combinație de roșii proaspete, mozzarella proaspătă și frunze proaspete de busuioc. Salata este decorată în culori vii, care se potrivește perfect cu această variantă de paste sau cu alte rețete. Salata caprese poate fi preparată rapid și se poate servi rece, caldă sau la temperatura camerei.

Ingrediente

Roșii proaspete – 2 bucăți mari

Mozzarella proaspătă – 125 grame

Frunze proaspete de busuioc – 8 bucăți

Ulei de măsline – 2 lingurițe

Oțet balsamic – 1 lingură

Sare și piper – după gust

Prezentare

Salata caprese este un preparat de origine italiană foarte cunoscut, facut cu roșii, mozzarella și busuioc, servit alaturi de paste sau ca atare. Este asemănător cu nachos-ul, însă mai light și mai aromat, având culoarea și textura unui clasic borș italian.

Mod de preparare

Pentru a prepara salata caprese, puneți toate ingredientele în același vas.

1.Taiati roșiile mari în felii subțiri și adaugați-le în vas.

2.Tăiați mozzarella proaspata in bucăți mici și adaugați-le la roșiile tăiate.

3.Tăiați frunzele de busuioc marunt și adaugați-le in vasul cu ingredientele.

4.Puneți uleiul de măsline, oțetul balsamic, sare și piper in vas.

5.Amestecați bine toate ingredientele și serviți salata caprese.

Variante

Odată ce v-ați obișnuit cu ideea de a prepara salate caprese, puteți încerca să introduceți variante la salată, care să adauge anumite gusturi și texturi, făcându-o și mai interesantă.

Acestea sunt câteva variante pentru a prepara salata caprese:

  • Adaugarea de ardei gras, ceapă roșie sau ulei de trufe, pentru a adăuga gust.

  • Adaugarea de muguri de flori de sânziene sau morcov ras, pentru un plus de savoare.

  • Adaugarea de avocado sau rucola, pentru un plus de culoare și textură.

  • Adaugarea de ton în conservă sau crap, pentru un gust mai proaspăt și mai interesant.

Salata caprese este o rețetă italiană foarte simplă de preparat și de servit. Trebuie să folosiți ingrediente proaspete pentru a face salata savuroasă și să aveți grijă la combinarea banală dintre roșii, mozzarella și busuioc. Puteți alege să serviți salata caldă sau rece, la mese festive sau pentru a savura un prânz delicios în familie.

Pentru a vă face salata mai interesantă, puteți introduce variante, printre care ardei gras, ceapă roșie și ulei trufat; muguri de flori de sânziene, morcov ras, avocado și rucola; sau ton în conservă sau crap. Cu toate acestea, este preferat să se pună accentul pe cele trei ingrediente principale – roșii, mozzarella și busuioc, combinându-le pentru o salată minunată, aromată și plină de culoare.

Salata caprese este cu siguranță una dintre cele mai bune rețete italiene și cea mai simplă modalitate de a vă bucura, împreună cu cei dragi, de o masă ușoară și plină de savoare.